Sport

Cristi Chivu îl laudă pe Jose Mourinho după succesul Romei din Conference League: ”A adus cultura de a fi capabili să câştige”

Jose Mourinho a reușit să câștige cu AS Roma prima ediție a Conference League, iar Cristi Chivu a explicat ce a reușit portughezul să schimbe într-un timp scurt la formația din capitala Italiei.
26.05.2022 | 17:20
Cristi Chivu il lauda pe Jose Mourinho dupa succesul Romei din Conference League A adus cultura de a fi capabili sa castige
Jose Mourinho a reușit să câștige cu AS Roma prima ediție a Conference League, iar Cristi Chivu a explicat ce a reușit portughezul să schimbe într-un timp scurt la formația din capitala Italiei. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Romanii au învins în finală pe Feyenoord Rotterdam, scor 1-0, și au cucerit primul trofeu european din istorie.

Jose Mourinho, lăudat de Cristi Chivu după câștigarea Conference League

După cucerirea trofeului Conference League, Jose Mourinho a intrat în istoria fotbalului cu un record greu de egalat, iar Cristi Chivu a vorbit despre mentalitatea pe care portughezul a adus-o la AS Roma.

ADVERTISEMENT

”Roma are caracterul lui, dorinţa de a câştiga, furia lui competitivă. Conştiinţa de a fi puternic, dar şi de a avea limite. Toate acestea a reuşit să le transmită în doar un an.

El îi face mai buni pe jucătorii obişnuiţi şi transformă jucătorii buni în fenomene. Cum? Lucrând la forţa psihică: cea care te face să-ţi depăşeşti limitele sau momentele de dificultate pe care le ai în timpul unui meci sau al unui sezon”, a declarat Chivu, conform site-ul fcinternews.it.

ADVERTISEMENT

Chivu a făcut tripla cu Inter sub comanda portughezului

Întrebat dacă AS Roma ar fi putut juca un fotbal mai bun în finala cu Feyenoord Rotterdam, fostul căpitan al naționalei României a ținut să explice că Mourinho nu a avut jucători de top în lot și atunci a lucrat la partea mentală.

”Unii vor spune că Roma ar fi putut juca mai bine, dar această echipă nu are multe fenomene. Dar Jose le-a adus cultura de a fi capabili să câştige: aceeaşi cultură pe care a predat-o şi echipei noastre Inter, care era puţin mai puternică decât această formaţie a Romei…”, a spus românul.

ADVERTISEMENT

Cristian Chivu, care a jucat timp de patru ani la AS Roma și a câștigat o Cupă a Italiei, a colaborat cu Jose Mourinho la Inter Milano în perioada când ”nerazzurri” au realizat tripla Champions League – titlul – Cupa Italiei.

Mourinho, în lacrimi la finalul partidei

Finalul întâlnirii de la Tirana l-a găsit în lacrimi pe Jose Mourinho, care a avut nevoie de momente bune pentru a-și putea reveni și a sta de vorbă cu presa. Tehnicianul portughez a explicat de ce este extrem de important acest trofeu pentru el.

ADVERTISEMENT

Pentru calificarea în finala Conference League, AS Roma şi Feyenoord au primit câte 3.000.000 de euro, iar echipa lui Jose Mourinho a mai încasat încă 2.000.000 de euro, bonusul oferit de UEFA câştigătoarei trofeului.

ADVERTISEMENT