Sport

Cristi Coste scrie cronica derby-ului-măcel FCSB – Dinamo 6-0. Tancul Keșeru a băgat sub șenile un Dinamo în comă

FSCB și Dinamo au pus în scenă un nou episod din Derby de România, dar s-a lăsat cu măcel. S-au impus la scor cei de la FCSB, 6-0, în fața unui Dinamo care putea pleca acasă de la pauză!
12.09.2021 | 22:56
Cristi Coste scrie cronica derbyuluimacel FCSB  Dinamo 60 Tancul Keseru a bagat sub senile un Dinamo in coma
Mihai Stoica si Catalin George Straton se bucura la golul reusit de catre Claudiu Andrei Keseru in meciul de fotbal dintre FCSB si Dinamo Bucuresti, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 12 septembrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

A fost poate derby-ul dintre FCSB și Dinamo, din ultimii ani, când cele două eterne rivale au stat cel mai prost în clasament. Dar chiar și așa, diferența valorică este mai mult decât evidentă între combatante. Cel puțin în acest moment al sezonului, când noile achiziții ale „câinilor” au venit, majoritarea, alergând de pe banda de acasă.

FCSB – Dinamo, cronica unui derby-măcel. Edi Iordănescu a venit cu „tancul Keșeru”, Bonetti și-a pus grădinița în defensivă!

Edi Iordănescu a construit meciul contra rivalei în jurul lui Keșeru, hingherul recunoscut al celor de la FCSB, aflat la primul meci oficial de la revenire. L-a mutat și pe Iulian Cristea ca mijlocaș închizător, cum o făcea la Mediaș acum trei ani, dar i-a dat și lui Miron banderola de căpitan.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Iuliu Mureșan i-a umplut vestiarul lui Dario Bonetti în ultimele zile, după ce Dinamo a scăpat de interdicția la transferuri. Dar e greu să asamblezi ceva în câteva zile cu oameni care nu joacă de luni de zile. Ceea ce a vrut să păstreze italianul, probabil pentru omogenitate, a fost linia de fund. Radu, Giafer, Ricardo Grigore, Amzar, cu Eșanu în poartă, adică la fel ca la ultimul joc, eșecul cu FC Argeș. Grădinița care, în mod normal, e apărarea celor de la Dinamo II…

Meciul a început cu tensiune, mai multe faulturi decât driblinguri sau faze de poartă în primele minute. A fost lovit Olaru, apoi Cosmin Matei, nici Octavian Popescu nu s-a simțit foarte bine. Mai ales la faza din minutul 6, când a cerut penalty.

ADVERTISEMENT

Golul lui Keșeru și eliminarea lui Steliano Filip au încheiat discuția celor 3 puncte în minutul 37. Apoi s-a declanșat Jihadul!

FSCB stă precaută, caută lovitura din benzi, Dinamo joacă lung pe Sorescu, pe Torje sau pe Matei. Există o tensiune, indusă în principal de cele două peluze. Pe hârtie e derby. Și pe teren, dar doar vreo jumătate de oră.

Două momente au deblocat totul, au scris practic istoria jocului. Mai întâi lovitura liberă scoasă de Keșeru în minutul 26, când Itu mai avea puțin și-i muta falca atacantului. Keșeru o pune în vinclu și se ține de cuvânt: s-a întors cu gol în Derby de România!

ADVERTISEMENT

Apoi faza din minutul 37, când Istvan Kovacs vede prost și îi arată roșu direct lui Steliano Filip pentru un fault la Vali Gheorghe. Iar în cele 8 minute, plus cinci de prelungire ale primei reprize, s-a dezlănțuit Jihadul!

4-0 la pauză, de te întrebi de ce se mai joacă repriza a doua. Tocmai pentru a marca aproape toți jucătorii trimiși de Edi Iordănescu pe teren!

Octavian Popescu a făcut 2-0, l-a urmat Vinicius, la primul gol pentru FCSB, apoi Cordea, în minutul 45+7, a transformat un penalty care a scris scorul pauzei. Un 4-0 după care te întrebi, peiorativ, de ce să se mai joace repriza a doua.

ADVERTISEMENT

După pauză a fost un spectacol la o singură poartă. Dinamo era pur și simplu dezmembrată, singurii care au mai stat cât de cât în picioare fiind cei din PCH. Martori la o umilință cum nu a existat niciodată în meciurile directe.

S-a înscris la rând pentru a-l „perfora” pe Eșanu și nou-sositul Vali Gheorghe, tot după o genialitate a lui Keșeru. Dar nu a ratat ocazia de a-și onora prima banderolă la FCSB nici George Miron, cu Olaru pe post de servant.

S-a creat impresia că pot marca toți jucătorii trimiși de Edi Iordănescu pe teren. FCSB-ul lui Edi a arătat convingător, la prima victorie cu acesta pe bancă. Dinamo a izbutit să intre cu acest 0-6 în istoria derby-ului. Greul de acum începe pentru ambele, doar obiectivele sunt diferite.


  • (P) Cota BETANO pentru FCU Craiova – FCSB: 1,53 este cota pentru „peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT