Fotbal international

Neymar a suferit aceeaşi accidentare ca a lui Cristi Chivu în 2004!

Toată Brazilia tremură pentru vedeta ei. Brazilianul Neymar s-a accidentat la metatarsian, având exact problema de care a suferit Cristi Chivu în 2004.
02.03.2018 | 16:03

Brazilia e în stare de tensiune. Neymar, vedeta echipei naţionale, a suferit o autoaccidentare stupidă în meciul de campionat cu Olympique Marseille, iar verdictul medicilor a sunat extrem de alarmant: entorsă de gleznă, ceva rezolvabil uşor şi fisură la al cincilea metarsian al piciorului drept, care necesită intervenţia chirurgicală.

Stafful medical al lui PSG a spus că problema nu duce obligatoriu la operaţie, dar federaţia braziliană şi jucătorul au avut ultimul cuvânt. Neymar va fi operat în Brazilia, iar perioada de recuperare va fi de 2,5-3 luni în cel mai bun caz. Ceea ce pune serios în discuţie prezenţa cel puţin la primul meci al Braziliei de la CM, din 17 iunie, cu Elveţia.

Cristi Chivu a avut două accidentări la metatarsian

Accidentarera de care suferă Neymar este absolut identică aceleia pe care a avut-o în 2004 fostul internaţional român Cristi Chivu, care pe atunci îmbrăca tricoul echipei AS Roma. Chivu s-a accidentat la fel de stupid, în vacanţa de vară, în timpul unei partide de tenis cu piciorul. 

Chivu a căutat să ascundă situaţia italienilor, dar nu a avut ce face, pentru că i s-a pus piciorul în gips până la gleznă şi antrenorul Cesare Prandelli a luat pur şi simplu foc: “Jucătorii mei ştiu că în vacanţă nu au voie să se atingă de minge, nici să practice alte sporturi periculoase. Au tot timpul când încep pregătirile să se ocupe de minge.”

Perioada de refacere a fost la fel, în jur de trei luni, dar povestea lui Chivu, cel supranumit Swarovski tocmai datorită uşurinţei cu care se accidenta, nu s-a oprit aici. În 2012, când juca la Inter, a suferit o doua accidentare la metatarsian, de această dată la al doilea, dar totul s-a transformat într-un coşmar, pentru că românul s-a operat de trei ori şi tot a continuat să resimtă dureri.