Fotbal intern

Cristi Balaj, atacat de Adrian Porumboiu în scandalul de dopaj de la Astra: „Parcă ar fi procurorul «Portocală»!”

08.04.2021 | 12:26
Cristi Balaj atacat de Adrian Porumboiu in scandalul de dopaj de la Astra Parca ar fi procurorul Portocala
Cristi Balaj, atacat de Adrian Porumboiu în scandalul de dopaj de la Astra. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu se implică și el în cazul scandalului de dopaj de la Astra Giurgiu și îl acuză pe Cristi Balaj, preșdintele ANAD, că a intervenit nejustificat în audierea jucătorilor.

Fotbaliștii giurgiuveni Kehinde Fatai, Takayuki Seto și Alexandru Ioniță au fost suspendați în toamna anulului trecut după ce au fost prinși că își administrau vitamine și minerale într-o cantitate ce depășea normele admise. Cazul a luat o întorsătură neașteptată după ce Alex Ioniță, unul dintre jucătorii implicați, a revenit asupra declarației inițiale prin care își recunoștea vinovăția.

ADVERTISEMENT

Printr-o scrisoare adresată Comisiei de Audieri, el a retractat totul și i-a acuzat pe Cristi Balaj și pe alți membri ai ANAD că au făcut presiuni mari pentru a se declara vinovat. În plus, Ioniță susține că a scris după dictare multe dintre pasajele declarației prin care își recunoștea fapta.

Adrian Porumboiu îl atacă pe Cristi Balaj: „A dirijat campionate și Cupe câștigate de CFR Cluj”

Cristi Balaj a răspuns acuzelor lui Ioniță printr-un comunicat în care susține faptul că toate procedurile din cazul de dopaj de la Astra au fost făcute cu respectarea reglementărilor în vigoare.

ADVERTISEMENT

În scandal a intervenit și fostul arbitru Adrian Porumboiu, care are un conflict mai vechi cu Balaj încă de pe vremea când finanța FC Vaslui. Acesta nu a ratat momentul unor noi înțepături adresate actualului președinte ANAD,

„Am rămas surprins că Balaj își permite, ca președinte ANAD, să spună că Ioniță e un jucător confuz și pierdut. De ce e confuz și de ce e pierdut? Că a venit să spună ceva despre ce se întâmplă? Balaj spune că el n-are nicio presiune și că e același Balaj care a arbitrat Astra – Steaua când Astra a luat campionatul? Da, foarte bine! Să continue și să spună că e același Balaj care a dirijat campionate și Cupe câștigate de CFR Cluj, în cele mai mari nenorociri posibile și imposibile de pe stadioanele din România. Trebuia să continue și să spună asta. 

ADVERTISEMENT

Referitor la ce s-a întâmplat, la contextul prezentat, sunt neplăcut surprins că un președinte ANAD care declară la TV că nu se amestecă… el e ca Burleanu! Ei n-au treabă! Dacă nu ai treabă, ce caută jucătorul respectiv la tine în birou? Asta înseamnă cât de jos poate fi acea insituție”, a declarat Adrian Porumboiu la GSP Live.

Adrian Porumboiu despre Cristi Balaj: „Se crede procurorul «Portocală»?”

Porumboiu nu s-a oprit aici cu tirada asupra lui Balaj și l-a comparat pe actualul președinte ANAD cu fostul procuror Mircea Negulescu, poreclit „Portocală”, care a fost cercetat că ar fi fabricat probe în dosarele pe care le instrumenta.

ADVERTISEMENT

„Tu declari că n-ai nicio implicare și că lași comisiile?! Dacă ești președinte, n-are ce să caute la tine în birou. Să fim serioși! Îl ai în birou? N-are ce să caute în birou! Dacă ești președinte, n-are ce să caute la tine în birou. Ai audiență, ce să caute la tine în birou? 

Faptul că apoi îl direcționezi către comisii… unde l-a trimis? Să declare că știe altceva, să dea în primire. Păi ce, el e «Portocală?» S-au transformat în procurori? Ei n-au voie să facă treaba asta”, a mai spus Adrian Porumboiu.

ADVERTISEMENT