News

Criminalul de la Onești, condamnat la 30 de ani de închisoare. Gheorghe Moroșan a ucis și torturat doi muncitori

Gheorghe Moșoan, bărbatul care a lipsit de libertate doi muncitori, pe care ulterior i-a ucis, a fost condamnat, vineri, la 30 de ani de închisoare
07.10.2022 | 15:05
Criminalul de la Onesti condamnat la 30 de ani de inchisoare Gheorghe Morosan a ucis si torturat doi muncitori
Gheorghe Moroșan, autorul crimelor de la Onești, va sta 30 de ani la închisoare / Sursă foto: Gheorghe Moroșan Facebook
ADVERTISEMENT

Gheorghe Moroșan, autorul crimelor din Onești, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare și la plata unor despăgubiri de 2.000.000 de euro către familiile victimelor.

Soția criminalului de la Onești, condamnată la 12 ani de închisoare

În același dosar, soția criminalului, Aurelia, a primit 12 ani de închisoare, fiind găsită vinovată pentru infracțiunea de complictate la omor. Decizia instanței nu este definitivă.

ADVERTISEMENT

Judecătorii au mai luat măsura suplimentară a instituirii sechestrului asupra tuturor bunurilor deținute, prezente și viitoare, aparținând soților Moroșan. Este vorba despre bunuri imobile, mobile, sume de bani deținute în conturi sau acțiuni și părți sociale la diverse societăți comerciale.

Moroșan era supărat că fusese evacuat din apartament

În martie 2021, Gheorghe Moroșan i-a ucis cu sânge rece pe Silviu Istoan (36 de ani) și Dan Pataru (52 de ani). Aceștia erau angajați ai unei companii din Onești și fuseseră trimiși să execute lucrări la apartamentul din care fuseseră evacuați soții Moroșan, în urma unui litigiu. Agresorul a aflat de la vecini de prezența celor doi și a mers la fața locului să se răzbune pe aceștia că a rămas fără imobil.

ADVERTISEMENT
sotii Moroşan
Gheorghe Morosan si Aurelia Morosan, complicele sau la crimele din Onesti. Asa arata Aurelia, sotia lui Morosan, femeia care l a ajutat sa si puna in aplicare teribilul plan
Foto: colaj Fanatik

Moroșan i-a sechestrat pe cei doi și i-a legat de balconul locuinței, acolo unde i-a ținut timp de câteva ore. Polițiștii prezenți la fața locului au încercat să negocieze cu bărbatul, însă discuțiile nu au dus nicăieri.

În tot acest timp, soția lui Moroșan era afară și îl ținea la curent pe acesta despre mișcările forțelor de ordine. Așa a aflat agresorul că oamenii legii pregătesc o pătrundere în forță, în apartament.

ADVERTISEMENT

Avocat Cuculis: ”Cred că soții Moroșan suferă de sociopatie. Nu există remușcare din partea lor”

În timpul intervenției, poliția a deschis focul, iar Moroșan a fost rănit. Din păcate, cele două victime nu au putut fi salvate. Conform informațiilor din dosar, Moroșan a început să le lovească cu cuțiul după ce unul dintre muncitori l-a lovit cu piciorul. Asupra oneșteanului au fost găsite 10 coliere autoblocante, un spray paralizant și un cuțit cu o lamă de 27 de centimetri, semn că acesta și-a premeditat crima.

În timpul anchetei, soții Moroșan nu au arătat niciun moment că regretă fapta și chiar au dat vina pe polițiști pentru tragedie.

ADVERTISEMENT

”Soții Moroșan spun că ei doar și-au făcut dreptate. Nu există nici o remușcare din partea lor, pur și simplu nu-i interesează. Părerea mea e că suferă amândoi de sociopatie. Ei susțin că victimele au fost ucise de polițiști, când au intrat peste ei”, a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiilor victimelor din dosarul crimelor de la Onești, pentru FANATIK.

Detalii înfiorătoare despre crimele de la Onești

Avocatul a mai povestit că, în timpul audierilor, polițiștii care au fost martori au relatat că soția criminalului l-a încurajat pe acesta să-și ucidă victimele.

”Au fost mai mulți polițiști audiați. În fapt, dosarul ăsta vizează fapte de omor. Aurelia (soția lui Gheorghe Moroșan, n.r.) e complice la infracțiunea de omor.

Polițiștii care au asistat la eveniment au relatat că soția îl încuraja pe Moroșan. Îi spunea să-i ucidă. În momentul în care polițistul i-a spus că trebuie să-l convingă pe soțul ei să renunțe la toată nebunia asta, ea i-a răspuns, citez: ”Nu, lasă-l să-i omoare pe toți că și ei ne-au făcut nouă rău”. Asta a fost afirmația ei”, a mai explicat Cuculis.

Soții Gheorghe și Aurelia Moroșan au fost trimiși în judecată în iunie 2021, dosarul fiind repartizat la Tribunalul Bacău. Părțile implicate au dreptul să conteste decizia instanței în decurs de 10 zile de la comunicare.

ADVERTISEMENT