Fotbal intern

Cristi Chivu împlinește 40 de ani! Povestea transferului la Craiova și mesajul oltenilor

26.10.2020 | 14:32
Cristi Chivu implineste 40 de ani Povestea transferului la Craiova si mesajul oltenilor
Cristi Chivu împlinește 40 de ani! Povestea transferului la Craiova și mesajul oltenilor
ADVERTISEMENT

Echipa națională duce lipsă de un lider din teren. Cei mai mulți dintre specialiștii din fotbal spun că trupei lui Mirel Rădoi i-ar trebui un jucător care să strângă rândurile atunci când lucrurile nu merg cum ar trebui și, în acest moment, chiar nu merg.

Unul dintre ultimii lideri ai „tricolorilor” este Cristian Chivu. Fost câștigător al UEFA Champions League cu Inter, Chivu a fost unul dintre cei mai exponențiali jucători români ai anilor 2000.

ADVERTISEMENT

Cristi Chivu împlinește 40 de ani. FANATIK îți prezintă povestea transferului său la Craiova și ce mesaj i-au transmis „alb-albaștrii” fostului lor jucător.

Cristi Chivu împlinește 40 de ani! Povestea transferului la Universitatea Craiova: „Echipa mea de suflet”

Dacă ne gândim la perioada anilor 2000 ai echipei naționale nu avem cum să nu-l amintim pe Cristian Chivu. Născut pe 26 octombrie 1980, „căpitanul” a început fotbalul la echipa din orașul natal, Reșița. A fost antrenat chiar și de tatăl său, Mircea, decedat când Cristi avea doar 17 ani.

ADVERTISEMENT

Apărătorul și-a făcut debutul în prima ligă a României pe 30 august 1997, într-un joc cu Universitatea Cluj. A fost doar un prim pas făcut de talentatul jucător pentru a ajunge în fotbalul mare. Următorul l-a făcut cu ajutorul marelui Ilie Balaci, persoana care l-a adus pe Chivu la Universitatea Craiova în vara anului 1998.

„Minunea Blondă” se afla pe banca tehnică a Științei, iar ochiul său de specialist l-a observat pe tânărul căruia abia își revenea după dispariția tatăl său, cel cu care Ilie Balaci era prieten. Misiunea de-al aduce la Craiova nu a fost deloc ușoară, deoarece se aflau mai multe echipe pe urmele lui Chivu, însă Steaua sau Rapid nu au avut puterea de-al face pe viitorul câștigător al Ligii Campionilor să aleagă drumul Capitalei.

ADVERTISEMENT
  • 32 de meciuri și 3 goluri a strâns Cristian Chivu la Universitatea Craiova
  • 75 de meciuri în echipa națională are fostul fundaș

„Am ales Craiova pentru că abia trecuseră câteva luni de la dispariția tatălui meu, îmi doream să fiu mult mai aproape de acasă. Am ales-o pentru că domnul Balaci a insistat foarte mult. Pe tatăl meu și pe nea Ilie îi lega o prietenie foarte strânsă, au făcut junioratul împreună.

ADVERTISEMENT

Ne vedeam și cu Sorin Cârțu mereu când mergeam la bunici, la Craiova. Universitatea a fost echipa mea de suflet, mi-am îndeplinit un vis pe care nu mi-l propusesem”, declara Cristian Chivu.

Din păcate, Ilie Balaci i-a fost tehnician lui Chivu doar pentru câteva runde, deoarece acesta părăsea Bănie după șapte meciuri oficiale.

A semnat cu Ajax și a devenit căpitan la 20 de ani! Mesajul Universității Craiova pentru Cristi Chivu

Înainte să plece de la Craiova, „Iliuță” mai făcea un lucru care a rămas în istorie. I-a oferit chiar banderola de căpitan lui Cristi. I-a plăcut această postură atât de mult lui Chivu, încât fundașul a ajuns căpitan și la Ajax, la doar 20 de ani. La echipa națională, banderola a stat pe brațul lui în 50 de partide.

„Mi-ai oferit posibilitatea să joc pentru echipa mea de suflet și nu cred că ți-am mulțumit vreodată! Sper că atunci când îți vei revedea prietenul (pe tata), să o facă el pentru mine! Dumnezeu să-ți odihnească sufletul, nea Ilie,” a fost mesajul postat de Chivu pe pagina sa de socializare la auzul veștii că „Minunea Blondă” s-a stins.

La Ajax Amsterdam a stat până în vara lui 2003, atunci când AS Roma l-a achiziționat pentru 18 milioane de euro. La romani a petrecut patru ani, iar în anul 2007, Interzionale Milano îl transfera pe căpitanul echipei naționale, echipă cu care a reușit să câștige cel mai important trofeu, UEFA Champions League. De fapt, în 2010, Chivu bifa cu echipa sa o triplă istorică: campionat, cupă și Liga Campionilor. Pe bnaca lui Inter se afla Jose Mourinho. Cristi Chivu s-a retras în anul 2014, la 33 de ani.

Cristi Chivu, felicitat de pagina Universității Craiova
Cristi Chivu, felicitat de pagina de Facebook a Universității Craiova

În ziua în care Cristi Chivu își aniversează ziua de naștere, echipa sa de suflet, Universitatea Craiova, a avut un mesaj special pe contul de Facebook:

Astăzi, 26 octombrie 2020, fostul fundaș al Universității Craiova împlinește vârsta de 40 de ani. Clubul nostru îi dorește lui Cristi să aibă parte numai de bucurii alături de cei dragi.”


  • (P) Cota BETANO pentru Hermannstadt – U Craiova: 2,17 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT