Fotbal intern

Cristi Coste scrie cronica antrenamentului România – Germania 0-1. Să nu ne mințim: suntem niște găini!

28.03.2021 | 23:38
Cristi Coste scrie cronica antrenamentului Romania  Germania 01 Sa nu ne mintim suntem niste gaini
ADVERTISEMENT

România și Germania au oferit un meci-antrenament în etapa a doua a preliminariilor pentru Mondialul din Qatar de anul viitor. Pe Arena Națională, Panzerul lui Joachim Low s-a impus fără emoții, chiar dacă doar cu 1-0, și are punctaj maxim. Noi ne pregătim de o deplasare în Armenia, pe terenul celeilalte naționale a grupei care are 6 puncte.

Calculele noastre suferă ușoare modificări față de ce credeam inițial. Islanda, pe care o vedeam echipa cu care ne batem la locul 2, s-a reîntors la condiția outsider-ului în fotbalul european, după ce a cedat și la Erevan. Iar dacă pierdem în Armenia, după doar trei meciuri, am fi la 6 puncte de locul doi. De coșmar, adică!

ADVERTISEMENT

România – Germania 0-1, cronica unui meci început cu trei ocazii mari în primul sfert de oră și cu golul așteptat, în minutul 16

Mirel Rădoi schimbă patru titulari față de meciul cu Macedonia de Nord, Germania începe cu același prim 11 din victoria anterioară cu Islanda. Low nu schimbă nimic, nici jucătorii, nici repertoriul. Spre deosebire de islandezi, nu luăm gol în minutul 2, prima ocazie a lor venind la acolada peste poartă a lui Emre Can din minutul 5.

Vrem să părem curajoși, să comprimăm spațiile, să așteptăm contrele salvatoare. Și chiar ne iese în primul sfert de oră. După ce Keșeru își bate joc de contraatacul lui Mihăilă, netrimițându-i lui Ianis Hagi, vine peste câteva secunde prima paradă unu la unu a lui Niță în fața lui Havertz. Răspundem cu două ocazii importante. Mai întâi Mihăilă trimite „peste” din 12 metri lateral stânga (12), după pasa lungă excelentă a lui Chiricheș, apoi căpitanul este blocat (14) în 5 metri la cornerul nostru. Ne mai întâlnim oare cu așa ceva?

ADVERTISEMENT

Sfertul academic se consumă și vine deschiderea de scor. Nemții profită de plasamentul greșit al lui Camora, iar Gnabry împinge în poartă centrarea perfectă a lui Havertz. Cerem ofsaid, dar de pomană. Gol cât se poate de valabil. Pe margine, selecționerul Mirel Rădoi își roade deja unghiile, Joachim Low e greu de citit, ascuns în spatele măștii.

La bara lui Kimmich răspundem cu șutul lui Răzvan Marin, apoi facem zid în fața lui Niță

Nemții dau impresia unei siguranțe dezarmante. Pasează, driblează, au soluții de fiecare dată, nici măcar nu fac vreun efort să crească presiunea. Kimmich trimite mingea în transversala porții lui Niță (minutul 19) cu dezinvoltura cu care Rudiger schimbă pase cu Klosterman în dreapta.

ADVERTISEMENT

Facem eforturi să stăm în meci. Mijlocul nostru muncește în zadar. Stanciu uită că joacă în fața apărării și nu sunt puține situațiile în care în loc să paseze driblează inutil, Ianis Hagi dă mai mult din mâini decât din picioare, Tănase e acolo, dar nu e, așa că șutul pe mijlocul porții lui Neuer vine de la Răzvan Marin (27). Ne reîntoarcem în cazemată.

Avem noroc că Gnabry este prea superficial în minutul 32. Și totuși e bine că e doar 0-1. Ne agățăm de ei, ne agățăm de scor, ținem aproape, vorba reclamei. Dar suntem aproape doar pe tabelă. Ei continuă să-și facă, imperturbabil, antrenamentul de pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Florin Niță, paradă după paradă. E încă 0-1 datorită lui, altfel puteam vorbi de 0-4 după prima oră de joc

Rădoi a tras concluziile primei părți: Camora e oaia neagră, astfel că intră Burcă la pauză, iar Toșca trece fundaș stânga în locul căpitanului de la CFR Cluj. Camora e doar vârful aisbergului după primele 45 de minute, mai sunt minim trei „clienți” ascunși sub apă… Pe Keșeru nu l-a dibuit staff-ul… Era pe teren…

Sperați că s-ar fi schimbat ceva? Așșș… Încă o paradă a lui Niță la șutul lui Goretzka (50). Sane driblează tot, și pe Niță, și linia de tușă, dar ne iartă. Și vine minutul 55 când iar ne crește pulsul. Tănase este blocat în primă fază, apoi stângul său se duce peste poartă. Era ocazie de 1-1, nici nu contează ce s-a jucat până acum.

Continuă recitalul lui Niță însă. Îl blochează pe Gnabry în minutul 57, pentru ca peste câteva zeci de secunde să urmeze încă o paradă la „tunul” lui Gundogan. Portarul celor de la Sparta Praga ține scorul la 0-1, deși probabil trebuia să fim cu adunarea pe la 0-4.

Am avut și noi șansele noastre: Pușcaș în minutul 86, dar mai ales Stanciu când arbitrul indica prelungirile!

Rădoi și Dică tot speră că pot da lovitura. Intră Man și Pușcaș pentru ultima parte a meciului. Repetăm, e doar 0-1. Pentru că… Niță. În minutul 80 îi vine rândul lui Werner să fie blocat de urmașul de facto al lui Tătărușanu.

Și șansa vine pe strada noastră. Așa cum anticipau cei de pe bancă… Speranța moare ultima, dar… moare. În minutul 86, Cicâldău recuperează la mijlocul terenului, îi pasează pe culoar lui Pușcaș, umăr la umăr cu Rudiger. Atacantul lui Reading își aduce mingea pe stângul, „londonezul” e depășit, dar Pușcaș trage direct în Neuer!

Dar vine una și mai mare. Minutul 90… Stanciu, din 2 metri, lateral… Plasa din dreapta lui Neuer… Cum ar fi fost? Ar fi fost… Să nu ne mințim: am pierdut la limită un meci care se putea termina lejer cu o execuție! Pentru că… Niță!


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,79 este cota pentru „ambele marchează” la meciul Armenia – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT