Fotbal intern

Cristi Borcea dezvăluie momentele din fotbal pe care nu le va uita: „Meciul cu Urziceni m-a dus la operație pe cord deschis” + ”Au vrut să se dea mari cu această condamnare”

22.12.2019 | 19:08
Cristi Borcea dezvaluie momentele din fotbal pe care nu le va uita Meciul cu Urziceni ma dus la operatie pe cord deschis  Au vrut sa se dea mari cu aceasta condamnare
ADVERTISEMENT

Cristi Borcea, fostul patron al lui Dinamo, a dezvăluit cum a trăit perioada din detenție, momente în care Giovani Becali a fost factorul decisiv în menținerea unei echilibrului mintal. De asemenea, Borcea rememorează cum a trăit titlul pierdut în 2009 în fața Unirii Urziceni și ratarea calificării în grupele Ligii Campionilor, după dubla cu Lazio din 2007.

„Am avut parte de blestemul ăsta”

Cristi Borcea, al cărui ideal recunoscut a fost întodeauna calificarea lui Dinamo în grupele Ligii Campionilor, susține că doar ghinionul și „blestemul” au făcut ca formația din Șoseaua Ștefan cel Mare să nu ajungă la „masa bogaților”.

ADVERTISEMENT

Fostul patron al lui Dinamo declară că titlul pierdut în 2009, în favoarea defunctei Unirea Urziceni, a fost momentul petrecut în fotbal care i-a afectat cel mai mult starea de sănătate.

Nici pe timpul lui Ceauşescu, când era echipa miliţiei, nu s-au câştigat atâtea trofee câte am luat eu la Dinamo. Am avut parte de blestemul ăsta, de ghinionul ăsta, să nu ajungem în Champions League.

ADVERTISEMENT

Momentele alea, cu Liverpool şi Milan (n.r. finala Champions League din 2005)…iar apoi cu Lazio (n.r. play-off-ul de calificare în Champions League din 2007), pe urmă când am pierdut cu Urziceniul…meciul ăla cu Urziceniul m-a dus la operaţie pe cord deschis”, a declarat Cristi Borcea la Realitatea TV.

Cristi Borcea, despre perioada din penitenciar

Cristi Borcea susține că sentința din „Dosarul Transferurilor”, în urma căruia mai mulți oameni din fotbal au fost condamnați la închisoare, a fost o nedreptate, oferind ca exemple cazuri din Spania, în care jucătorii anchetați au scăpat de condamnări după ce au returnat prejudiciul.

ADVERTISEMENT

Sentinţa noastră se ştia cu o lună de zile înainte. Se ştia şi unde o să facem puşcărie. A fost orchestrat totul. Noi 10 am avut prejudiciu de 1,8 milioane de dolari. Messi şi Ronaldo au zeci de milioane.

În Spania, dacă dai înapoi 300.000 de euro, îţi şi albesc cazierul! Cu asta a mers statul român în Parlamentul European, să ne dăm mari, pe Justiţie, cu această condamnare”, susține Borcea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Borcea recunoaște că a fost extrem de afectat de perioada de detenție, iar Giovani Becali a fost persoana cea mai importantă din acei ani.

Merg în continuare la clinică, m-am îmbolnăvit în puşcărie, să nu credeţi că Giovani Becali a fost “antrenat” cu puşcăria, aveam probleme mari dacă nu era el. El ne-a susţinut moralul, tot, şi pe mine şi pe Victor Becali. Eu luam deja medicamente psihotrope înainte de puşcărie, aşa că eram cu moralul la pământ”, a spus Borcea.

Cristi Borcea a ispășit patru ani și jumătate de închisoare pentru „Dosarul Transferurilor” și  nouă luni pentru „Dosarul Retrocedrărilor”.

ADVERTISEMENT