News

Cristi Coste, după Young Boys – CFR Cluj 2-1. Un penalty „rasist” ne scoate din Europa!

11.12.2020 | 00:55
Cristi Coste dupa Young Boys  CFR Cluj 21 Un penalty rasist ne scoate din Europa
ADVERTISEMENT

CFR Cluj ratează calificarea în primăvara Europa League după un penalty inventat de centralul meciului de la Berna în minutul 90! O fază pe care nu te aștepți să o vezi vreodată la acest nivel, cum nu crezi că e posibil ca un arbitru să fluiere așa ceva. Decât dacă…

E greu să treci peste o astfel de decizie în ultimul minut al ultimului meci din grupa de calificare. Bălgrădean nu a putut suporta ca băiatul de la centru să fluiere un astfel de 11 metri la o intervenție asupra unui adversar căruia aproape că nu i s-a mișcat nici freza după ce portarul român a boxat.

ADVERTISEMENT

Un penalty „rasist” ne scoate din Europa după Young Boys Berna – CFR Cluj 2-1

Finalul din Elveția a fost nerecomandat celor cu inima slabă. CFR Cluj deschide scorul prin Debeljuh, al cărui gol nu mai ajungea pe tabelă, ca fim sinceri, dacă VAR-ul avea activitate și în grupele Europa League. Croatul era în ofsaid!

Dar de aici a început celălalt meci. Acela prin care francezul Benoit Bastien a făcut ce a depins de el pentru a duce formația din Berna în primăvara europeană. Bastien a așteptat cu răbdare, a dat și 5 minute de prelungire, timp în care gazdele s-au aruncat spre careul CFR-ului.

ADVERTISEMENT

Și a venit faza din minutul 90 după o succesiune de cornere respinse de apărarea Clujului. Bălgrădean iese pe o minge aruncată pe lung, o boxează de lângă capul nou-intratului Zesiger, care simte „pericolul” și se vaită pe jos. Bastien fluieră 11 metri, stârnind furia lui Bălgrădean, care se duce spre central și-l întreabă cum poate da așa ceva! Pentru că suntem români?

A fost, poate, cel mai „rasist” penalty dictat în ultimul timp în cupele europene… Mai ales la acest nivel… Vorba lui Edi Iordănescu, la final: „Și elvețienii au rămas surprinși… Ei nici nu ceruseră nimic!”

ADVERTISEMENT

Care e marea diferență dintre scandalul provocat de Colțescu și cel provocat de francezul acestui meci?

Odată plecat glonțul de pe țeava lui Bastien s-a terminat totul. Bălgrădean a văzut un roșu de neconceput pentru proteste, Sandomierski nu a putut apăra penalty-ul, nervii au dat ghes, opera era completă!

Și, după ce te liniștești puțin, vin întrebările. Și nu puține, mai ales când te simți furat cu privirea fixă și fără drept la recurs:

ADVERTISEMENT

Va păți ceva acest Bastien după ce a decis de unul singur o echipă calificată în primăvara europeană?

Va lua presa occidentală o atitudine tranșantă împotriva unuia de-al său, care hotărăște destine și locul unde merg peste 1,5 milioane de euro, cât înseamnă calificarea în primăvară?

Care e diferența dintre scandalul provocat de Colțescu la PSG – Bașaksehir și scandalul pe care l-a produs acest Bastien fotbalului românesc?

Chestie de interpretare, nu-i așa? Sau vorba lui Ionuț Lupescu, ieri, pentru FANATIK: „Partea de vest a Europei este ceva mai sensibilă”. Da, Ioane, așa e… Mai sensibilă și la fluierat, și la sărit la cap, și la analizat fazele! Ei și noi! La asta se rezumă totul!

ADVERTISEMENT