Life

Cristi Brancu dezvăluie adevarata cauză a morții actriței Draga Olteanu Matei. Cine este vinovat

20.11.2020 | 13:43
Cristi Brancu dezvaluie adevarata cauza a mortii actritei Draga Olteanu Matei Cine este vinovat
ADVERTISEMENT

Renumita actriță Draga Olteanu Matei s-a stins din viață în noaptea de marți spre miercuri la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iași din cauza unei hemoragii digestive superioare. Cristi Brancu susține că motivul decesului ar fi altul, pe care l-a dezvăluit într-un videoclip de pe YouTube. 

Draga Olteanu Matei a fost printre cele mai importante personalități ale teatrului din România și a interpretat sute de roluri de-a lungul vieții. Nu a cochetat doar cu scena, ci și cu filmografia și televiziunea.

ADVERTISEMENT

Din păcate, medicii nu au mai putut să o salveze după ce a ajuns în stare gravă la spital, unde a fost internată timp de cinci zile. Cristi Brancu este de părere că motivul decesului ar fi un medicament care nu i-a făcut bine artistei.

Cristi Brancu dezvăluie adevarata cauză a morții actriței Draga Olteanu Matei. Cine este vinovat

Draga Olteanu Matei s-a stins din viață în această săptămână după ce a ajuns în stare critică la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iași. Actrița suferea de hemoragie digestivă superioară, dar și de alte boli cardiovasculare și endocrine, astfel că medicii nu au mai putut să o salveze.

ADVERTISEMENT

Îndrăgita actriță avea 87 de ani, iar starea ei de sănătate nu era tocmai bună. Inițial, Draga Olteanu a fost internată la spitalul din Piatra Neamț, însă a fost transferată la Iași întrucât starea ei de sănătate s-a agravat.

Medicii de la spitalul din Iași au precizat că afecțiunea actriței era cauzată, cel mai probabil, de un medicament anticoagulant pe care îl lua pentru afecțiunile cardiovasculare de care suferea.

ADVERTISEMENT

„A suferit o hemoragie digestivă superioară, cea mai probabilă cauză fiind tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl are de mai multă vreme pentru o afecțiune cardiovasculară (…) A fost de la început o pacientă într-o stare gravă care avea nevoie de o intervenţie gastro. La doamna nu a existat suspiciunea unei infectări cu COVID-19. A fost negativ la momentul internării”, a declarat medicul Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD al spitalului din Iași.

Cristi Brancu are o altă ipoteză în legătură cu decesul renumitei actrițe. În cadrul unei emisiuni de pe canalul său de YouTube, prezentatorul susține că un medic este vinovat de moartea actriței pentru că i-ar fi schimbat un medicament din rețetă, iar acesta nu i-a făcut bine.

ADVERTISEMENT

„Spun apropiaţii că este un medicament pe care l-a schimbat şi acel medicament nu i-a făcut bine. Nu l-a schimbat de capul ei, e vorba de un doctor, care nu era doctorul ei, şi care a crezut că o să-i facă bine respectivul medicament”, a declarat Cristi Brancu.

Draga Olteanu Matei a avut o carieră de peste 55 de ani

Decesul îndrăgitei actrițe reprezintă o mare pierdere pentru filmul și teatrul românesc. Draga Olteanu Matei i-a încântat pe români mai bine de jumătate de veac și va rămâne întotdeauna o emblemă a teatrului din România.

Mai mulți actori din Generația de Aur și-au exprimat regretele cu privire la decesul actriței, printre care Alexandru Arșinel, Florin Piersic și Victor Rebengiuc, dar și actorii din generația tânără, care au avut ocazia să o întâlnească sau să joace alături de marea doamnă a teatrului românesc.

Draga Olteanu Matei va fi condusă pe ultimul drum în cursul zilei de duminică, cu onoruri militare. Actrița va fi înmormântată în cimitirul “Eternitatea”, acolo unde este îngropat și soțul ei, medicul Ion Matei.

ADVERTISEMENT