News

Criminali în serie ucişi de COVID. Au terorizat lumea cu atrocitaţile comise, dar virusul le-a venit de hac

13.11.2020 | 16:00
Criminali in serie ucisi de COVID Au terorizat lumea cu atrocitatile comise dar virusul lea venit de hac
ADVERTISEMENT

Peter Sutcliffe, criminal în serie cunoscut sub numele de Yorkshire Ripper, a murit la Spitalul Universitar din North Durham unde era tratat pentru infecția cu noul coronavirus.

Sutcliffe a primit 20 de condamnări pe viață pentru uciderea a 13 femei și tentativa de ucidere a altor șapte. Anchetatorii cred că ar fi responsabil pentru alte 22 de omoruri.

ADVERTISEMENT

Pe lista “victimelor” COVID-19 se mai află alți ucigași în serie, complici ai acestora sau violatori în serie, care au contractat virusul în penitenciarele în care își executau pedepsele.

Peter Sutcliffe a terorizat Yorkshire timp de un deceniu

Sutcliffe s-a născut în Bingley în West Yorkshire în 1946, părinții săi Kathleen și John Sutcliffe lucrau într-o brutărie. Ulterior și-a schimbat numele în Peter Coonan.

ADVERTISEMENT

Sutcliffe, primul dintre cei șase copii ai cuplului, era un copil slab și timid, agresat în mod regulat de alți copii. Peter Aylward, un psihanalist care a investigat cazul criminalului în serie a spus că Sutcliffe a fost „un copil foarte timid și foarte nesigur, ascuns în permanență după fustele mamei sale”, relatează Mirror.

Sutcliffe a abandonat școala la vârsta de 15 ani, angajându-se într-o serie de slujbe nesemnificative, inclusiv de două ori ca gropar. Munca sa în cimitir îl fascina, se oferea voluntar pentru schimburi suplimentare și și-a alcătuit o colecție de inele ale corpurile pe care le-a îngropat. În cele din urmă a devenit șofer de camion.

ADVERTISEMENT

În 1967 a cunoscut-o pe Sonia Szurma, iar cei doi s-au căsătorit în 1974. Vecinii î descriau ca pe o familie liniștită. Dar viața dublă a lui Sutcliffe era deja în plină desfășurare.

Primul său atac a fost împotriva unei femei în 1969, lovind-o din spate cu o piatră bagată într-o șosetă. Deși poliția l-a vizitat ulterior, femeia a refuzat să depună plângere. A comis prima crimă în octombrie 1975, cele patru femeie pe care le atacase anterior, în cursul aceluiași an, au supraviețuit. A doua crimă a venit un an mai târziu.

ADVERTISEMENT

Deși a fost interogat de nouă ori în cadrul anchetei, Peter Sutcliffe a fost capturat abia în 1981. El a mărturisit că a ucis 13 femei și a susținut că Dumnezeu i-a spus să ucidă femeile.

Sutcliffe, care a devenit Martor al lui Iehova în timp ce era încarcerat, susținea chiar că el crede că va merge în cer.

În 1981, a fost condamnat la 20 de pedepse pe viață pentru uciderea celor 13 femei și tentativa de ucidere a altor șapte. Experții cred că ar putea fi responsabil pentru mai multe decese, unii susținând până la 22 de alte crime și alte 13 atacuri.

După anunțul morții sale, John Apter, președintele Federației Polițiștilor, a îndemnat publicul să-și amintească victimele lui Sutcliffe. “O mulțime de știri de ultimă oră despre moartea criminalului condamnat Peter Sutcliffe. Înțeleg de ce este o știre, dar solicitarea către mass-media este să arătăm fețele celor pe care i-a ucis, nu pe el. Cele 13 femei pe care le-a ucis și cei 7 care au supraviețuit atacurilor sale brutale sunt în gândurile mele”, a scris el pe Twitter.

Alți condamnați ale căror sentințe au fost scurtate de COVID-19

Francis McCarthy, condamnat pe viață pentru uciderea prin înjunghiere a doi bărbați, a murit în aprilie de COVID într-un penitenciar din Scoția.

McCarthy avea doar 16 ani când și-a ucis prima victimă pe Thomas Mellon, în vârstă de doar 18 ani. A fost condamnat la cinci ani într-o instituție pentru infractorii minori, dar a fost eliberat după doar trei ani. La cinci ani după eliberare l-a ucis pe prietenul său Thomas McKirdy. Fusese condamnat pe viață în 1985.

Frederick Frank Ebenal, alias Fred Earl Bell, care executa o condamnare de 48 de ani de închisoare după uciderea prin împușcare a iubitei sale pe 18 ianuarie 1992, a murit după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19, potrivit Departamentului de Justiție Penală din Texas. Ebenal, în vârstă de 76 de ani, se afla în pentitenciarul Telford din New Boston, un oraș din apropiere de Frontiera Texas-Arkansas.

David Owen Brooks, unul dintre complicii criminalului în serie Dean Corll, a murit de COVID-19 într-un spital penitenciar din Galveston, Texas. Brooks ispășea șase condamnări pe viață la închisoare pentru rolul său în seria de crime comise de Dean Corll, care a ucis cel puțin 28 de adolescenți și tineri în Houston în anii 1970.

Corll, angajat al companiei electrice din Houston și fost proprietar de magazin de bomboane, l-a folosit pe Brooks și pe colegul său adolescent Elmer Wayne Henley pentru a-i atrage pe tineri în apartamentul său, unde au fost încătușați, înainte de a fi agresați sexual și uciși.

Primul prizonier din Scoția care a murit de coronavirus este un agresorul sexual în serie, John Angus. Condamnările lui Angus includ agresiune indecentă, agresiune și jaf și o pedeapsă de 11 ani de închisoare pentru agresiune, jaf și răpire.

Nici starul din Making a Murderer nu a scăpat de coronavirus

Steven Avery, ucigașul condamnat, care este subiectul și starul serialului documentar „Making a Murderer” produs de Netflix, a fost confirmat cu COVID-19.

Kathleen Zellner, avocata lui Avery a confirmat că acesta a contractat noul coronavirus. „Este adevărat că Steven Avery a fost testat pozitiv pentru virusul COVID-19 – el se va recupera complet”, a scris ea pe Twitter.

Making a Murderer a devenit un fenomen al culturii pop la lansarea primului său sezon în 2015. Documentarul s-a concentrat în principal pe condamnarea ilegală a lui Avery în 1985, când a fost acuzat pentru agresiune sexuală și închis până când a fost exonerat 18 ani mai târziu.

Steven Avery Foto: Netflix / Courtesy: Everett Collection

Cu toate acestea, Avery a fost condamnat din nou în 2007, împreună cu nepotul său Brendan Dassey. Cei doi au fost condamnați la închisoare pe viață pentru uciderea fotografului Teresa Halbach.

ADVERTISEMENT