News

Criminalul Andreei a fost prins. Tânăra româncă a murit în condiții suspecte în 2018 în Republica Dominicană

16.02.2021 | 10:03
Criminalul Andreei a fost prins Tanara romanca a murit in conditii suspecte in 2018 in Republica Dominicana
ADVERTISEMENT

Criminalul Andreei Celea, o fată din România care a murit în condiții suspecte în 2018 în Republica Dominicană, a fost prins de autoritățile din statul situat în America de Nord.

Medicii legiști din această țară care s-au ocupat de acest caz în ultimii aproape 3 ani, au depus mărturie şi au clarificat cele întâmplate în septembrie 2018.

ADVERTISEMENT

Suspectul principal în acest caz de crimă este Gabriel Villanueva Ohnona, fostul iubit al Andreei. Procurorii au reuşit să obţină arestul său preventiv, iar acum Villanueva se află în Centrul de corectare şi reabilitare San Pedro de Macoris.

Criminalul Andreei, românca ucisă în condiții suspecte în 2018 în Republica Dominicană, a fost prins

În septembrie 2018, o tragedie fără margini zguduia familia unei românce stabilite în Republica Dominică. Andreea Celea, o româncă de 21 de ani a murit în urmă cu 3 ani după ce a căzut de la etaj la un hotel din Santo Domingo.

ADVERTISEMENT

Potrivit relatărilor martorilor, tânăra a căzut în gol de la etaj la primele ore ale dimineții, sâmbătă, 1 septembrie 2018. Imediat a fost alertat serviciul de ambulanță. Poliția a declanșat o anchetă pentru a afla dacă este vorba despre o sinucidere, un accident sau o crimă.

Andreea Celea trăia în Republica Dominicană alături de mama ei, din anul 2002. Tânăra avea o relaţie cu un dominican, Gabriel Villaneuva, relaţie în care era puternic abuzată, după cum spunea familia ei la acea vreme.

ADVERTISEMENT

Acum, la aproape 3 ani de la crimă, Parchetul îl acuză pe Gabriel Villanueva că şi-a aruncat fosta iubită de la etajul opt al hotelului W&P situat în sectorul Bella Vista, scrie Adevărul.

Cuplul era despărțit, iar Villanueva primise ordin de restricţie şi nu avea voie să se apropie de tânara româncă, după ce o bătuse cu sălbăticie în repetate rânduri. Totuşi, se pare că Andreea a decis să-i ofere o ultimă şansă şi a acceptat să sărbătorească în doi ziua de naştere a partenerului ei.

ADVERTISEMENT

Concluziile anchetatorilor care îl încriminează pe iubitul Andreei

Procesul pe fond din acest caz a fost reluat chiar zilele trecute, iar printre cei mai așteptați martori s-au aflat Glorimi Cambero, medicul legist care a cercetat condițiile în care a survenit decesul.

El spune ca în mod sigur tânăra româncă a fost ucisă și a adus ca argumente faptul că pe brațele și pe gâtul fetei existau urme care, explică Cambero, arată că ea s-ar fi luptat cu cineva înainte să cadă de la înălțime.

”Vorbim în mod cert despre răni căpătate în luptă, când a încercat să se apere. E exclusă varianta unei sinucideri, e clar că vorbim despre o crimă”, a punctat Cambero, în faţa magistraţilor, potrivit presei locale.

Un alt argument în favoarea crimei comise de iubitul cominican este că Andreea nu a suferit fracturi grave la nivelul picioarelor, aşa cum se întâmplă de regulă atunci când este vorba despre o moarte accidentală.

Astfel, Parchet a stabilit că faptele comise de Gabriel Villanueva Ohnona, aflat în detenţie preventivă la Centrul de corectare şi reabilitare San Pedro de Macoris, constituie tipurile infracţionale de omucidere, violenţă de gen şi violenţă intra-familială.

ADVERTISEMENT