Sport

Cristi Balaj, contrariat de arbitrajul lui Istvan Kovacs la CFR Cluj – FCSB 0-1: ”Faulturi dictate aiurea doar pentru că mieunau niște jucători”

FCSB s-a impus după aproape opt ani pe terenul CFR-ului, scor 1-0Președintele ardelenilor, Cristi Balaj, pune eșecul campioanei pe seama presiunilor la care a fost supus arbitrul Istvan Kovacs.
18.04.2022 | 00:16
Cristi Balaj contrariat de arbitrajul lui Istvan Kovacs la CFR Cluj  FCSB 01 Faulturi dictate aiurea doar pentru ca mieunau niste jucatori
Cristi Balaj îi reproșează arbitrului Istvan Kovacs maniera în care a oficiat la derby-ul CFR Cluj - FCSB (0-1) și pune prestația acestuia pe seama presiunilor la care a fost supus înaintea partidei. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Delegarea lui Istvan Kovacs la centru, la derby-ul dintre CFR Cluj și FCSB a fost intens comentată, și contestată, de oficialii vicecampioanei FCSB. Presiunea acestora a influențat rezultatul final, 1-0 pentru roș-albaștri, consideră președintele clujenilor Cristi Balaj.

Cristi Balaj: ”A fost influențat de presiunea care s-a pus pe el”

Președintele CFR-ului, Cristi Balaj, și centralul sătmărean Istvan Kovacs sunt amici. Oficialul ardelenilor îl consideră pe Kovacs un arbitru integru, dar modul în care a condus derbiul CFR Cluj – FCSB din Casa Pariurilor Liga 1 l-a contrariat pe Balaj.

ADVERTISEMENT

Acesta a ținut să menționeze că nu îi reproșează eliminarea lui Mateo Susic din minutul 43, după o intrare dură la Darius Olaru, ci maniera generală despre care spune că a fost influențată de presiunea pe care cei de la FCSB au pus-o pe central.

”Eliminarea lui Susic a avut acoperire regulamentară să zicem. Dar îi doresc lui Istvan Kovacs să arbitreze o finală de Champions League și să văd dacă mai dă un asemenea cartonaș roșu în prima repriză.

ADVERTISEMENT

Dar nu pentru acea eliminare suntem supărați. Ci pentru ceea ce s-a întâmplat până atunci. Dai un henț la Omrani la o fază la care mingea îl lovește în piept și oricum avea mâna la sol, nu se dădea henț conform regulamentului. Și îl oprești pe Petrila dintr-o acțiune foarte bună.

Și întrerupi jocul pentru niște faulturi dictate aiurea doar pentru că mieunau niște jucători de la FCSB. Probabil a fost influențat de presiunea care s-a pus pe el cu acele declarații”, a declarat președintele clubului CFR Cluj, Cristi Balaj, după derby-ul cu FCSB.

ADVERTISEMENT

FCSB, victorie în Gruia după aproape 8 ani

Victoria roș-albaștrilor nu poate fi, însă, contestată. Statisticile arată că primul șut pe poartă al feroviarilor a avenit târziu, abia în cel de al treilea minut adițional.

De partea cealaltă, FCSB a expediat nu mai puțin de 13 șuturi pe spațiul porții lui Bălgrădean. În general FCSB a jucat avântat, și-a creat ocazii, deși în foarte multe momente au părut o echipă care atacă fără o idee clară.

ADVERTISEMENT

10 august 2014 data ultimei victorii a celor de la FCSB în Gruia. Cristi Tănase marca unicul gol al roș-albaștrilor care cucereau în acel an ultimul titlu de campioană în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT