Sport

Crina Pintea, dezvăluiri șocante despre Gheorghe Tadici: ”Mi-a dat un pumn și am plâns instantaneu!” Cum comentează antrenorul acuzat

Crina Pintea a făcut dezvăluiri șocante despre Gheorghe Tadici, iar antrenorul a reacționat

Într-un interviu exclusiv pentru FANATIK, handbalista Crina Pintea a făcut dezvăluiri șocante despre Gheorghe Tadici, antrenorul pe care l-a avut la HC Zalău. Jucătoarea transferată în această iarnă la campioana Europei, Gyor, a povestit modul inuman cum a tratat-o tehnicianul în vârstă de 66 de ani.

”I-am scris o scrisoare domnului Tadici şi el a spus că da, vrea să mă vadă. M-a trimis la Râmnicu Vâlcea, unde mi-a spus să îl voi întâlni pe domnul Berbecaru şi m-am dus acolo. Aşa a început povestea. Era foarte greu pentru că eu nu ştiam nimic. Nu am plecat de la zero, am plecat de la minus”, a declarat pivotul naționalei României.

Crina Pintea, dezvăluiri șocante despre Gheorghe Tadici: ”M-a ținut pe loc foarte mulți ani”

”Eu nu vreau să vorbesc despre el. De acolo şi până la ce am ajuns azi s-au întâmplat foarte multe lucruri. Din cauza lui am vrut să mă las de handbal de mai multe ori. Nu m-am lăsat pentru că iubesc extraordinar de mult sportul ăsta, uneori poate exagerat de mult. Poate sunt obsedată de acest lucru. Eram foarte tristă la Zalău şi spuneam că vreau să mă las. Am zis că orice aş face voi reuşi”, au fost atacurile lansate de Crina Pintea la adresa lui Gheorghe Tadici.

Pivotul naționalei a povestit cum a amenințat-o Tadici pentru a-și prelungi contractul cu HC Zalău: ”Când mie aproape mi se termina contractul, mi-a spus că dacă nu voi prelungi contractul cu Zalăul mă va desfiinţa şi că el m-a adus în handbal şi el mă va scoate din handbal. Mi-a mai spus că el m-a adus la naţională şi că el m-a făcut jucătoare, că fără el nu voi putea juca. Vreau să spun doar că el m-a ţinut pe loc foarte mulţi ani. Azi jucam bine, iar o săptămână mă toca încontinuu. Puteam să ajung la un nivel mai înalt încă de acum câţiva ani. Am fost ţinută pe loc”.

”S-a luat de mine și de familia mea”

”S-au întâmplat momente în care el îmi spunea că nu sunt bună de nimic, că nu am forţă sau viteză. Dimineaţa mă trezeam la şase şi eram în sală. Mă pregăteam ca să fiu mai bună, pentru că el îmi spunea că nu sunt bună. În toţi anii ăştia nu cred că mi-a spus de două sau de trei ori că am făcut ceva bun. Îmi doream să fiu lăsată în pace. S-a luat de mine, de familia mea şi îmi spunea tot felul de lucruri care nu aveau legătură cu handbalul. Oamenii nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. Am fost judecată că am uitat de unde am plecat. Nu este adevărat, nu am uitat. Este un lucru care m-a marcat pe viaţă”, a mai spus Crinea Pintea.

”Când un om îţi spune în fiecare zi că eşti prost, ajungi să crezi. Mie asta mi s-a întâmplat timp de şase ani. M-a pus să semnez un contract mai repede decât ar fi trebuit. Eu mai aveam doi ani contract şi el mă chema să mai semnez pentru un an şi jumătate. În acel moment ştiam ce se poate întâmpla dacă nu semnez. Ştiam ce influenţă are şi m-a făcut să nu mai am încredere în mine. M-a făcut să cred că omul e prost şi aşa va muri. Nu doar pe mine m-a făcut să cred acest lucru”, și-a amintit jucătoarea de la Gyor.

Gheorghe Tadici pe banca naționalei României
Gheorghe Tadici pe banca naționalei României

”Spunea că dacă nu era el, eu muream”

Crina Pintea a povestit episodul în care nu a mai vrut să semnze prelungirea contractului: ”Când m-a chemat mi-a spus să semnez şi i-am spus că nu vreau. A rămas suprins şi s-a supărat foarte tare şi a început să mă jignească şi să mă facă în toate felurile. În acel moment l-a înregistrat şi am avut un avocat foarte bun care m-a ajutat să mă eliberez şi să nu stau şase luni de zile. Contractul meu se termina în noiembrie şi a vrut să mă suspende şi am devenită liberă în octombrie. Cinci luni de zile am stat şi m-am antrenat de una singură”.

”Nu am mai vorbit până acum despre asta. Acum este prima oară când vorbesc puţin mai deschis despre această poveste. Eu nu am spus ce s-a întâmplat acolo, iar el a continuat să mă jignească pe mine şi pe familia mea. Spunea că dacă nu era el, eu muream. Ok, nu făceam handbal, dar nu muream. Asta să fie clar. Eram la ţară, dar câţi oameni nu au trăit la ţară? El a mers mult pe chestia asta. De ce a şters cu mine pe jos? Eu m-am purtat mereu frumos. Asta nu am înţeles. Nu am fost singura care a avut parte de acest tratament, dar cu mine s-a purtat extrem de urât”, a afirmat pivotul naționalei.

”La Europeanul din 2014 mi-a dat bun pumn în spate”

Crina Pintea și-a amintit cum Gheorghe Tadici l-a pus la punct pe tatăl ei: ”Da, au fost fete care au ripostat şi i-au răspuns, dar au fost sancţionate. Au fost şi fete ale căror părinţi s-au implicat mai mult. Adică aveau un nume, influenţă. În schimb, părinţii mei nu au avut asta. Ei sunt de la ţară. Tata a făcut 12 clase, iar mama zece clase. În mintea lui, părinţii mei erau nişte analfabeţi. De două ori a încercat tata să vorbească cu el şi l-a făcut cu ou şi cu oţet. Asta a fost totul. Eu am fost pe cont propriu şi am avut de suferit pe chestia asta”

”Vreau să spun un lucru. În 2014, la Campionatul European din Ungaria. Era primul meci, jucam cu Germania, el era antrenor atunci. Mă duc în apărare, o adversară a marcat de la zece metri, şi m-a chemat pe bancă. S-a aşezat lângă mine şi, nu exagerez, mi-a dat un pumn în spate. Mi-au dat lacrimile instantaneu. M-a luat de mână şi m-a aruncat pe bancă, după care m-a întrebat de ce plâng? Cum să mai continui eu să joc la acel turneu final? În aceste condiţii a trebuit să joc. Nu este posibil să fiu eu mereu criticată. Eu nu am vorbit, el a continuat să spună atâtea lucruri de când a plecat. Ok, poate nu mai jucam handbal, dar nu eram tratată aşa, scuipată şi înjurată”, a încheiat Crina Pintea.

Gheorghe Tadici: ”Nu intru în polemică cu oameni cu minte puțină”

Gheorghe Tadici a răspuns acestor critici și a precizat că nu a lovit-o pe Crina Pintea. Ea e ceea ce este în proporție de 90% datorită subsemnatului și vreo 10% datorită muncii ei, dar trebuia s-o vadă cineva ca să poată să ajungă să muncească. Nu e adevărat că am lovit-o. Eu am avut mari probleme când am convocat-o la echipa națională. Am fost singurul din toți antrenorii din România care am văzut-o capabilă să joace la echipa națională”, a declarat tehnicianul pentru gsp.ro.

”Să se uite în spate și să vadă de unde a plecat, că a plecat de la Școala Profesională Agricolă. Are liceu datorită subsemnatului, atât ea cât și sora ei. Eu am luat-o în anul doi de Școală Profesională, când toată lumea la Vâlcea îmi spunea să renunț, că nu are nicio șansă să ajungă cineva. Nu intru în polemică cu oameni cu minte puțină. Vreau să vă zic doar atât. Eu am făcut-o pe ea jucătoare din nimic, nu ea m-a făcut pe mine antrenor”, a mai afirmat Gheorghe Tadici.