News

Criminalul de la Onești, condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare. Ce pedeapsă a primit soția sa

Criminalul de la Onești, condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare. Bărbatul a ucis cu sânge rece doi zugravi, într-un caz care a șocat România.
25.04.2023 | 13:01
Criminalul de la Onesti condamnat definitiv la 30 de ani de inchisoare Ce pedeapsa a primit sotia sa
Gheorghe Moroșan avertizase autoritățile în 2018 că va face orice pentru a-și păstra casa
ADVERTISEMENT

Criminalul de la Onești, condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare. Bărbatul a ucis cu sânge rece doi zugravi, într-un caz care a șocat România în urmă cu mai mulți ani. Astăzi, 25 aprilie, Curtea de Apel din Bacău a decis să-l condamne pe bărbat definitiv la 30 de ani de închisoare.

Soția sa, complice la eveniment, a primit 12 ani de temniță.

”În baza art. 421 pct.1 lit.b Cod procedură penală; Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de apelanții inculpați MOROȘAN AURELEA și MOROȘAN GHEORGHE împotriva sentinţei penale nr. 236/D/07.10.2022 pronunţată de Tribunalul Bacău în dosarul nr. 1632/110/2021. În baza art. 422 Cod procedură penală deduce in continuare arestul preventiv de la data de 07.10.2022 la zi.

ADVERTISEMENT

În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă fiecare apelant la plata sumei de 1 000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunțată, azi, 25.04.2023, prin punerea soluției la dispoziția părților și a procurorului prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în minuta instanței.

sotii Morosan
Gheorghe Morosan si Aurelia Morosan, complicele sau la crimele din Onesti. Asa arata Aurelia, sotia lui Morosan, femeia care l a ajutat sa si puna in aplicare teribilul plan
Foto: colaj Fanatik

La 1 martie 2021, criminalul și soția sa au mers în apartamentul de unde fuseseră evacuați, pentru că au aflat că acolo se făceau lucrări de renovare. Bărbatul a declarat că avea ”intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil”.

ADVERTISEMENT

Individul și-a plănuit în detaliu faptele, mergând la un magazin din Onești de unde a cumpărat 10 coliere autoblocante, de dimensiunea de 50 cm fiecare, cu care a imobilizat victimele. Mai mult, a luat asupra sa un cuțit și două recipente de spray piper, pe care voia să le folosească la nevoie.

”Ajuns la locul faptei, inculpatul M.G. a pătruns în interiorul fostului său apartament pe uşa care nu era asigurată, în apartament aflându-se la acel moment victimele P.D. şi I.S., angajaţi ai S.C. C. S.A., care executau reparaţii la instalaţia electrică. Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal.

ADVERTISEMENT

Inculpatul M.G. a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său”, au transmis procurorii. Inculpatul a sunat la 112 la ora 11:48 și i-a anunțat pe polițiști că a sechestrat două persoane.

Au urmat mai multe ore de negocieri cu polițiștii, amenințând că-i va ucide pe cei doi zugravi dacă nu îi sunt îndeplinite solicitările. ”În jurul orei 17:00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D. iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 cm.

ADVERTISEMENT

După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit”, a mai transmis Parchetul Bacău. Așadar, criminalul și-a ucis victimele în momentul în care acestea au decis să se lupte cu agresorul.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni....
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul
Kate și William, pe urmele lui Meghan și Harry. Decizie șoc
Kate și William, pe urmele lui Meghan și Harry. Decizie șoc
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le...
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le storcesc pe față!”. De ce se ferește total, ca să nu-și distrugă vocea?