Fotbal intern

Cristi Borcea va investi 200 de milioane de euro chiar lângă Ștefan cel Mare!

Autori: Francisc Oprea, Ionut Neamţu | 28.08.2019 | 12:11
Cristi Borcea, investiție de 200 de milioane de euro chiar lângă Ștefan cel Mare!

Deși Cristi Borcea este în penitenciar, unde ispășește pedeapsa primită pentru achiziționarea unor terenuri la Constanța, afacerile familiei sunt duse mai departe de mama acestuia, Elena, care se pregătește de o invetiție de 200 de milioane de euro pentru construcția unor blocuri pe malul lacului Tei din București, aflat în vecinătatea cartierului Ștefan cel Mare, unde Cristi Borcea a fost conducător la Dinamo.

Investiție de 200 de milioane de euro pentru familia Borcea

Elena Borcea continuă afacerile familiei în lipsa fiului său, fostul patron de la Dinamo. Aceasta s-a asociat cu soții Violeta și Daniel Călin în vederea construirii unor blocuri în cartierul Lacul Tei, aflat în vecinătatea zonei Ștefan cel Mare, unde Cristi Borcea a fost finanțator la Dinamo, anunță Ziarulfinanciar. Elena Borcea a depus împreună cu oamenii de afaceri documenația la Primăria Capitalei, în vederea obținerii autorizațiilor necesare demarării proiectelor.

Terenul pe care se vor ridica locuințele are o suprafață de 26.500 mp și este amplasat pe malul lacului Tei, lângă Regia Națională a Pădurilor Romsilva. Planul urbanistic pentru zona respectivă a fost deja eliberat în luna aprilie a acestui an, iar Elena Borcea alături de soții Călin ar urma să construiască două blocuri cu două niveluri subterane, parter și 14 etaje, cu o înălțime de maximă de 45 de metri, conform sursei citată anterior. În total, se vor contrui 800 -1000 de apartamente cu o suprafață cumulată de 80.000 de mp.

Cristi Borcea
Cristi Borcea

Dinamo, un singur trofeu de la plecarea lui Cristi Borcea

Cristi Borcea a renunțat la Dinamo acum mai bine de 7 ani. După plecarea fostului acționariat, din care mai făcea parte, printre alții, și Nicolae Badea, Ionuț Negoiță a preluat pachetul majoritar al clubului.

Cu Negoiță patron, Dinamo a câștigat un singur trofeu, Cupa Ligii în 2017, și a termina ultimele două sezoane din Casa Pariurilor Liga 1 în ultimele 8 echipe. Nici în acest sezon speranțele câinilor pentru play-off nu sunt foarte mari, reușind doar două victorii în șapte etape.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!