Sport

Cristi Chivu intră definitiv în istoria lui Inter Milano. Fostul căpitan al ”tricolorilor” este al doilea cel mai valoros fundaș al nerazzurrilor

Cristi Chivu a fost unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din ultimele decenii la Inter Milano. Recent, fostul căpitan al ”tricolorilor” a fost desemnat al doilea cel mai bun fundaș din istoria clubului.
10.08.2022 | 20:00
Cristi Chivu intra definitiv in istoria lui Inter Milano Fostul capitan al tricolorilor este al doilea cel mai valoros fundas al nerazzurrilor
Cristi Chivu, interviu pentru presa din Italia după accidentarea groaznică din urmă cu 13 ani.
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au realizat topul celor mai buni fotbaliști străini din istoria clubului Inter Milano. În compartimentul defensiv, Cristi Chivu a fost desemnat al doilea cel mai bun fundaș.

Cristi Chivu, depășit de o legendă în topul celor mai buni fundași din istoria lui Inter

Fostul mare fotbalist Cristi Chivu a strălucit la toate echipele pentru care a evoluat în străinătate. Perioada cea mai glorioasă a fost între 2007 și 2013 când a îmbrăcat tricoul echipei Inter Milano.

ADVERTISEMENT

A adunat 168 de meciuri pentru nerazzurri și a câștigat 9 trofee, între care trei titluri de campion în Serie A și Liga Campionilor, sub conducerea lui Jose Mourinho.

O nouă confirmare a valorii lui indiscutabile a venit recent. Gazzetta dello Sport a realizat topul celor mai buni fotbaliști străini care au jucat pentru Inter Milano, iar Chivu se numără între aceștia.

ADVERTISEMENT

Fostul căpitan al echipei naționale a fost depășit doar de Ivan Cordoba, o legendă a echipei din Milano, fiind plasat pe locul secund în clasamentul celor mai buni apărători din istorie multiplei campioane a Italiei.

Ivan Cordoba, cel care l-a ”învins” pe Chivu în ancheta jurnaliștilor din peninsulă, a evoluat pentru Inter vreme de 13 sezoane. A bifat 455 de meciuri în toate competițiile și a marcat 18 goluri.

ADVERTISEMENT

Chivu a câștigat campionatul și cu juniorii lui Inter

În urmă cu patru ani Cristi Chivu a acceptat provocarea de a antrena grupele de copii și juniori ale clubului la care a obținut cele mai importante performanțe ca jucător: trei titluri în Serie A, două Cupe și tot atâtea Supercupe ale Italiei, Liga Campionilor și Campionatul Mondial al Cluburilor.

Anul acesta, în calitate de antrenor al echipei U19 a nerazzurrilor, Chivu a cucerit titlul de campion la tineret, trecând cu 2-1 în finală de AS Roma, la care Cristi Chivu a evoluat ca senior între 2003 și 2007.

ADVERTISEMENT

Succesul echipei pregătite de Chivu a fost elogiat de presa din Italia, care nu s-au ferit să anticipeze că fostul internațional român va prelua mai devreme sau mai târziu prima echipă lui Inter.

16 milioane de euro a plătit Inter Milano pentru transferul lui Cristi Chivu de la AS Roma, în 2007

ADVERTISEMENT
Tags: