Cristi Borcea rămâne la închisoare! Judecătorii i-au respins cererea de eliberare condiționată

Silviu Ghering    Alexandru Năstase   
în HotNews
30/05/2019, 16:07
Cristi Borcea rămâne la închisoare! Judecătorii i-au respins cererea de eliberare condiționată GALERIE FOTO
Cristi Borcea poate depunde o nouă solicitare în luna septembrie. Sursă foto - facebook

Fostul finanțator al dinamoviștilor, Cristi Borcea a fost la un pas să fie eliberat din închisoare! Omul de afaceri putea să ajungă în libertate chiar de astăzi. Borcea a solicitat Tribunalului București să fie eliberat condiționat, după ce a executat aproape patru luni din pedeapsa de 7 ani și 6 luni de închisoare. Judecătorii au luat în discuție contestația depusă de acesta, după ce, inițial, pe 24 aprilie, cei de la Magistratura Sectorului 5 i-au respins cererea, dar nu i-au acceptat-o nici de data aceasta.

Cristi Borcea rămâne la închisoare!

Tribunalul București a respins din nou contestația lui Cristi Borcea. „Respinge ca nefondată cererea de liberare condiţionată. Stabileşte termen de reiterare a cererii de liberare condiţionată după data de 02.09.2019″, potrivit deciziei Judecătoriei. Acum, Borcea mai are o șansă ca să iasă din penitenciar, dar trebuie să reformuleze o nouă cerere de eliberare în luna septembrie.

Cât timp s-a aflat în boxa acuzaților, Cristi Borcea a încercat să le transmită judecătorilor că a avut o conduită model în detenție și că are nevoie acum să fie liber pentru a avea grijă de cei 9 copii, mai ales de fetițele gemene de 2 luni pe care nu le-a cunoscut până acum. Cu toate acestea, magistrații s-au dovedit de neînduplecat în cazul său. De remarcat că omul de afaceri este închis la Penitenciarul Jilava, după ce pe 8 februarie a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, împreună cu Radu Mazăre.

Cristi Borcea rămâne la închisoare! Borcea
Judecătorii nu au fost înduplecați de pledoaria lui Cristi Borcea. Sursă foto – facebook

Borcea, probleme în Penitenciar

Între timp și fostul primar a fost extrădat din Madagascar și adus în România. Acesta este la Penitenciarul Rahova, acolo unde trebuie să stea preț de 21 de zile îmtr-o perioadă de carantină. În cazul fostului sponsor al „câinilor” din Ștefan cel Mare, instanța a dispus să-i fie și confiscată suma de aproape un milion de euro. Trebuie specificat că în luna martie, magistrații Curții de Apel București au hotărât că fostul finanțator al clubului Dinamo are de executat șapte ani şi șase luni de închisoare.

Pedeapsa a rezultat după ce i-au fost contopite ambele verdicte din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri şi cel al transferurilor din fotbal. Instanța a decis, în cele din urmă, să-i scadă din pedeapsă timpul petrecut deja în închisoare. Cristi Borcea a avut probleme serioase în ultima perioadă. Fostul acționar al dinamoviștilor a fost adus de urgență la Spitalul Floreasca după ce a acuzat dureri puternice în capul pieptului. Medicii s-a speriat și ca să elimine orice suspiciune de infarct l-au transportat pe Borcea la unitatea medicală. După ce doctorii l-au însănătoșit, Borcea a fost trimis înapoi la închisoare.

Închide ×