Life

Cristi Brancu contestă deciziile anunțate de Ministerul Educației: “Este un an ratat! Școala e rodul unor experimente teribile”

29.03.2021 | 17:19
Cristi Brancu contesta deciziile anuntate de Ministerul Educatiei Este un an ratat Scoala e rodul unor experimente teribile
ADVERTISEMENT

Cristi Brancu crede că anul școlar 2020-2021 este unul ratat. Prezentatorul emisiunii Exclusiv VIP, de la Prima TV, contestă deciziile luate de Ministerul Educației în plină pandemie și spune că școala a devenit “rodul unor experimente teribile”.

Tatăl unui băiat de 9 ani, Cristi Brancu nu privește cu ochi buni prelungirea vacanței de primăvară și întreruperea activității școlare. Într-un an pandemic, în care elevii au studiat mai mult online, modul în care autoritățile au gestionat criza generată de COVID-19 nu este deloc constructiv, crede Cristi Brancu.

ADVERTISEMENT

“Nu știu dacă sunt nostalgic sau realist, dar parcă era mai bine pe vremuri. Acum am senzația că abia începe școala Tudor și apare câte o vacanță! Iar acum, această ruptură de o lună mi se pare că-i oprește din formă exact în mijlocul activității.

Școala e rodul unor experimente teribile – deschid școlile fără să vaccineze profesorii, apoi această închidere a școlilor. Abia acum se arată a fi un an ratat.”, ne-a declarat prezentatorul TV.

ADVERTISEMENT

Cristi Brancu, despre deciziile luate de Ministerul Educației: “Restricțiile exagerate își găsesc mereu răspunsuri pe măsură”

Cristi Brancu și soția sa, Oana Turcu, au ales ca fiul lor să urmeze cursurile unei școli private, cu un sistem educațional care corelează programul național de învățământ cu standardele programului internațional, și consideră exagerate soluțiile găsite de Ministerul Educației, pentru prvenirea răspândirii virusului COVD-19.

“Nu am mai întâlnit niciodată la școala lui Tudor o decizie unanimă ca acum, a părinților, în dorința de a păstra vacanța doar două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Nu mă interesează politica, doar că efortul nostru, al părinților care ajută copiii să aprofundeze în condiții de școala online, mi se pare că primește un răspuns neconvingător din partea autorităților.

Soluția nu mi se pare bună, școala online trebuie să meargă mai departe în această perioada. Ce se întâmpla când copiii sunt în vacanță? Familiile au tendința să plece în weekend. Restricțiile exagerate își găsesc mereu răspunsuri pe măsură.”, a declarat Cristi Brancu, în exclusivitate, pentru FANATIK.  (Vezi și: Știrista Livia Graur, revoltată de bâjbâiala autorităților: “Școala este un factor principal de răspândire a virusului”)

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu: “Anul școlar se va încheia în 25 iunie, iar vacanța de primăvară va fi în perioada 2 aprilie-4 mai”

Ministerul Educației a anunțat, recent, că vacanța de primăvară rămâne prelungită pentru toată luna aprilie – 2 aprilie – 4 mai, cu excepția elevilor din clasele a opta și a douăsprezecea, iar finalizarea anului școlar va avea loc pe 25 iunie, pentru toți elevii, mai puțin cei de clasa a opta.

(Vezi aici structura anului şcolar şi datele examenelor naţionale rămân neschimbate pentru elevii din anii terminali. Ce se întâmplă cu celelalte clase))

ADVERTISEMENT