Fotbal intern

Cristi Borcea, viitorul patron al lui Dinamo? ”E diabolic! E dinamovist bolnav!”

14.06.2018 | 19:41
Cristi Borcea viitorul patron al lui Dinamo E diabolic E dinamovist bolnav

Dezvăluiri spectaculoase ale unui nume important al echipei din Ștefan cel Mare. Cristi Borcea, viitorul patron al lui Dinamo? Un fost internațional îi face pe fanii alb-roșilor să viseze.

FANATIK.RO continuă seria poveștilor spumoase ale lui Dan Alexa. După ce a vorbit despre situația explozivă de la FCSB, Alexa abordează acum alte subiecte sensibile: cum și-a distrus cariera din punct de vedere profesional când a plecat în China, de ce a ratat transferul vieții, cine e patronul sclipitor cu care a lucrat, cum a fost uluit de zgârcenia lui Copos și de ce Cristi Borcea este ideal pentru a prelua din nou Dinamo.

China, fantastică pentru bani, dezastru pentru carieră

Dan Alexa vorbește despre plecarea sa în China, într-un moment în care, la 24 de ani, era pe val în fotbalul românesc. Susține că a ales să renunțe la cariera din Europa pentru bani, dar și pentru că acționarii lui Dinamo au pus presiune pe el.

‘’Profesional, plecarea mea în China a fost o mare greșeală! Aveam 24 de ani, eram la echipa națională, regret că am plecat prea repede! M-am dus pentru bani! Era o afacere bună și pentru Dinamo, am fost cumva forțat de cei din conducere să accept. I-am simțit că era bine și pentru ei, dar a fost alegerea mea! Am revenit după un an și jumătate, deși mai aveam trei ani de contract. Am plecat cu scandal pentru că nu au vrut chinezii să mă lase… Am fost așteptat la aeroport de galeria lui Dinamo, am fost un fotbalist iubit în Ștefan cel Mare’’, spune Alexa.

Cum a ratat dinamovistul transferul la Spartak Moscova! ‘’Șefii au cerut prea mult’’

A plecat în China, dar a avut o ofertă extraordinară din Rusia. Spartak Moscova trimitea o sumă importantă la București, dar șefii alb-roșilor s-au lăcomit.

‘’Am avut ofertă clară, cu banii pe masă, după dubla cu Spartak Moscova! Antrenor la ei era Nevio Scala și m-a vrut foarte mult. Conducătorii au zis că vor dar lovitura, iar Dinamo a cerut un preț uriaș! Regret că nu am plecat la Spartak, pentru că era o echipă de top în Rusia. Juca an de an în cupele europene, probabil aș fi avut și mai multe prezențe la echipa națională a României. Apoi, înainte să plec în China, Gică Popescu mi-a zis să aștept puțin că merg la Hannover. Lallas, căpitanul echipei, se retrăgea și eu eram în cărți, Popescu mi-a spus să nu mă grăbesc. Aveam încredere mare în el, dar oferta din China a fost prea bună financiar’’, susține fostul mijlocaș dinamovist.

Borcea, noul patron al lui Dinamo? ‘’E diabolic!’’

Deși s-a numărat printre cei care au blocat mutarea lui Alexa la Spartak Moscova, Cristi Borcea are respectul actualului tehnician. Acesta vorbește despre pasiunea uriașă pe care o are Borcea pentru Dinamo și este convins că acesta ar fi soluția perfectă pentru gruparea din ‘’Groapă’’, mai ales că Negoiță nu are de gând să investescă prea mult în perioada următoare.

‘’Borcea știe cel mai bine ce a trăit în acești ani. El a intrat în pușcărie din cauza fotbalului și numai el poate spune dacă se va întoarce în fenomen. El este un dinamovist bolnav și a fost, în opinia mea, unul dintre cei mai mari conducători de club pe care i-a avut fotbalul românesc! Era diabolic în multe momente! Uneori greșea pentru că gândea precum un fan, era genul de președinte-suporter! Dacă s-ar întoarce la Dinamo, cu siguranță clubul ar avea de câștigat’’, declară cel poreclit ‘’Chirurgul’’.

Dan Alexa, interviu exploziv despre FCSB. Fostul dinamovist a vorbit despre problemele lui Dică, despre situația lui Alibec, despre implicarea lui Gigi Becali și despre o posibilă ofertă pentru el de la Steaua.
Dan Alexa, interviu exploziv despre FCSB. Fostul dinamovist a vorbit despre problemele lui Dică, despre situația lui Alibec, despre implicarea lui Gigi Becali și despre o posibilă ofertă pentru el de la Steaua.

‘’Iancu a fost sclipitor! Gândea cu cinci pași înainte!’’

Dacă oficialii de la Dinamo i-au refuzat șansa unui transfer de vis, cum au fost ceilalți conducători din cariera lui Alexa?

‘’Iancu a fost un tip foarte inteligent, sclipitor. Avea mereu replici, gândea cu cinci pași înainte. Trebuia să fiu întotdeauna pregătit, să am argumente, să îi pot apăra pe jucători. Am avut noroc și cu Chivorchian, un conducător care știe foarte mult fotbal și care era foarte meticulos.

Am avut o relație foarte bună cu Ioan Timofte, care m-a sprijinit într-o perioadă foarte grea la Poli, când nu aveam rezultate. A fost un moment foarte important pentru cariera mea. La Rapid, cu Valeri Moraru au fost probleme financiare și nu am fost pe aceeași lungime de undă. Un președinte care m-a ajutat foarte mult a fost Cristi Tănase, la Chiajna. Pentru mine nu contează să vorbești frumos de mine la masă, ci în momentele grele să fii alături de mine! Acum, lucrez cu Florin Brișan, care nu vine din fotbal, dar îmi asigură o liniște extraordinară: pot aduce ce fotbaliști doresc, mă ajută cu o primă pentru echipă când e nevoie, iar ăsta e secretul succesului’’, afirmă antrenorul celor de la Dunărea Călărași

Negocieri uluitoare cu Copos: ‘’Când a auzit ce îmi oferă, Dinu Gheorge a început să râdă!’’

Un alt patron care i-a rămas în minte lui Alexa este George Copos. Despre acesta, fostul internațional român spune că a fost un om corect, dar că avea ‘’arici’’ la buzunar. Alexa povestește un episod tragi-comic de la negocierile directe purtate cu Copos pentru venirea sa ca fotbalist la Rapid.

‘’Copos îți dădea ceea ce negocia! Îmi aduc aminte și acum… Timișoara a intrat în insolvență și m-a sunat Dinu Gheorghe. Am venit la Crown Plaza să negociem contractul. A venit și George Copos. Ne-am înțeles la suma de salariu, nu a fost peste ce aveam la Timișoara, dar era bine. Acum, trebuia să vorbim despre chirie. Copos mi-a zis că el dă 200 de euro de apartament. I-am explicat că am o fetiță și că soția mea era însărcinată și că trebuie să îmi iau un apartament de trei camere minimum. Copos s-a uitat la mine și a zis: “Bine, Dane! Pentru tine o fac! Îți dau 250 de euro!”. Dinu Gheorghe a început să râdă în hohote! Ăsta era Copos: foarte tipicar la contracte, chiar zgârcit, dar ce a promis a dat integral!’’, își amintește Dan Alexa pentru FANATIK.RO.