News
notix pixel id

Criminalul în serie Ion Turnagiu ar fi avut un complice. Bunica fetei incendiate, păcălită să o scoată din centrul de protecție

17.06.2020 | 20:28
Criminalul în serie Ion Turnagiu ar fi avut un complice. Bunica fetei incendiate, păcălită să o scoată din centrul de protecție
Turnagiu nu este singurul criminal în serie eliberat recent de judecătoarea Mihaela Popescu. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Criminalul Ion Turnagiu ar fi avut un complice în cazul fetei incendiate din Mehedinți, conform unor surse judiciare.

Anchetatorii cred că Turnagiu și-a premeditat fapta, fiind „supărat” pe faptul că victima pe care o violase s-a plâns la Poliție.

Criminalul în serie care a incendiat o fată de 17 ani din Mehedinți ar fi avut un complice pe care l-a cunoscut în închisoare.

ADVERTISEMENT

Ion Turnagiu ar fi avut un complice care a păcălit-o pe bunica fetei incendiate

Complicele lui Turnagiu ar fi păcălit-o pe bunica fetei să o scoată din centrul de protecție și să o ducă acasă, după care ar fi încercat să-l mituiască pe fratele fetei pentru a scăpa de acuzațiile de viol.

Elisaveta Șchiopu, bunica fetei, a dezvăluit că bărbatul a convins-o să își scoată nepoata din centrul de protecție unde se afla.

ADVERTISEMENT

A zis că să mă duc să o iau că dacă nu o iau atunci nu o mai iau până la 17 ani. M-a învăţat ăla ca să o cer de acolo, să o iau acasă. A zis că îi dau unul 2 milioane, unul 2. Zicea că fetii, ca să retragă plângere”, a explicat femeia.

Conform Observatornews, complicele lui Ion Turnagiu este cel care a convins-o pe bunica fetei să o scoată din centrul de plasament și i-a oferit mită fratelui victimei pentru a-și retrage plângerea pentru viol făcută pe numele lui Turnagiu.

ADVERTISEMENT

Complicele l-ar fi lăsat pe Turnagiu să doarmă în casa sa din Dârvari, fiind prieten cu criminalul încă din vremea când erau colegi de închisoare.

Fata de 17 ani se afla în centrul de protecție după ce s-a dus la Poliție și a făcut plângere împotriva lui Turnagiu pentru că ar fi fost violată. Protecția Copilului a tratat cu superficialitate cazul și i-a permis fetei să plece fără să se gândească la consecințe.

ADVERTISEMENT

Am scris în anchetă exact lucrul acesta: că fata dacă vine acasă este în pericol şi că domnul ar putea oricând să-i facă rău că sta la câteva case. Din păcate, se pare că nu s-a luat în considerare ancheta noastră”, a explicat Emanuela Dubăiaşu, referent cu atribuţii în asistenţă socială, una dintre puținele persoane care au luat în serios cazul.

Victima de 17 ani este internată la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, în stare critică. Medicii spun că are complicaţii ale căilor respiratorii, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri