Fotbal international

Cristi Chivu, mesaj emoționant pentru suporteri: „Trebuie să fim mereu pregătiți. Eu am reușit, înarmat cu acea mască”

13.04.2020 | 20:55
Cristi Chivu mesaj emotionant pentru suporteri Trebuie sa fim mereu pregatiti Eu am reusit inarmat cu acea masca
ADVERTISEMENT

Cristi Chivu a transmis, prin intermediul unei scrisori publicate pe site-ul oficial al lui Inter, un mesaj emoționant pentru suporteri, în contextul pandemiei de coronavirus. Fostul căpitan al echipei naționale rememorează perioadă dificilă prin care a trecut în urmă cu un deceniu, când a fost aproape de o tragedie după ce s-a lovit la cap după un duel într-un meci cu Chievo.

Cristi Chivu, mesaj emoționat

Cristi Chivu, ultimul fotbalist român care a câștigat Liga Campionilor, performanță realizată cu Inter în 2010, rememorează perioada critică traversată în urmă cu un deceniu, când s-a accidentat grav la cap.

ADVERTISEMENT

Într-o scrisoare postată pe site-ul oficial al lui Inter într-o altă perioadă delicată, de data aceasta pentru întreaga Planetă, fostul fundaș recunoaște că a fost aproape de o tragedie, dar a avut forța să depășească momentul și să reușească, doar câteva luni mai târziu, să facă parte din echipa lui Jose Mourinho care învingea Bayern Munchen pentru trofeul Champions League.

Nu puteam să îmi mai mișc brațul stâng, era paralizat. Nu mi-am pierdut cunoștința în niciun moment. În momentul în care mă puneau pe targă și mă scoteau de pe teren, mintea mea încă funcționa, în ciuda loviturii cumplite.

ADVERTISEMENT

În jurul meu erau atât de mulți oameni: coechipieri, medici, asistente, un stadion întreg mă privea.

Am avut un prim gând apăsător, pentru soția, fiica și familia mea. Și nu puteam să le comunic altfel, în timp ce se uitau la televizor, decât prin a ridica celălalt braț.

ADVERTISEMENT

După finala Champions League a fost singura dată când jos casca de protecție. Am aruncat-o în trofeul Ligii. Alături de ea, am pus acolo tot ce am mai avut: frică, îndoieli și sacrificii. Totul a culminat cu îndeplinirea celui mai mare vis pe care l-am avut!”, recunoaște Cristi Chivu.

Mesaj pentru elevii săi

După retragerea din fotbal, Cristi Chivu a început cariera în antrenorat. După un an la echipa U14 a lui inter, datorită rezultatelor pozitive, fostul căpitanul a preluat formația alcătuită din jucători sub 17 ani, cărora le-a transmis un mesaj.

ADVERTISEMENT

Timpul nu așteaptă pe nimeni. Trebuie să fiți mereu pregătiți la maximum. Eu am reușit, înarmat cu acea cască de cauciuc!”, a transmis Cristi Chivu.

ADVERTISEMENT