Fotbal international

Cristi Chivu a făcut topul celor mai dificili adversari pe care i-a întâlnit: „Ei sunt cei mai periculoși fotbaliști!”

01.05.2020 | 16:01
Cristi Chivu a facut topul celor mai dificili adversari pe care ia intalnit Ei sunt cei mai periculosi fotbalisti
ADVERTISEMENT

Cristi Chivu, fostul căpitan al echipei naționale, a făcut un clasament al celor mai dificili adversari pe care i-a întâlnit de-a lungul carierei sale.

Topul lui Cristi Chivu pentru cei mai dificili adversari pe care i-a întâlnit

Cristi Chivu a recunoscut care au fost cei mai dficili adversari pe care i-a întâlnit de-a lungul carierei. În topul fostului căpitan al României nu aveau cum să lipsească fotbaliști precum Zinedine Zidane, Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

„Am avut adversari foarte periculoși de-a lungul carierei, sunt un norocs din acest punct de vedere. Dacă ar fi să dau câteva nume, i-aș sublinia pe Zidane, Ronaldo, Shevcenko, Ruud van Nistelrooy, Messi sau Cristiano Ronaldo”, a mai spus Chivu pentru DigiSport.

Cristi Chivu a vorbit și despre accidentarea horror pe care a avut-o la cap și a recunoscut că nu își amintește momentul impactului: „Nu-mi amintesc deloc lovitura, căzătura, ci doar faptul că eram conștient pe jos, dar brațul stâng îmi era paralizat.

ADVERTISEMENT

Nici nu l-am mai simțit vreo două luni. Mi-am pus mâna în cap să văd dacă-mi curge sânge, însă nu mai aveam os. Era o gaură!”.

Cristi Chivu, mesaj emoționat pentru suporteri

Într-o scrisoare postată pe site-ul oficial al lui Inter, Cristi Chivu a rememorat momentul accidentării, dar le-a explicat suporterilor că a luptat din răsputeri pentru a reveni pe teren și nu și-a pierdut niciodată speranța, exact cum ar trebui să facă și fanii în perioada pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Nu puteam să îmi mai mișc brațul stâng, era paralizat. Nu mi-am pierdut cunoștința în niciun moment. În momentul în care mă puneau pe targă și mă scoteau de pe teren, mintea mea încă funcționa, în ciuda loviturii cumplite.

În jurul meu erau atât de mulți oameni: coechipieri, medici, asistente, un stadion întreg mă privea.

ADVERTISEMENT

Am avut un prim gând apăsător, pentru soția, fiica și familia mea. Și nu puteam să le comunic altfel, în timp ce se uitau la televizor, decât prin a ridica celălalt braț.

După finala Champions League a fost singura dată când jos casca de protecție. Am aruncat-o în trofeul Ligii. Alături de ea, am pus acolo tot ce am mai avut: frică, îndoieli și sacrificii. Totul a culminat cu îndeplinirea celui mai mare vis pe care l-am avut!”, recunoaște Cristi Chivu

ADVERTISEMENT