Fotbal intern

Cristi Borcea, poveștile blaturilor din trecut: “Am făcut tot ce a fost posibil să câștige Dinamo”

19.01.2021 | 23:52
Cristi Borcea povestile blaturilor din trecut Am facut tot ce a fost posibil sa castige Dinamo
ADVERTISEMENT

Cristi Borcea a rememorat poveștile blaturilor din trecut în cadrul unei emisiuni la care a fost invitat, declarând că iubirea sa pentru echipă l-a făcut să recurgă la tot ce era posibil pentru ca Dinamo să câștige.

Fostul președinte executiv al clubului Dinamo nu a ezitat să abordeze acest subiect atunci când a fost întrebat direct dacă a câștigat bani din blaturi în trecut.

ADVERTISEMENT

Acesta s-a referit la meciul disputat cu Lazio Roma din 2007, dar și la celebra partidă cu Ceahlăul Piatra-Neamț, meci descris drept “blatul mileniului”.

Cristi Borcea, poveștile blaturilor din trecut: “Am făcut tot ce a fost posibil să câștige Dinamo”

Crsiti Borcea a declarat că suma de transfer pe care Ștefan Radu a plecat la Lazio Roma a fost una justificată la acea vreme datorită performanțelor pe care fostul dinamovist le-a avut în Italia: “Tot timpul am câștigat iar Dinamo a câștigat, dacă făceam blaturi pierdeam bani. Dacă ne uităm după 12 ani suma pe care a fost vândut Radu Ștefan a fost mică, a fost un jucător care a jucat titular la Lazio, timp îndelungat, nici jucătorii din Generația de Aur nu au reușit așa ceva”, a declarat Cristi Borcea la Kanal D.

ADVERTISEMENT

Cristi Borcea a făcut lumină și în cazul meciului Ceahlăul – Dinamo, care a rămas în memoria fanilor drept suspect de blat: “Celebrul “blat” de la Piatra-Neamț nu a fost niciodată, ne-au anchetat de peste tot, iar apoi ne-au dat câștig de cauză. Dar am făcut tot ce a fost posibil să câștige Dinamo, aerul apa, cum și când plouă….. Legat de meciul Dinamo-Lazio, nu cred că a existat ceva.

Ce să spunem de Steaua cu Middlesborough, au avut 2-0 și au pierdut cu 4-2…nu vreau să mai vorbesc de Steaua, a fost și meciul cu PSG… M-am interesat la meteo, de cum e vremea…cel mai important a fost să câștige Dinamo”, a mai adăugat Cristi Borcea

ADVERTISEMENT

Cristi Borcea despre situația lui Dinamo: “Este într-o moarte clinică”

“Dinamo se găsește în momentul de față într-o situație mult mai delicată decât cea din 1995, când am preluat împreună cu Cornel Dinu. Cornel Dinu a salvat Dinamo atunci alături de Cico Dumitrescu. Atunci măcar aveam stadion, era o echipă afiliată la Ministerul de Interne.

Acum Dinamo nu are identitate, nu are stadion. Dinamo e ținută în viață doar de suporteri. Dinamo e într-o moarte clinică. Din moment în moment se așteaptă deconectarea de la aparate. Dacă mai eram acum la Dinamo nu mă prezentam în primele 5 etape, lăsam echipa în Antalya să se pregătească și veneam după 5 etape și tot câștigam campionatul.

ADVERTISEMENT

În cel mai scurt timp Dinamo se va deconecta de la aparate. E tragic! Dacă nu se intervine să se facă un stadion imediat, se va desființa”, a declarat Cristi Borcea.

 

.

ADVERTISEMENT