Fotbal international

Cristi Coste amendează lipsa liderilor de la Mondialul din Qatar: Unde s-au ascuns marile vedete Messi, Neymar, Lewandowski?

Fiecare națională de la Mondialul din Qatar a disputat prima partidă. Surprinde absența liderului care să facă diferența, indiferent că se numește Messi, Neymar, chiar și Ronaldo.
25.11.2022 | 17:51
Cristi Coste amendeaza lipsa liderilor de la Mondialul din Qatar Unde sau ascuns marile vedete Messi Neymar Lewandowski
Cristiano Ronaldo s-a bucurat pentru penalty-ul transformat contra Ghanei sub „privirile” lui Messi
ADVERTISEMENT

După încheierea primei părți din faza grupelor sunt unele concluzii care se pot trage. Chiar dacă este oarecum devreme, am văzut fiecare dintre cele 32 de echipe naționale prezente la Mondialul din Qatar.

Lipsesc liderii care să facă diferența în meciurile din Qatar. Marile vedete Messi, Neymar, Lewandowski, dispărute în „misiune”!

Un detaliu important iese în evidență. Marile vedete ale turneului final, de la care se aștepta să-și care în spate naționalele, parcă nu au ajuns la Doha. Unde s-au ascuns Messi, Neymar, Lewandowski, Mbappe, chiar și Cristiano Ronaldo. Niciunul dintre greii care apar în toate reclamele nu-și justifică statutul momentan.

ADVERTISEMENT

Sau cel puțin aceasta este impresia pe care a lăsat-o cam fiecare dintre ei la primele apariții în Qatar. Dezamăgirea cea mai mare vine dinspre argentinian, cu atât mai mult cu cât Argentina a reprezentat cea mai neplăcută surpriză din prima fază. Messi a deschis scorul dintr-un penalty care dacă ar fi fost dat în SuperLiga ne certam o săptămână.

Dar Messi a dispărut în ceață ulterior. Mai mult, a pierdut balonul din care Arabia Saudită a egalat. S-a făcut 1-2, „pumele” au dat impresia că pun presiune, dar toate mingile care trebuie să treacă obligatoriu pe la „rege” i-au făcut viața mai ușoară defensivei saudite. Când tocmai s-au împlinit 2 ani de la plecarea dintre noi a Regelui Maradona, Messi are obligația de a rezolva cu Mexicul ce așteaptă lumea de la el. Dacă poate…

ADVERTISEMENT

Neymar palid ca după o petrecere până dimineața de ziua lui, Mbappe salvat oarecum de două execuții contra Australiei

Nici colegii de la PSG ai argentinianului nu au fost mai breji la primele apariții. Tripleta de vis a Qatarului parizian nu e conectată așa cum ne așteptam la Mondial.

Fiecare dintre Messi, Neymar și Mbappe reprezintă locomotivele care dau speranțe fanilor că Argentina, Brazilia sau Franța sunt primele 3 favorite la titlul mondial. Sau mai corect spus, erau, pentru că ai lui Messi au scăzut în opțiunea bookmakerilor. Argentina nu mai e acum pe podimul favoritelor!

ADVERTISEMENT

Neymar a avut o primă parte modestă contra sârbilor, fiind, pe cifre, printre cei mai slabi jucători de pe teren. A ieșit ulterior accidentat, apărând deja informații că nu va mai intra în faza grupelor. Așa, și? Brazilia a jucat chiar mai bine după înlocuirea „regelui” Neymar. Brazilia are arme ucigătoare ca Richarlison, Vinicius sau Rodrigo. Deci Neymar nu e o „problemă”, ba chiar o eliberare pentru unii…

Unii ar spune că Mbappe a fost unul dintre cei care au evoluat bine în Franța – Australia. Mie nu mi-a plăcut. Nici el nu e ce se așteptau „cocoșii” de la el. Pe cifre, „s-ar scoate” cu golul și assistul pentru Giroud, ultimul fiind de fapt arma letală a lui Deschamps. De văzut cum se resetează Kylian-ul.

ADVERTISEMENT

Lewandowski nu poate marca la Mondial nici din penalty, Ronaldo inventează penalty-uri pentru a debloca Portugalia

Un alt nume greu care respiră la fel de greu în Qatar este vedeta Barcelonei, omul numărul 1 al Poloniei, Robert Lewandowski. Nu a reușit să-și ajute echipa nici de la 11 metri, ratând șansa de a marca și el la Mondial. Nu a reușit așa ceva până acum, dacă vă puteți imagina…

A ratat Lewa, dar la fel de bine se poate spune că a parat Ochoa, îngerul mexican care apare în momentele cheie. Și privind puțin în viitor, peste câteva zile o să rămânem fără unul dintre Leo și Lewa. Sigur după meciul direct!

Câteva cuvinte și despre recordmanul recordmenilor. Cristiano Ronaldo poate fi excepția de la ideea acestui text, dar nu e! Sigur că a devenit primul care a marcat la 5 Mondiale, sigur că a pus umărul la deblocarea tabelei pentru Portugalia, dar jocul lui Ronaldo nu mai e… jocul lui Ronaldo. La el se poate spune că a făcut diferența când a trebuit pentru echipa sa, cu atât mai mult cu cât a „inventat” acel 11 metri pe care l-a transformat și a intrat în legendă. Unde oricum era…

Vedeți vreun „El Pibe d’Oro” care să tragă naționala după el? Indiferent cât de atent ne uităm înspre Qatar, cu cămilă, fără cămilă, cu banderolă, fără banderolă, ne uităm inutil… Vedetele au obosit de la atâția bani… Care, să nu uităm, vin de la cluburi!

ADVERTISEMENT