Fotbal intern

Cristi Bălgrădean a terminat-o definitiv cu FCSB. CFR Cluj a rezolvat oficial mutarea portarului. Exclusiv

27.05.2020 | 12:09
Cristi Balgradean a terminato definitiv cu FCSB CFR Cluj a rezolvat oficial mutarea portarului Exclusiv
Cristian Balgradean in meciul de fotbal dintre FCSB si Universitatea Craiova, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 22 decembrie 2019. © FOTO:Stefan Constantin/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Cristi Bălgrădean mai are contract cu FCSB până la finalul lunii iunie, iar de la 1 iulie este jucătorul celor de la CFR Cluj. Portarul a semnat cu campioana la mijlocul lunii februarie.

FANATIK a aflat că șefii de la Cluj au rezolvat și oficial zilele trecute mutarea lui Bălgrădean, înregistrând la Ligă contractul acestuia.

ADVERTISEMENT

Cristi Bălgrădean a plecat de la FCSB la CFR Cluj. Noul contract a fost înregistrat la LPF

Cristi Bălgrădean a decis să nu mai aștepte un semn de la FCSB, pentru prelungirea contractului scadent la finalul lunii iunie 2020 și a acceptat oferta campioanei CFR Cluj.

A fost un adevărat șoc pentru Gigi Becali, care a aflat acest lucru de la Meme Stoica, la puțin timp după ce FCSB remiza la Botoșani cu Bălgrădean în poartă. Acesta a greșit la al doilea gol al gazdelor.

ADVERTISEMENT

Din acel moment, Becali a ordonat ca Bălgrădean să nu mai intre în cantonamentul de la Berceni al roș-albaștrilor. Jucătorul a așteptat în tot acest timp să i se termine contractul cu FCSB și să fie plătit în continuare de Gigi.

Între timp a fost băgat în șomaj tehnic de Becali, dar a apărut problema contractului semnat cu CFR și neînregistrat la Ligă. FANATIK a dezvăluit că „Pufi” nu risca să rămână pe drumuri: doar CFR era obligată să respecte actul parafat în februarie, nu și portarul, care putea semna cu oricine dacă nu mai dorea să meargă la Cluj.

ADVERTISEMENT

Dar ambele părți au fost de cuvânt. Zilele trecute CFR a înregistrat la LPF noul contract, astfel că de la 1 iulie 2020 Bălgrădean este, oficial, jucătorul lui Dan Petrescu.

Cristi Bălgrădean a semnat cu CFR Cluj pe 18 februarie, la câteva zile după ce a fost pus la zid de Becali pentru greșeala din Derby

La momentul cutremurului din februarie, FANATIK a dezvăluit momentul care l-a convins pe Bălgrădean să accepte oferta celor de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

A fost vorba despre meciul pierdut de FCSB cu Dinamo, după care patronul l-a pus la zid pentru greșeala de la golul lui Sin. Atunci, povestesc apropiații portarului, acesta a realizat că nu mai are șanse să prindă poarta la FCSB și a acceptat să semneze cu CFR Cluj.

Totul s-a petrecut pe 18 februarie, cu două zile înainte de meciul CFR Cluj – Sevilla. Bălgrădean nu a ținut totul ultra-secret, așa cum se dorea. La aniversarea lui Ovidiu Popescu, de peste o săptămână, uitându-se și la returul de la Sevilla, „Pufi” s-a dat de gol unor foști colegi.

Ce se întâmplă cu Cristi Bălgrădean dacă nu pleacă Giedrius Arlauskis de la CFR Cluj?

Începând cu 1 iulie 2020, CFR Cluj va avea un singur portar valoros, anume Cristi Bălgrădean. Aceasta, acum, pentru că lituanianul Giedrius Arlauskis are contract până pe 30 iunie 2020.

Jucătorul apreciat foarte mult de Dan Petrescu nu a semnat încă în altă parte, chiar dacă a avut mai multe oferte. Arlauskis a condiționat o eventuală continuare la CFR de revenirea la echipă a președintelui Marian Copilu, singurul om în care Giedrius are încredere maximă.

Copilu a revenit la finalul săptămânii trecute la biroul de la Cluj și s-a apucat de treabă. I-a propus și lui Arlauskis, așa cum a făcut și cu George Țucudean, prelungirea angajamentului. Așteaptă răspunsurile acestora. Ce se va întâmpla cu Bălgrădean dacă va continua „Arla”? Probabil va fi rezerva acestuia la cum arată „schemele” lui Dan Petrescu.

  • 1.000.000 de euro este cota actuală a lui Cristi Bălgrădean, care a împlinit 32 de ani pe 21 martie 2020
  • 50.000 de euro a plătit Gigi Becali pentru Cristi Bălgrădean celor de la Concordia Chiajna în 19 februarie 2018
ADVERTISEMENT