News

Crina Pintea, interviu după ce a dus steagul României pe locul 1 în Champions League la Budapesta: “Am drapelul la mine de câțiva ani!” EXCLUSIV

14.05.2019 | 12:02
Crina Pintea, interviu după ce a dus steagul României pe locul 1 în Champions League la Budapesta: "Am drapelul la mine de câțiva ani!" EXCLUSIV

Crina Pintea a avut un an perfect. A ajuns în iarnă la Gyor și a semnat un contract pe 6 luni, obiectivul fiind clar: Champions League. La finalul sezonului, românca a câștigat trofeul suprem în handbalul de club și a demonstrat că munca titanică depusă pentru a ajunge la cel mai înalt nivel a meritat, chiar dacă în carieră, Crina Pintea a avut mai multe momente de cumpănă, pe care le-a povestit într-un interviu eveniment pentru FANATIK.  

Crina Pintea, interviu după ce a dus steagul României pe locul 1 în Champions League: “De asta am venit, să câștigăm trofeul suprem”

Românca a avut o evoluție remarcabilă în ultimele luni, excelând la nivel individual, fiind aleasă cel mai bun pivot din Champions League, cel mai bun pivot din campionatul Franței (în prima parte a jucat la Issy Paris) și cel mai bun pivot de la Euro 2018. Iar sezonul s-a încheiat perfect pentru Crina Pintea, care a câștigat Liga Campionilor în sala Papp Laszlo după ce Gyor a învins Rostov cu 25-24.

Crina Pintea a vorbit pentru FANATIK după finala de la Budapesta, un succes care a lăsat-o fără voce, la propriu. Pivotul naționalei României a vorbit despre senzațiile tari pe care ți le oferă un astfel de succes, dar și despre cum este să urci cu tricolorul pe umeri pe cea mai înaltă treaptă din Champions League, la Budapesta.

Crina Pintea se bucura dupa un gol marcat in meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti si Gyori Audi Eto KC, contand pentru Liga Campionilor, desfasurat in Sala Polivalenta-Ioan Kunst Ghermanescu din Bucuresti, sambata 23 februarie 2019.
Crina Pintea, interviu după ce a dus steagul României pe locul 1 în Champions League la Budapesta Am drapelul la mine de câțiva ani! EXCLUSIV (1)

Felicitări, Crina! Cum ai trăit bucuria de a câștiga Liga Campionilor?

– Este o experiență senzațională. Mi-am dorit enorm când am venit aici să câștig Liga Campionilor. De fapt, acesta era obiectivul. Să câștigăm trofeul suprem. Îmi cer scuze, dar am rămas și fără voce după meci (n.r. râde).

Este o despărțire perfectă de Gyor, având în vedere faptul că ai avut o înțelegere valabilă 6 luni?

– Chiar îmi spunea și președintele că am venit și am reușit să câștig în 6 luni Liga Campionilor. Trăiesc la maximum fiecare moment. Pentru mine, această experiență a fost ceva unic.

VEZI VIDEO REZUMAT GYOR – ROSTOV 25-24:

“Mi-am ajutat echipa ori de câte ori s-a apelat la mine”

Ai un sentiment de regret că pleci de la Gyor, după performanțele pe care le-ai avut?

– Nu. Pentru mine totul este perfect. Am știut de la bun început care este situația. În cele 6 luni în care am stat aici am dat tot ce am avut mai bun. Am trăit la intensitate maximă fiecare zi petrecută aici și mă bucur de asta.

În acest sezon ești cel mai bun pivot din Champions League, din campionatul Franței, de la Euro 2018. Te deranjează că în Final Four nu ai avut atât de multe minute jucate?

– Eu zic că fiecare antrenor face cum consideră mai bine. Eu mi-am ajutat echipa ori de câte ori s-a apelat la mine. Din acest punct de vedere eu sunt mulțumită de ceea ce am făcut și nu pot să comentez deciziile antrenorului.

“Am steagul la mine de ani de zile, dar nu l-am scos până acum”

Cu Ambros Martin (n.r. fostul selecționer al naționalei României, actualmente antrenor Rostov) ai vorbit înainte sau după finală?

– Nu am vorbit prea multe pentru că era finala Champions League. La final am vorbit puțin, era dezamăgit, vă dați seama.

La final ai urcat cu tricolorul României pe umăr pe podium la Budapesta. Cum te-ai simțit atunci?

– A fost o dorință mai veche de a mea. Am steagul cu mine de ani de zile și nu l-am scos până acum. Nu am avut ocazia, dar mereu era la mine. După finală a fost momentul perfect în care să îl scot și să mi-l pun pe umeri. Vreau să trăiesc aceeași bucurie și cu echipa națională, dar este altceva. M-am simțit foarte mândră.

Crina Pintea sărută trofeul Ligii Campionilor
Crina Pintea, interviu după ce a dus steagul României pe locul 1 în Champions League la Budapesta Am drapelul la mine de câțiva ani! EXCLUSIV (4)

Urmează capitolul CSM București…

– Avem tot timpul din lume să vorbim despre CSM București, deocamdată bucuria este prea mare, dar și oboseala e la fel. Mai am o săptămână la Gyor, apoi va urma o vacanță și după aceea mă voi gândi la CSM București.

  • 3 trofee Champions League a câștigat la rând Gyor (2016, 2017, 2018)
  • 50.000 de euro a plătit Gyor la Issy Paris pentru transferul lui Pintea din iarnă
  • 29 de ani are Crina Pintea