Fotbal international

Cristi Chivu ar putea antrena la seniori! „Rămâne de văzut în viitor”

Autori: Alexandru Năstase, Laurențiu Preda | 12.11.2018 | 16:09
Cristi Chivu antrenează echipa sub 14 ani a italienilor de la Inter

Fostul internațional, Cristi Chivu nu exclude trecerea la o altă etapă. Astfel, acesta a declarat că ar putea antrena la seniori pe viitor. Deocamdată, Chivu se ocupă de o echipă de copii în cadrul academiei clubului Internazionale Milano.

“Sunt multe lucruri pe care le învăţ, sunt multe lucruri pe care le descopăr pentru că atunci când joci nu te gândeşti că un antrenor se poate lovi de atâtea probleme, de atâtea chestii. Şi uşor, uşor le învăţ.Deocamdată mă simt la locul potrivit, dar rămâne de văzut în viitor când vor mai creşte sau când probabil voi alege să lucrez şi cu adulţi”, a declarat Cristi Chivu pentru Telekom Sport

Cristi Chivu ar putea antrena la seniori! Chivu în echipamentul naționalei
Cristian Chivu s-a retras în 2011 de la echipa națională a României

Cristi Chivu ar putea antrena la seniori!

Fostul căpitan al echipei naționale s-a lăsat de fotbal în urmă cu patru ani de zile după ce a avut o serie lungă de accidentări grave. Cristi Chivu a fost numit la Inter în funcția de antrenor al echipei sub 14 ani la puțin timp după ce a încheiat cursurile la celebra școală Coverciano. De remarcat că fundașul a evoluat preț de șapte ani de zile pentru gruparea din Serie A, între 2007 și 2014. Chivu a avut de altfel un sezon perfect în 2010 atunci când a reușit să ia cu Inter trei trofee, Serie A, Cupa Italiei și UEFA Champions League. Românul a fost titular în ultimul act din Liga Campionilor pe care italienii l-au câștigat cu 2-0 în faţa nemţilor de la Bayern Munchen.

Cristi Chivu a reprezentat România la două turnee finale. A jucat sub tricolor atât la Euro 2000, cât şi la Euro 2008. Patru prezențe avea la echipa națională Chivu până să înceapă Campionatul European din Belgia și Olanda. Cu toate acestea, fundașul a intrat titular în toate cele patru partide disputate de România în competiție și a reușit să și marcheze. Pe 21 mai 2010, Cristi Chivu și-a anunțat retragerea de la echipa națională.

  • 75 de prezențe are Cristi Chivu în tricoul echipei naționale

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!