Fotbal international

Cristi Chivu, sfaturi pentru Răzvan Marin după transferul la Ajax: ”Pentru ei fotbalul nu este complicat”

30.07.2019 | 18:32
Cristi Chivu i-a oferit câteva sfaturi mijlocașului Răzvan Marin după transferul la Ajax Amsterdam

Fostul internațional român Cristi Chivu, care acum antrenează echipa Under 17 a clubului Internazionale Milano, i-a oferit câteva sfaturi mijlocașului Răzvan Marin după transferul la Ajax Amsterdam. Fostul mare fundaș a evoluat pentru gruparea olandeză timp de patru sezoane și a fost și căpitanul ”lăncierilor” înainte de a se transfera în Serie A, la AS Roma.

Cristi Chivu, sfaturi pentru Răzvan Marin după transferul la Ajax: ”Pasul către campionatul olandez e benefic”

”Mă bucur pentru el. Eu consider că pentru un tânăr fotbalist din orice ţară, nu neapărat din România, să facă un pas către campionatul olandez sau campionatul belgian, zona aia unde tinerii sunt promovaţi, unde li se dă încredere şi unde joacă cu continuitate e benefică pentru că îi ajută foarte mult să crească. Cresc într-un mediu sănătos şi au de învăţat foarte multe lucruri”, a declarat fostul căpitan al naționalei României.

”La Ajax chiar lucrurile sunt simple, deoarece pentru ei fotbalul nu este complicat. Eu vorbesc cu el, vorbeam şi înainte să se transfere la Ajax şi vorbesc şi acum. E un băiat deosebit, un caracter frumos, cu o educaţie bună primită de la părinţii lui şi îmi face plăcere să îl cunosc şi să îl descopăr”, a fost sfatul lui Cristi Chivu pentru Răzvan Marin după transferul la Ajax Amsterdam.

Răzvan Marin încadrat de Edwin va der Sar și Marc Overmars la semnarea contractului cu Ajax

”Ianis a învățat la Fiorentina că trebuie să muncești zi de zi”

Fostul fotbalist român a vorbit și despre transferul lui Ianis Hagi la campioana Belgiei, Genk: ”Ianis a avut şi experienţa din Italia, de la Fiorentina, unde a învăţat foarte multe lucruri, unde a învăţat că nu e uşor şi unde a învăţat că trebuie să munceşti zi de zi şi să te dedici meseriei şi pasiunii pe care o ai. S-a reîntors în România unde a demonstrat că a crescut foarte mult din punct de vedere fizic, tactic, pentru că înţelege jocul mult mai bine şi dovadă sunt şi evoluţiile pe care le le-a avut atât la echipa de club cât şi la echipa naţională mare şi la Campionatul European de tineret”.

Răzvan Marin a debutat cu un trofeu la Ajax Amsterdam, ”lăncierii” câștigând Supercupa Olandei după o victorie cu scorul de 2-0 în fața rivalilor de la PSV Eindhoven. Și Ianis Hagi a avut parte de un debut fulminant la Genk, el înscriind la prima atingere de balon în prima etapă a campionatului Belgiei. Internaționalul român, care abia intrase pe teren, a adus cele trei puncte pentru formația sa cu golul reușit.