Sport

Cristi Chivu, ce performanţă! Fostul căpitan al României, premiat de Inter după câștigarea campionatului U19. Primele reacții

Inter Milano este noua campioană de tineret a Italiei. Echipa antrenată de Cristi Chivu a câştigat finala campionatului Primavera în faţa celor de la AS Roma cu 2-1, după prelungiri.
01.06.2022 | 09:25
Cristi Chivu ce performanta Fostul capitan al Romaniei premiat de Inter dupa castigarea campionatului U19 Primele reactii
Cristian Chivu a câștigat titlul de campion în Italia cu echipa U19 a clubului Inter Milano. Sursă foto: Twitter Inter
ADVERTISEMENT
01-06-2022
06:25

Cristi Chivu rămâne antrenorul echipei U19 a lui Inter

Conducerea clubului Inter Milano a anunțat că fostul căpitan al României, Cristi Chivu, proaspăt campion al Italiei cu echipa U19 a clubului milanez, va fi păstrat în funcție.

”Băieții au fost conduși într-o manieră impecabilă de antrenorul nostru, Cristian Chivu, care, la prima lui experiență, a realizat o capodoperă. Cristian a oferit foarte multe acestui club, atât pe teren, cât și ca om. A devenit un punct de referință pentru băieți.

Sigur, campionatul câștigat este și rodul precedenților ani și meritul antrenorilor care au fost înainte de Chivu. La anul vom continua cu Cristian, dar acest lucru fusese stabilit încă de dinainte de semifinală.

Rezultatul nu ar fi afectat această decizie pentru că suntem convinși că este persoana potrivită pentru acest club și pentru ce vrem să facem în următorul sezon”, a precizat Dario Baccin, director sportiv la Inter, citat de FC Inter 1908.

La rândul lui Cristi Chivu și-a felicitat jucătorii pentru performanța obținută și a dezvăluit ce înțelegere a făcut cu aceștia.

”Sunt foarte fericit pentru băieți, ei sunt adevărații protagoniști, nu eu. Am preluat acest grup în urmă cu trei ani, la U17. Din nefericire, a fost pandemia, multe testări, izolarea, iar băieții nu au avut șansa de a juca și de a se îmbunătăți. Sunt foarte fericit pentru ei, și-au îndeplinit un vis. 

Am făcut un pact cu ei în urmă cu trei luni. Momentul de cotitură a fost înfrângerea cu Fiorentina, după care nu am mai pierdut deloc. Au urmat 17 meciuri consecutive fără înfrângere, ceea ce nu este deloc simplu la nivel de juniori. Acum e momentul să sărbătorim.

Ce pact am făcut? Le-am spus că trebuie să jucăm 15 finale. Am plecat de la primul obiectiv, acela de a juca 15 meciuri și de a avea șansa de a evolua în play-off. Băieții au fost foarte buni și am avut stabilitatea necesară”, a povestit Chivu pentru sursa citată.

Cristi Chivu obţine o performanţă uriaşă ca antrenor. Inter este noua campioană a Italiei la tineret după ce a câştigat finala cu AS Roma, scor 2-1. Meciul a avut nevoie de prelungiri pentru a-şi decide câştigătoarea.

Cristi Chivu, ce performanţă! Inter Milano, noua campioană de tineret a Italiei

Inter Milano câştigă după patru ani Scudetto Primavera, cu Cristi Chivu la primul sezon pe bancă. Anterior, fostul fundaş al nerazzurrilor a antrenat echipele de U-14, U-17 şi U-18 a Interului.

ADVERTISEMENT

Pentru Cristi Chivu este primul trofeu din cariera de antrenor pe care a început-o în anul 2018 la echipa U-14 a Interului. Acum, tehnicianul român arată că are stofă şi pentru această meserie, reuşind să câştige un titlu important.

Inter Milano, parcurs incredibil! A revenit de la 0-3 în semifinala cu Cagliari

Inter Milano a avut un parcurs incredibil în fazele eliminatorii din campionatul Primavera. În semifinale, Cagliari a condus cu 3-0 la pauză, însă Inter a reuşit să revină şi să egaleze după un final nebun de meci.

ADVERTISEMENT

În minutul 90 era 3-1 pentru Cagliari, însă Abiuso (91) şi Sangali (90+3) au marcat golurile care au trimis meciul în prelungiri. S-au disputat două reprize de câte 15 minute de prelungiri, dar tabela a rămas neschimbată.

Nu s-a trecut la loviturile de departajare pentru că regulamentul prevede că se califică echipa mai bine clasată în sezonul regulat, adică Inter. Astfel, echipa lui Cristi Chivu a jucat cu trofeul pe masă în faţa Romei.

ADVERTISEMENT

AS Roma, favorită în finală! Inter a dat lovitura în prelungiri

Capitolinii au încheiat pe primul loc în sezonul regulat şi erau favoriţi în finală. Roma a deschis scorul în minutul 70 prin Vicario, însă Inter a avut din nou forţa să revină în final de meci, reuşind să egaleze prin Casadei, cu nouă minute înainte de final.

Echipa lui Cristi Chivu a dat lovitura în prelungiri, în minutul 97 când Iliev a marcat golul care aduce Scudetto Primavera la Milano, după o pauză de patru ani. Ce debut de carieră pentru fostul internaţional român.

ADVERTISEMENT
Inter Primavera câşigă trofeul
Inter Primavera câşigă trofeul

Cristi Chivu a jucat la Inter Milano între 2007 şi 2014, reuşind să câştige trei titluri de campion al Italiei, două Cupe, două Supercupe şi Liga Campionilor, în 2010. După ce s-a retras, a început ca antrenor la grupele de copii şi juniori din cadrul clubului.

  • 41 de ani are Cristi Chivu
  • 115 meciuri a jucat Chivu la Inter
ADVERTISEMENT
Tags: