News
notix pixel id

Criminalul Gheorghe Dincă va rămâne după gratii. Judecătorii au admis cererea procurorilor DIICOT

18.09.2019 | 11:57
Criminalul Gheorghe Dincă va rămâne după gratii. Judecătorii au admis cererea procurorilor DIICOT
Gheorghe Dincă rămâne în arest. Judecătorii au admis cererea DIICOT *foto: facebook

Principalul suspect în cazul crimelor de la Caracal, criminalul Gheorghe Dincă, va rămâne după gratii. Asta după ce judecătorii au admis cererea procurorilor DIICOT de prelungire a arestului preventiv cu încă 30 de zile. La ultimele procese Gheorghe Dincă nu a mai contestat această măsură. Procurorii și ofițerii de poliție judiciară au anunțat că au reconstituit parțial luni și marți principalele momente pe care le-ar fi comis Gheorghe Dincă, cel care este inculpat în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu.

Gheorghe Dincă va rămâne după gratii, la cereare procurorilor DIICOT

Gheorghe Dincă rămâne după gratii, mai ales dacă ținem cont că cei de la DIICOT încă mai au de făcut anchete după ce la începutul acestei săptămâni au făcut mai multe reconstituiri cu privire la crimele comise de Dincă în cazurile Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. De asemenea, anchetatorii au continuat audierile de martori la sediul Poliţiei Municipiului Caracal şi a fost formulată propunere de prelungire a măsurii arestului preventiv faţă de Gheorghe Dincă:

„În zilele de 16 şi 17.09.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară delegaţi în cauză, pe baza materialului probator administrat până în prezent, au procedat la reconstituirea parţială a activităţilor ce reprezintă elementul material al infracţiunilor cercetate în cauza denumită generic ‘Caracal’. Activităţile întreprinse au vizat indicarea de către inculpatul Dincă Gheorghe a principalelor momente sub aspectul racolării, răpirii, adăpostirii, violării şi uciderii celor două victime, precum şi modalitatea şi mijloacele comiterii infracţiunii de profanare de cadavre, în raport de aceleaşi două victime”, se precizează în comunicatul DIICOT.

Gheorghe Dincă rămâne în  arest. Judecătorii au admis cererea DIICOT
Gheorghe Dincă rămâne în arest. Judecătorii au admis cererea DIICOT *foto: facebook

De ce le-a dat Gheorghe Dincă foc Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu? Opinia specialiștilor

Modul în care a operat Gheorghe Dincă este unul care apare în  manualele criminaliștilor: „S-a schimbat puțin peisajul, în sensul că a fost recoltată plantația de floarea soarelui. În cariera mea am avut de-a face cu mai mulți criminali în serie. Acum, la penultima victimă vedem că se repetă scenariul de la ultima victimă. Probabil penultima fată fiind mai mare probabil a opus mai multă rezistentă. Scenariul însă se repetă, criminalii apar același mod de operare. Lumea se miră de ce a apărut incendierea. Ăsta e stilul lor, vor să șteargă urmele”, a declarat psihologul criminalist Liviu Chesnoiu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri