News

Presupusul criminal din Caracal, arestat preventiv. Primele declaraţii ale lui Gheorghe Dincă în faţa judecătorilor – UPDATE

27.07.2019 | 21:42
Presupusul criminal din Caracal, arestat preventiv. Primele declaraţii ale lui Gheorghe Dincă în faţa judecătorilor  - UPDATE
Criminalul din Caracal a fost arestat după ce a ucis cu sânge rece două fete pe care le-a luat cu mașina la ocazie.

Gheorghe Dincă, poreclit George „Popicu”, a fost reținut după ce ar fi răpit și sechestrate două adolescente în ultimele trei luni, în județul Olt. Criminaliștii au descins în casa criminalului din Caracal vineri dimineața, 26 iulie și au descoperit într-o hală dezafectată mai multe probe care îl incriminează. Bărbatul va fi adus în cursul zilei de azi în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă. Cazul a fost preluat de DIICOT Craiova.

Update, ora 21.43: În presă au apărut primele declaraţii ale lui Gheorghe Dincă în faţa judecătorilor. Iată ce a spus suspectul de crimă:

Nu sunt de acord cu încadrarea juridică a faptelor.
Nu recunosc faptele pentru care sunt cercetat.
Mi s-a prezentat fotografia numitei Măceșanu Alexandra Mihaela și declar că nu o cunosc.
Nu am văzut-o niciodată.

Nu am transportat-o niciodată pe aceasta cu autoturismul.
Dețin un autoturism marca Renault Megane, de aproximativ doi ani de zile.
Joi, în data de 25.04.2019, la ora 07.30 am fost în oraș, la piață, cu autoturismul și am cumpărat niște roșii.
M-am apucat de lucru apoi, dezmembrare de motoare, piese și utilizarea cuprului și aluminiului obținut pentru vânzare.

Le-am încărcat în saci și în camioneta marca Fiat 4×4 cu număr de înmatriculare de România SGD litere.
Asta a durat până la ora 21.00-22.00. Am dat foc la niște haine ca să mă protejez de țânțari. Le-am lăsat fumegând. Cred că în jur de ora 20.00 am făcut focul. Nu știu dacă i-am deranjat pe vecini. Și ei fac fum în curte.

Nu am mai plecat cu mașina de acasă.
După aceea m-am culcat și m-am trezit la ora 06.00, când au venit polițiștii la percheziție.
Miercuri, în data de 24.07.2019 m-am trezit dimineața și am fost până în oraș, am luat lapte bătut și am venit acasă.

Am dezasamblat piese și motoare și am recuperat cupru și aluminiu.
Am făcut asta până în jurul orei 12.00, când am plecat să duc o piesă unei persoane din Osica, care stă la penultima casă dinspre Slatina. Era vorba de un motoraș de 13 Cp. M-am dus cu autoturismul Renault Megane.
Am deținut un service auto până în 2000.

După aceea m-a întors acasă și am continuat să dezmembrez piese.
Am făcut asta cam până la ora 22.00 și apoi v-ați culcat.
Dorm de obicei în camera de jos.

Update, ora 17.13: Anchetatorii l-au adus din nou pe Gheorghe Dincă la locuința sa și vor căuta probe noi. Oamenii legii speră ca bărbatul să își recunoască vinovăția și să coopereze cu autoritățile.

Update, ora 15.09: Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv, sub acuzația de trafic de minori și viol. El a spus că a fost plecat în cursul dimineții, apoi s-a întros acasă și a lucrat o activitate de tinichigerie pe seară. El spune că bijuteriile găsite la casa sa erau false și le colecționa, iar unele dintre ele ar fi fost ale soției sale. Dincă a spus că nu le cunoștea pe victime. Bărbatul nu are însă martor care să îi confirme spusele. Presupusul criminal nu a avut o explicație pentru faptul că apelul la 112 al fetei era făcut de pe telefonul său, a spus avocatul bărbatului.

Criminalul în serie din Caracal nu vrea să recunoască atrocitățile comise

Criminalul din Caracal a fost preluat de anchetatorii care l-au supus unui interogatoriu. Gheorghe Dincă, bărbatul care a ucis două adolescente și în casa căruia s-au găsit oase calcinate de la cel puțin două victime s-a ținut tare și nu a recunoscut atrocitățile deși criminaliștii au găsit mai multe dovezi care îl incriminează. Este vorba de oase calcinate, cinci pungi cu carne, hainele și bijuteriile celor două fete răpite și ucise cu sânge rece.

Alexandra Măceșeanu și Mihaela Luiza Melencu nu au avut nicio șansă în fața acestui psihopat sexual după ce s-au urcat în mașina lui la ocazie.  Oamenii legii l-au reținut pe suspectul criminal din Caracal. Anchetatorii nu exclud ca printre rămășițele găsite să se afle oaselor și altor victime.

Criminaliștii au găsit dovezi care îl incriminează
Viorică Dăncilă spune că cei care au greșit în acest caz vor plăti. Sursa foto: b1.ro

Premierul României Viorica Dăncilă: „Cine a greșit va plăti”

Viorica Dăncilă a reacționat după ce bărbaul din Caracal a fost reținut de polițiști. Premierul României spune că este alături de rudele celor două adolescente ucise în județul Olt și solicită p anchetă care să elucideze cât mai repede acest caz care a îngrozit toată țara. „Crima din Caracal este o dramă cumplită, o tragedie care ne-a înghețat inimile. Ca mamă, sunt alături de rudele aflate în suferință și voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru a le sprijini. Ca prim-ministru, solicit imperativ o anchetă completă și elucidarea de urgență a acestui caz, motiv pentru care am dispus alocarea tuturor resurselor necesare din partea Poliției Române și deplasarea de urgență a Ministrului Afacerilor Interne la Caracal.”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit realitatea.net.

„De asemenea, fac un apel către Președinte pentru o analiză riguroasă în ședința de CSAT de marți, în special a responsabilității STS în acest caz. Cine a greșit va plăti.”, a continuat premierul României.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri