Fotbal international

Cristi Balaj dă verdictul pentru prestația lui Hațegan din Manchester City – Dortmund 2-1: “O singură greșeală”

07.04.2021 | 01:16
Cristi Balaj da verdictul pentru prestatia lui Hategan din Manchester City  Dortmund 21 O singura greseala
ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan a fost în centrul atenției la partida Manchester City – Borussia Dortmund, scor 2-1. Arbitrul român a luat două decizii care i-a enervat pe nemți în prima repriză.

A dictat un penalty pentru o intervenție a lui Can la Rodri, pentru ca apoi să se răzgândească după vizionarea fazei la VAR. Ulterior a anulat un gol marcat de Bellingham pentru un fault în atac la Ederson.

ADVERTISEMENT

Pe rețelele de socializare, fanii Borussiei Dortmund l-au atacat fără menajamente pe Ovidiu Hațegan. Aflat la primul său meci în Champions League în 2021, după scandalul de la PSG – Bașakșehir. Deciziile complicate au continuat și în repriza secundă. Inclusiv o fază asemănătoare cu duelul Bellingham / Ederson, la care Hațegan nu a mai dictat fault în atac. Ba din contră, a dat lovitură liberă pentru un fault comis de Stones la Haaland.

Cristi Balaj crede că Hațegan a luat decizii bune la Manchester City – Dortmund 2-1. Îi reproșează doar lovitura liberă dată nemților

Cristi Balaj i-a luat apărarea lui Ovidiu Hațegan și spune că era imposibil pentru central să vadă că nu a fost penalty la prima fază. Doar reluările de la VAR au demonstrat că Emre Can nu îl lovește în cap pe Rodri.

ADVERTISEMENT

Balaj a susținut și decizia de la golul anulat lui Dortmund. Spune că Bellingham a atacat balonul cu talpa și trebuia sancționat pentru acest lucru. Singura decizie greșită ar fi la lovitura liberă pentru Dortmund. Când trebuia să dea fault în atac, la fel ca în prima parte.

Singurul reproș al lui Balaj pentru Hațegan: “Trebuia fault în atac și la duelul dintre Haaland și Stones”

“Nu mi-am dat seama din prima. E important că ai acest confort pe care ti-l dă VAR. Nu am reușit să ne deslușim nici noi nici Hațegan. Doar la prezentarea fazei din alt unghi. Reacția jucătorului de la City a fost exagerată. Uite că avem teatru și în UCL. Dacă îl lovea cu gheata în față era lovitură de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Acele reluări cu slow-motion ne-au ajutat să ne dăm seama. Can a luat galben pentru proteste, normal că rămâne. Feelingul meu este ca e atac periculos. A jucat mingea cu crampoanele spre directia portarului care vrea să degajeze. Ar fi fost mai bine dacă dădea fault în atac și la duelul Haaland – Stones, când a dat lovitură liberă pentru Borussia. E singura greșeală”, a spus Hațegan la Telekom Sport.

Manchester City a învins-o pe Borussia Dortmund în manșa tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, scor 2-1. Returul va avea loc în Germania, pe 14 aprilie. În celălalt meci al serii, Real Madrid a învins-o pe Liverpool, scor 3-1.

ADVERTISEMENT