Fotbal intern

Cristi Balaj, reacție dură la adresa FRF după greșelile de arbitraj din sezonul 2019 – 2020. “Nu au talent! Sunt delegați pe prietenie!”

01.10.2019 | 09:43
Cristi Balaj reactie dura la adresa FRF dupa greselile de arbitraj din sezonul 2019  2020 Nu au talent Sunt delegati pe prietenie
ADVERTISEMENT

Cristi Balaj, fostul mare arbitru internațional din România a avut o reacție dură la adresa Federației Române de Fotbal, toate acestea după greșelile grave de arbitraj din Casa Pariurilor Liga 1, sezonul 2019 – 2020. Acesta susține că anumiți arbitri nu au valoarea necesară să fie trimiși la meciuri importante, dar “sunt delegați pe prietenie”.

Cristi Balaj, reacție dură la adresa FRF după greșelile de arbitraj din sezonul 2019 – 2020

”De o perioadă de timp, noi vorbim despre arbitraj, le aducem aminte să îşi clarifice anumite lucruri, să clarifice şuturile la poartă. Apoi, jucătorii intră neglijent, fără cartonaş galben, iar ei dau penalty-uri. Situaţii în care arbitrii au greşit şi au fost delegaţi imediat după aceea. Arbitrii care nu au talent, dar datorită prieteniilor, ei sunt delegaţi. Concluzia mea este următoarea. Pe cei de la federaţia, şi vorbesc în cunoştinţă de cauză, nu îi interesează ceea ce se vorbeşte la emisiuni şi ce se scrie în presă” a mărturisit Cristi Balaj la emisiunea Minutul 91 de la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

 ”Opinia publică nu este importantă pentru ei. Pe ei îi interesează futsal, fotbal feminin, cât mai multe cluburi care să îi voteze, preşedinţi de AJF care să primească salariul. Nu contează că au fost patru ani arbitri asistenţi, ei primesc bani de la UEFA care sunt  pentru dezvoltarea arbitrajului, ei primesc salarii pentru că vin şi votează o dată la patru ania mai spus fostul mare arbitru internaţional pentru sursa citată mai sus.

Viorel Moldovan și Cristi Balaj în cadrul Galei AFAN. Sursă foto: sportpictures.eu
Viorel Moldovan și Cristi Balaj în cadrul Galei AFAN. Sursă foto: sportpictures.eu

Istvan Kovacs, scandal cu Florinel Coman și Edi Iordănescu

Istvan Kovacs este unul dintre centralii importanți din Casa Pariurilor Liga 1, dar arbitrul din Carei a avut o atitudine necorespunzătoare la adresa lui Florinel Coman și Edi Iordănescu în sezonul 2019 – 2020, lucru recunoscut chiar de el într-un comunicat emis de FRF prin care arbitrul își cere scuze în fața fotbalistului de la FCSB pentru modul în care i-a vorbit la partida câștigată de vicecampioana României cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Cristi Balaj s-a retras din arbitraj la finalul anului 2016, atunci când a fost delehgat la Gaz Metan – Astra Giurgiu, scor 0-1, în etapa 21 din Casa Pariurilor Liga 1. Acesta a decis să renunțe la arbitraj la limită de vârstă, 45 de ani, împliniți în august 2016. Baja a arbitrat patru finale de Cupa României și o Supercupă și are în palmares 11 partide interțări, două în grupele UCL și 24 în UEL.