Sport

Cristi Balaj s-a răzgândit: “Golul marcat de Omrani a fost regulamentar”. Inițial recunoscuse că Radu Petrescu a ajutat-o pe CFR Cluj

Cristi Balaj și-a nuanțat discursul referitor la golul care a adus victoria CFR-ului în meciul cu Chindia. Acesta susține că regulamentul îl absolvă de vină pe Costache.
05.12.2021 | 17:56
Cristi Balaj sa razgandit Golul marcat de Omrani a fost regulamentar Initial recunoscuse ca Radu Petrescu a ajutato pe CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Deși inițial recunoștea că Radu Petrescu ar fi trebuit să sancționeze hențul comis de Costache la faza golului datorită căruia CFR Cluj s-a impus în fața Chindiei Târgoviște, Cristi Balaj are acum o cu totul altă opinie. Grație modificărilor aduse regulamentului chiar în vara acestui an, centralul poate valida reușita dacă jucătorul atinge accidental mingea cu mâna și îi pasează unui coechipier care înscrie.

Aceasta nu ar fi fost, însă, unica eroare comisă pe parcursul meciului de la Ploiești. „CFR trebuia să primească două penalty-uri la Graovac și Omrani, în faze mult mai clare comparativ cu cea în care a fost implicat Costache”, susține fostul arbitru internațional.

ADVERTISEMENT

În urma victoriei, campioana a ajuns la nu mai puțin de 11 puncte în fața principalei contracandidate la titlu, FCSB, care va da piept în actuala etapă cu UTA Arad. Partida este programată duminică, la ora 21:30, pe Arena Națională din Capitală.

Cristi Balaj s-a răzgândit. Motivul pentru care golul CFR-ului din meciul cu Chindia ar fi fost regulamentar

Legat de meciul nostru de ieri, am revăzut fazele și vreau să fac niște rectificări. Regulile hențului s-au modificat începând cu 1 iulie. Doar atunci când un jucător atinge mingea chiar și accidental, iar ea intră în poartă, golul nu este validat.

ADVERTISEMENT

În schimb, dacă un jucător atinge mingea în mod accidental cu mâna și îi pasează unui coechipier, care înscrie, jocul e lăsat să continue. Aici nu se pune problema decât dacă Costache a jucat accidental sau nu mingea respectivă, care i-a venit în mână de la o distanță foarte mică, dintr-un clinci cu un adversar. 

Îmi pare rău că sunt nevoit, însă, să adaug că CFR trebuia să primească două penalty-uri la Graovac și Omrani, în faze mult mai clare comparativ cu cea în care a fost implicat Costache. În rest, noi nu comentăm greșelile de arbitraj făcute în favoarea altor echipe”, a declarat Cristi Balaj, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Emil Săndoi a acuzat arbitrajul: „Mai și glumim, mai avea puțin și fugea cu mingea la subraț”

În schimb, tehnicianul Chindiei s-a lansat într-o adevărată tiradă la adresa centralului Radu Petrescu pentru decizia de a valida golul lui Omrani în ciuda hențului comis de Costache. Ba chiar a afirmat răspicat că echipa sa – una dintre victimele constante ale greșelilor de arbitraj – ar fi avut cel puțin șase puncte în plus dacă în Casa Pariurilor Liga 1 ar fi fost implementat sistemul VAR.

Uitați-vă la captura imaginii de la golul CFR-ului de astăzi. La Costache… mai și glumim, mai avea puțin și fugea cu mingea la subraț. De ce să se judece în alt fel? Nu știu, chiar am stat de vorbă cu Dan Petrescu, pentru că îl apreciez foarte mult. Și el a zis că e posibil să fi fost două lovituri de la 11 metri pentru ei, dar că la faza golului trebuia acordat henț.

ADVERTISEMENT

N-am vorbit cu Radu Petrescu, ce să mai vorbesc? Dacă am fi avut VAR, Chindia avea șase-șapte puncte mai mult, asta e părerea mea și nu poate să mi-o schimbe nimeni.

Ăsta e adevărul, se strâng meciuri. Analiza greșelilor o să o facă persoane autorizate. Mă doare și îi doare și pe jucători. Stăm cu un stres în plus, era altceva dacă aveam acum 25 de puncte.

E normal să plătim pentru greșelile noastre, dar cred că n-ar trebui să plătim și pentru alte greșeli. Sper să se încheie! Legea compensației nu există pentru noi. Din acest campionat, echipa cea mai dezavantajată este de departe Chindia Târgoviște”, a răbufnit Emil Săndoi după fluierul final al partidei de pe arena „Ilie Oană” din Ploiești.

ADVERTISEMENT
Tags: