Fotbal intern

Cristi Chivu, antrenor la Viitorul? Gică Popescu: „Cine nu şi l-ar dori?“

05.08.2020 | 21:01
Cristi Chivu antrenor la Viitorul Gica Popescu Cine nu si lar dori
ADVERTISEMENT

Cristi Chivu, fostul căpitan al naţionalei României şi actual antrenor al echipei U17 a lui Inter Milano, ar putea debuta în meseria de antrenor principal, pe banca Viitorului Constanţa.

Gheorghe Hagi a anunţat în urmă cu mai multe zile că renunţă la postul de manager tehnic al Viitorului, urmând ca un nou antrenor să fie numit. Costel Gâlcă, despre care Hagi a spus în trecut că ar fi prima variantă, nu este dispus să rupă contractul cu danezii de la Vejle, astfel că dobrogenii sunt nevoiţi să se reorienteze.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu, preşedintele Viitorului, a precizat că pe lista scurtă se află trei nume, iar numele noului antrenor va fi anunţat odată cu reluarea antrenamentelor formaţiei de la malul mării.

Gică Popescu: „Chivu poate fi oricând în fruntea listei“

După ce a purtat banderola de căpitan al naţionalei României la scurt timp după retragerea lui Hagi, acum, Cristi Chivu îl poate urma pe „Rege“ şi pe banca Viitorului.

ADVERTISEMENT

„Când vom începe antrenamentele, îl vom anunța. Avem o listă de trei: doi străini, unul român. Chivu, v-am spus, este un nume care poate fi oricând în fruntea listei. Viorel Moldovan sau George Ogăraru nu“, a declarat Popescu.

„Gică (n.r. – Hagi) acum se odihnește. E o odihnă bine meritată pentru el, după o muncă incredibilă de 10 ani. A cumpărat un teren, l-a clădit, 6 ani de banca tehnică, n-a fost simplu. O să vă obișnuiți și cu el ce spectator“, a continuat preşedintele Viitorului.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu: „Hagi nu mi-a spus de vreo ofertă“

„Baciul“ a întărit ideea cu aducerea lui Cristi Chivu la Ovidiu. „Cristi Chivu este oricând pe lista noastră și pe lista oricărui club. La ce fotbal știe și la ce poate să aducă el în fotbalul românesc, cine nu și l-ar dori pe Cristi Chivu? Îl apreciem enorm și știm că poate să aducă multă plus-valoare“, a spus el pentru Mediafax.

Totodată, Gică Popescu a precizat că nu este la curent cu vreo ofertă pentru cumnatul său: „Hagi este destul de secretos de felul lui. Deocamdată nu mi-a spus că ar avea vreo ofertă. Dacă ar avea-o, la relația pe care o avem noi, sigur mi-ar fi spus. Poate în ultimele 3 zile, de când nu ne-am mai văzut, să fi apărut ceva“.

ADVERTISEMENT

Cristi Chivu a antrenat până acum numai la copii şi juniori, câştigând trofee cu puştii săi. A debutat ca observator UEFA, după care a intrat în antrenorat, după ce şi-a luat licenţa de la Coverciano. În sezonul 2019-2020, a condus formaţia U17 a lui Inter, înregistrând 15 victorii, două remize şi două înfrângeri, în 19 meciuri.

ADVERTISEMENT
Tags: