Fotbal intern

Cristi Borcea neagă faptul că este implicat la Dinamo: „Și dacă aveam 100 de milioane, tot nu-i băgam în club”

14.08.2020 | 18:57
Cristi Borcea neaga faptul ca este implicat la Dinamo Si daca aveam 100 de milioane tot nui bagam in club
ADVERTISEMENT

Cristi Borcea (50 de ani), fost finanțator al ”câinilor”, a vorbit astăzi despre zvonurile că ar fi în spatele spaniolului Pablo Cortacero, care este noul investitor al lui Dinamo.

Borcea a spus că el nu se implică la echipă și i-a sfătuit pe fani să aibă încredere în noii patroni ai clubului.

ADVERTISEMENT

”Cei care mă cunosc știu sigur că eu nu aș putea implica pe altcineva când e vorba de fenomenul Dinamo. Eu nu mă pot băga așa la un club ca Dinamo, n-aș putea fi paravanul altcuiva. Nu m-a interesat niciodată să vin, direct sau indirect. N-aș fi dat nici măcar 100.000 de euro. Fără antrenor, fără stadion, n-au nici baza de la Săftica”.

„Nu mi-ar fi convenit să arunc 10 milioane pe fereastră aiurea”

„Ca dinamovist, am susținut și susțin proiectul suporterilor. Mă bucur că fac demersuri pentru rezolvarea stadionului. Și dacă aș fi avut 100 de milioane în cont, tot nu m-aș fi băgat la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Nu mi-ar fi convenit să arunc 10 milioane pe fereastră aiurea, plus că nici nu mai am entuziasmul din trecut. Poate va băga Patrick bani, în momentul în care va fi gata stadionul. Până când Dinamo nu își va recăpăta identitatea, nu se pune problema de nimic. Dinamo n-are stadion, n-are nimic.

Toți suporterii trebuie să fie alături de investitoriii spanioli. Dinamo era în moarte clinică, să fim recunoscători că au venit! Eu am crezut că această echipă nu se va mai salva, le-am spus asta și lui Bălănescu, și lui Mihalcea, și lui  Țălnar.

ADVERTISEMENT

 Nu cred că își asumau să vină dacă nu avea garanția banilor pe care vor să-i dea.Voi fi optimist când vor ieși să vorbească într-o conferință de presă alături de cei din ”DDB””, a declarat Borcea la Digisport.

A fost de două ori condamnat la închisoare

Cristi Borcea a fost finanțatorul lui Dinamo între 1998 și 2012 și a reușit să ia 4 campionate, 6 Cupe și două Supercupe. În martie 2014, el a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare în ”Dosarul Transferurilor” pentru că a deturnat fonduri, a făcut fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din penitenciar în urmă cu doi ani după ce a făcut un pic mai mult de patru ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

În februarie 2019, a fost iarăși condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor împreună cu Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. A fost acuzat ca a adus prejudicii României și Constanței în valoare de 28 de milioane de euro. A ieșit din închisoare după 9 luni.

ADVERTISEMENT