Sport

Cristi Borcea îl cere pe Victor Pițurcă la națională: „E varianta câștigătoare!”

Cristi Borcea a vorbit despre viitorul echipei naționale și îl cere pe Victor Pițurcă din nou pe banca tehnică a naționalei României, fiind convins că „Piți” e soluția câștigătoare.
15.11.2021 | 20:09
Cristi Borcea il cere pe Victor Piturca la nationala E varianta castigatoare
ADVERTISEMENT

Fostul patron al lui Dinamo consideră că Victor Pițurcă este cel mai îndreptățit să fie primul contactat de Federația Română de Fotbal pentru a i se propune un contract.

Cristi Borcea a amintit de toate calificările lui Victor Pițurcă, fiind de altfel și cele mai recente din istoria naționalei de fotbal, chiar dacă la EURO 2016, în ultima perioadă a meciurilor de calificare „tricolorii” au fost conduși pe banca tehnică de Anghel Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Cristi Borcea îl cere pe Victor Pițurcă la națională

Cristi Borcea a vorbit despre naționala României și îl cere pe Victor Pițurcă din nou selecționer, ținând cont de experiența, dar și de reușitele de-a lungul anilor:

„Cei de la Federație ar trebui să lase orgoliile și să-l aducă pe Pițurcă. Nu trebuie să alegem varianta câștigătoare? Și Hagi și Dan Petrescu, dar Hagi nu poate lăsa proiectul de la Constanța.

ADVERTISEMENT

Hagi niciodată nu ar lăsa proiectul, dar înainte de Hagi și de Petrescu, ar trebui să fie Victor Pițurcă, singurul care ne-a calificat la ultimele turnee finale, nu e normal să fie așa? Nu e normal să-l luăm pe cel care ne-a tot calificat?”

„Să lăsăm orice fel de ranchiune, orice fel de dispută și să-l aducem pe Victor Pițurcă.

Cu Pițurcă am bătut Portugalia la ei acasă, am bătut Olanda, ne-am calificat de pe primul loc la EURO 2008”, a mai spus Cristi Borcea, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

Ioan Ovidiu Sabău îl cere pe Gică Hagi

Ioan Ovidiu Sabău este de părere în schimb că Gică Hagi ar trebui să fie selecționerul României în locul lui Mirel Rădoi:

„Noi avem antrenori foarte bine pregătiți și valoroși. La cine mă gândesc eu? Am mai spus-o, mă gândesc la Gică Hagi, pentru că el a știut să construiască o academie.

ADVERTISEMENT

Mai poate fi un Dan Petrescu, un Boloni, foarte mulți antrenori români sunt foarte bine pregătiți, se pot descurca la un nivel înalt.

Dar eu l-aș vedea pe Gică, pentru că a arătat că știe să construiască, are un club, o strategie”.

ADVERTISEMENT