Sport

Cristi Balaj e noul președinte al campioanei CFR Cluj. ”Am decis să preiau funcția”

Fostul arbitru internațional Cristi Balaj este noul președinte al campioane CFR Cluj. Acesta a dezvăluit ce l-a convins să accepte provocarea.
14.09.2021 | 21:10
Cristi Balaj e noul presedinte al campioanei CFR Cluj Am decis sa preiau functia
Cristi Balaj. Sursă foto: gsp.ro.
ADVERTISEMENT

Cristi Balaj a purtat în ultima perioadă o serie de discuții cu oficialii campioanei CFR Cluj, iar cele două părți au ajuns la un acord. Fostul arbitru va fi noul președinte al grupării feroviare.

Balaj a dezvăluit că proiectele de dezvoltare a grupării ardelene l-au convins că este locul în care și cariera lui se poate dezvolta în direcția dorită.

ADVERTISEMENT

Cristi Bala: ”Proiectele serioase m-au impresionat”

Cristi Balaj este în aceste moment președintele Asociației Naționale Anti-Doping din România, însă, în următoarele zile acesta își va înainta demisia pentru a prelua conducerea clubului CFR Cluj.

”Confirm înțelegerea cu CFR Cluj, aceasta urmează să fie parafată în perioada următoare. În urma discuțiilor cu acționarii, am rămas plăcut impresionat de proiectele serioase pe care mi le-au prezentat, în mod special de cel al înființării unei academii de juniori care va aduce un plus valoare nu doar pentru viitorul clubului, cât și pentru echipa națională.

ADVERTISEMENT

Discuțiile abordate au vizat atribuțiile funcției de președinte, iar singurul subiect legat de arbitraj a fost nevoia implementării sistemului VAR în România pentru a elimina greșelile majore.

Atenția mea se îndreaptă acum și către decizia WADA de a declara Agenția Națională Anti-Doping ca fiind neconformă până la adoptarea noii legi anti-doping.

ADVERTISEMENT

Am decis ca preluarea funcției de președinte al CFR Cluj să fie făcută imediat după ce proiectul de lege în derulare intră pe făgaș normal în parlament și este asigurată procedura de urgență propusă în urma ședinței de Guvern”, a dezvăluit Cristi Balaj, într-o postare pe Facebook.

Cine este Cristian Balaj

Născut în Baia Mare (Maramureș), Cristi Balaj a practicat fotbalul în tinerețe, da o accidentare l-a obligat să renunțe la sportul de performanță. A rămas implicat în fotbal și a devenit în timp unul dintre ce mai apreciați arbitrii din România.

ADVERTISEMENT

De altfel, în 2001 a fost declarant ”Arbitrul anului”. Are în ”palmares” cele mai multe finale de Cupa României arbitrate și, de asemenea, a fost arbitrul cel mai des delegat să conducă derby-l Steaua/FCSB – Dinamo.

Peste 340 de meciuri la nivelul primului eșalon fotbalistic intern a oficiat la centru Cristi Balaj. A arbitrat ultima oară în 19 decembrie 2016.

După retragerea din arbitraj a devenit analist TV, iar din 2019 a fost numit președinte al Agenției Naționale Anti-Doping, , funcție cu rang de secretar de stat.

Decizia de a accepta funcția de președinte al clubului CFR poate părea surprinzătoare, după ce cu doar 24 de ore mai devreme declarase că nu va marșa la propunerea oficialilor campioanei pentru că nu vrea să își compromită imaginea pe care și-a construit-o în cariera de arbitru.

Pe mine mă interesează Agenția Națională Anti-Doping, vreau să protejez România, să protejez sportul românesc. Nu vreau să las agenția într-o situație grea și să se piardă ce am făcut până acum.

La CFR sunt multe aspecte care trebuie lămurite, nu vreau să merg acolo și să mă compromit. Dacă ar trebui să fac lucruri împotriva principiilor mele, ar însemna să plec în secunda 2”, a declarat Cristi Balaj la Pro X.

 

ADVERTISEMENT
Tags: