Stiri sportive

Cristi Borcea ar putea ajunge din nou după gratii! „DNA cere între 5 și 15 ani de închisoare”

08.01.2019 | 17:01
Cristi Borcea ar putea ajunge din nou dupa gratii DNA cere intre 5 si 15 ani de inchisoare

Eliberat recent din închisoare, Cristi Borcea nu are parte de prea multă liniște în libertate și ar putea ajunge din nou după gratii. După ce a fost implicat în „Dosarul Transferurilor” și în „Mită pentru procuror”, fiind condamnat în primul și achitat în cel de-al doilea, fostul acționar de la Dinamo are iarăși probleme cu legea.

De această dată este anchetat în dosarul retrocedării plajelor, unde s-a comis un prejudiciu de 114 milioane de euro. Tot în acest dosar mai sunt anchetați Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. Procurorii solicită 15 ani de închisoare pentru Radu Mazăre, respectiv între 5 și 15 ani de închisoare pentru Cristi Borcea, fapt recunoscut chiar de unul dintre avocații săi.

Cristi Borcea ar putea ajunge din nou după gratii

“Nu avem constituire de parte civilă în acest dosar, dar cu toate astea se cere de la 5 la 15 ani. E faptă, nu glumă – și pedeapsă, nu glumă! Cristian Borcea a fost cumpărător de bună credință și vă spun asta cu mâna pe inimă, nu pentru că sunt apărătorul lui. El a cumpărat un drept litigios și a fost de bună credință. De aceea a și cumpărat de la Giurgiucanu numai doi la sută”, a spus Alice Drăghici, unul dintre avocații lui Borcea.

A declarat recent că vrea să părăsească România

Într-un interviu acordat recent pentru Libertatea, Cristi Borcea a dezvăluit că ia în calcul să plece definitiv din țară: „Am luat în calcul și varianta de a pleca definitiv din România. În 2019, cu siguranță, iau decizia definitivă pentru viitorul meu și al familiei. De ce aș vrea asta? E prea multă mizerie, prea multă răutate”

Cristi Borcea a fost acționar la clubul de fotbal Dinamo între 1995 și 2012, echipe reușind câteva performanțe importante în perioada sa: patru titluri naționale, cinci Cupe ale României și o Supercupă a României. Dinamo a fost prezentă totodată în grupele Cupei Uefa, însă niciodată în grupele Ligii Campionilor.