Editoriale

“Dinamo. Doar Dinamo”

Ceea ce au făcut fanii lui Dinamo la meciul Stelei cu Manchester City nu găseşti în istoria fotbalului. www.fanatik.ro a titrat „Steaua, umilinţa maximă” şi a acordat evenimentului spaţiul...
18.08.2016 | 00:01
Dinamo Doar Dinamo

Ceea ce au făcut fanii lui Dinamo la meciul Stelei cu Manchester City nu găseşti în istoria fotbalului. www.fanatik.ro a titrat „Steaua, umilinţa maximă” şi a acordat evenimentului spaţiul binemeritat.

A fost, indiscutabil, subiectul zilei de miercuri, imediat după măcelul pe care Guardiola l-a comandat pe Arena Naţională. Nici măcar acest eşec cu 0-5, cel mai drastic al Stelei pe teren propriu în cupele europene, nu a putut lua faţa evenimentului regizat la tribuna a doua a stadionului. Netul s-a umplut de reacţii, toată lumea, şi nu doar a fotbalului, nu a discutat decît despre coregrafia unei firme-fantomă care a umilit Steaua lui Becali.

Într-un sondaj postat la cald pe ediţia on-line a Fanatik, cu întrebarea care a fost adevărata umilinţă a serii pentru Steaua, eşecul cu 0-5 sau coregrafia „cîinilor”, peste 70 la sută dintre cei care au răspuns au mers pe prima variantă. Ceilalţi 30 la sută probabil nu acceptă realitatea unui gest care a făcut înconjurul planetei.

Au scris englezii, a fost material important în Gazzetta, nemţii nu au ratat evenimentul, publicaţii din America de Sud au găsit ceva interesant în umilinţa maximă a Stelei. S-a întîmplat la un meci transmis în 97 de ţări. Expunere incredibilă, chiar dacă mulţi n-au înţeles pe moment ce se întîmplă acolo. Cum n-au înţeles nici cei din lojele lui Becali, care se lăudau ce „super coregrafie face nea Gigi cu o firmă din Jermania…” Sărăcuţii! Şi mai şi ameninţau. „Da’ să vezi frate ce coregrafie facem pentru sîmbătă la derby” Cînd începuse show-ul zîmbeau strîmb. Se uitau la şef şi… nimic. Cică „îi umilim pe cîini că ei nu joacă în Şampion lig” Atîta înţeleseseră ei p-acolo, ca şi alţii de la tribuna a doua care-şi făceau selfie-uri alb-roşii…

Agresivi s-au dovedit şi jucătorii lui Reghecampf. Au trimis săgeţi către dinamovişti, că sînt frustraţi că nu joacă şi ei în Champions, că o să vadă ei sîmbătă în Derby. S-a vorbit despre tăvălugul care va veni.

Sînt două situaţii de discutat aici. Ca să iei 5-0 de la Guardiola trebuie să ajungi să joci cu el. Ceea ce la Dinamo nu e cazul. Şi nici nu prea a fost. Dar „cîinii” contraatacă şi urlă că, decît să fie carne de tun, mai bine stau acasă. Fiecare cu argumentele sale. La mijloc este vorba însă de multă frustrare, de orgolii nemăsurate într-un fotbal care, fără să-l putem opri, a luat-o definitiv la vale.

O să avem încă un Derby. Steliştii promit că le vor face dinamoviştilor ce le-au făcut lor cei de la City. Ultraşii din PCH se bat pe burtă şi rîd zgomotos. Indiferent ce se va întîmpla sîmbătă, coregrafia „Doar Dinamo Bucureşti” intră în istorie. Şi ar putea fi colapsul total al Stelei lui Becali.