Sport

Cristi Borcea ar putea băga din nou bani la Dinamo. Condiția pusă de fostul acționar al ”câinilor”

În cea mai acută criză financiară și de rezultate, Dinamo ar putea primi sprijin de la fostul acționar Cristi Borcea. Există, însă, o condiție pentru a reveni în Ștefan cel Mare.
30.03.2022 | 09:40
Cristi Borcea ar putea baga din nou bani la Dinamo Conditia pusa de fostul actionar al cainilor
ADVERTISEMENT

Problemele financiare și sportive ale ”câinilor” ar putea fi istorie. Cristi Borcea, omul de numele căruia se leagă ultimele succese ale dinamoviștilor, nu ar spune nu unei reveniri în Ștefan cel Mare.

Un fost selecționer a explicat în ce condiții s-ar întoarce la Dinamo, Cristi Borcea

Victor Pițurcă a dezvăluit că fostul acționar din Ștefan cel Mare, Cristi Borcea, este dispus să revină alături de ”câini”. Dinamo traversează cea mai grea perioadă din istoria clubului, iar întoarcerea lui Borcea ar reprezenta o ”injecție de moral”.

ADVERTISEMENT

Fostul selecționer este convins că alături de Cristi Borcea, și alți oameni de afaceri ar ajuta clubul Dinamo, cu o condiție.

”Îmi zice el: ’Ar exista o șansă, dacă s-ar construi un stadion nou’. Eu sunt convins că multă lume ar veni lângă Dinamo dacă s-ar face un stadion pentru acest club mare.

ADVERTISEMENT

Fotbalul românesc va fi foarte sărac dacă Dinamo nu va reuși să rămână pe prima scenă. Nu va mai fi interes. Vom vedea meciuri cu 200 de spectatori în tribună”, a spus Victor Pițurcă, pentru AS.ro.

Din cauza problemelor financiare cu care se confruntă Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni, Dinamo are asigurat cel puțin locul de baraj pentru menținerea în Casa Pariurilor Liga 1, dar o salvare de la retrogradare este o ”realizare” nedemnă pentru un club precum cel din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Construirea noului stadion e în fază de documentație

Dinamoviștii își doresc o arenă nouă, modernă, de ani de zile. De altfel, cei mai mulți dintre fani susțin că bătrânul stadion din Ștefan cel Mare îi ține departe de echipă.

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate încă din luna august a anului trecut, Dinamo a trimis către Compania Națională de Investiții (CNI) o cerere pentru demararea procedurilor de demolare a actualului stadion și construirea, pe aceiași locație, a unei arene moderne.

ADVERTISEMENT

”La Dinamo lucrăm la documentație, ei au făcut o dezmembrare ca să ne predea nouă amplasamentul pentru actualul stadion, inițial ne predaseră Velodromul. Bănuiesc că săptămâna viitoare se vor întăbula cele două parcele rezultate în urma dezmembrării și ne vor putea preda amplasamentul.

În jur de două luni durează partea de avizare și apoi emiterea hotărârii de Guvern, deci din acel moment putem licita proiectarea și execuția. Timp în care Dinamo va trebui să demoleze amplasamentul, pentru că CNI finanțează doar construiri.

Partea de demolare trebuie făcută de beneficiarul final”, a explicat, recent, pentru Pro X, Adrian Cefalan, directorul Companiei Naționale de Investiții, care este stadiul proiectului noului stadion Dinamo.

ADVERTISEMENT