Sport

Cristi Coste scrie cronica finalei de play-off Sepsi – FCU Craiova 4-0. Oltenii lui Spartacus au luat plasă la Sf. Gheorghe! Bergodi, în play-off!

Sepsi și FCU Craiova și-au disputat la Sf. Gheorghe ultimul bilet de play-off. Doar o variantă avea trupa lui Bergodi, dar a fructificat-o în stil de mare echipă! Oltenii, groggy!
16.03.2023 | 22:54
Cristi Coste scrie cronica finalei de playoff Sepsi  FCU Craiova 40 Oltenii lui Spartacus au luat plasa la Sf Gheorghe Bergodi in playoff
Nicolae Ionut Paun marcheaza un gol in poarta lui Ion Cristian Gurau in meciul de fotbal dintre Sepsi OSK Sfantu Gheorghe si FC U Craiova, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Sepsi Arena din Sfantu Gheorghe, vineri 16 martie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Ceea ce trebuia să se decidă într-o duminică după-amiază de 29 ianuarie s-a amânat pentru noaptea de 16 martie. Rejucarea Sepsi – FCU Craiova, care a înregistrat câteva episoade la Disciplină și la Recurs, a rezolvat numele ultimei echipe calificate în cel mai nebun play-off din istorie!

Sepsi – FCU Craiova, cronica finalei pentru turneul final. Oltenii, pulverizați în 16 minute de un închizător și un fundaș! Cu „aport” de la portar

S-a pornit din minutul 1, nu din 26, așa cum lăsase Andrei Chivulete partida la începutul anului. De aici a pornit Radu Petrescu, alt central privit chiorâș de câte ori e delegat la meciuri sensibile. Sepsi pleacă din start la atac. Încearcă Aganovic (min. 2) fără efect, dar Păun aruncă stadionul în aer la scurt timp.

ADVERTISEMENT

E doar minutul 7. Gurău respinge modest în lateral, de unde olteanul Păun (da, oltean din Caracal!) trimite sec în plasă: 1-0 Sepsi! Oaspeții parcă nu au intrat pe teren, sedați de prezentarea NBA făcută adversarului sau poate de imnul secuiesc cântat de tot stadionul. Se chinuie Bahassa să croșeteze câte ceva, dar mai mult de amorul artei.

De lovit o fac tot covăsnenii. După ce închizătorul Nicolae Păun a deschis scorul, șutul fundașului Mihai Bălașa l-a majorat în minutul 16! Dacă atacanții lui Sepsi sunt la număr de câteva meciuri, Bergodi a găsit soluția de a muta tabela cu ostașii din spate. La fel de adevărat că decisiv la golul doi a fost portarul Gurău, pentru că șutul lui Bălașa nu prea prindea cadrul porții!

ADVERTISEMENT

Discursul de Al Pacino al lui Dioszegi a făcut cât toate schemele de pe tabla lui Bergodi: 3-0 pentru Sepsi la pauză! Și nu e la masa verde!

Discursul de Al Pacino al patronului Laszlo Dioszegi în vestiar, înainte de meci, și-a făcut din plin efectul! Cum pare să-și fi făcut efectul și declarațiile lui Adrian Mititelu, care, încercând să ia presiunea de pe umerii jucătorilor săi, nu a ales tactica potrivită. Nu a funcționat „dacă nu intrăm anul ăsta în play-off, sigur intrăm sezonul următor!”

După „incendiul” din startul partidei, Sepsi a făcut ușor pasul înapoi. Și-a urcat sacii în căruță și i-a lăsat și pe adversari să arate ce știu. Știm că știu, dar trebuie să o mai și arate. Pentru că imediat după ce s-a dat decizia rejucării, elevii lui Napoli pur și simplu s-au blocat.

ADVERTISEMENT

Noua strategie a lui Bergodi putea produce încă de-un gol pe tabelă. Andres Dumitrescu face o cursă de 60 de metri pe un contraatac, dar nu mai are suflu exact la momentul șutului din careu. La scurt timp se cere penalty, dar nici Petrescu, nici VAR-ul nu văd nimic de pedepsit. Nu se termină însă prima repriză fără cireașa de pe tort. E șutul de 3-0 al lui Adnan Aganovic (min. 44) de la peste 25 de metri. Oltenii lui Mititelu sunt groggy, Napoli e pe altă lume.

Dacă mai era vreun gram de dubiu, l-a clarificat Safranko la 4 minute după pauză. „Ole”-uri din toată tribuna covăsneană

La cum a jucat Sepsi în primele 45 de minute, la ce atitudine și determinare au arătat, nimeni nu-i poate întoarce după pauză. Deși tardiv, vin și schimbările la FCU. Rămân la cabine doar două umbre, Negru și Chițu, intră Paramatti și Sidibe. Degeaba. În minutul 49 se face 4-0, Safranko marcând din apropiere după ce mingea a lovit și bara inițial.

ADVERTISEMENT

Meciul ar trebui suspendat! Sincer, acum. Sepsi e deja în play-off, Craiova își face calculele de play-out. Primele pe care Mititelu le-a pus la bătaie chiar de ziua lui i-au rămas în buzunar. Oltenii din teren au preferat să joace luni cu Mioveniul, nu duminică la Farul! A trecut aproape o oră de joc și perlele Bauza, Bahassa & co nu au tras pe poarta covăsnenilor.

Deruta e totală la oaspeți. Sidibe degajează direct în corner de la 30 de metri! Tribuna s-a relaxat deja, însoțește cu „ole”-uri orice reușită a favoriților. Ei se gândesc deja la meciurile din play-off cu Farul, FCSB, CFR Cluj, Rapid sau cealaltă Craiovă.

„Rușine, rușine să vă fie!” Tribuna lui Sepsi i-a apostrofat pe olteni în cea mai curată limbă română!

Napoli stă tot în picioare la marginea terenului. Nu mai are loc pe bancă! Dacă nu i-ar fi introdus pe Piccolomo și pe Mascarenhas în minutul 65, putea fi bănuit că a plecat de la stadion! Așteptăm totuși măcar o ocazie a echipei care avea prima șansă în acest duel acum 7 zile, dar a plecat cu șansa a doua la ora acestei revanșe. Vine oare ocazia?

Până atunci vine un început de răfuială al jucătorilor Craiovei, care nu mai pot să-și țină nervii în frâu. Au reacționat abia acum, în minutul 78, semn că sedativul și-a făcut efectul mult timp. „Rușine, rușine să vă fie!” le strigă tribuna oltenilor lui Mititelu. Și le strigă în cea mai pură limbă română.

Adrian Mititelu, „mâna dreaptă” a lui Spartacus, a fost trădat de toată armata tocmai la ultimul asalt

Duelul italienilor Bergodi și Napoli se termină cu victoria prin inferioritate a primului. Cristiano, care și-a jucat postul la acest meci, merge în play-off, Napoli merge acasă. E o nebuloasă ce înseamnă „acasă” în acest moment, dar el e învățat.

Cel mai nefericit din tot acest măcel a ieșit Adrian Mititelu. Autointitulata „mână dreaptă a lui Spartacus” a luptat ca un nebun ca să ajungă aici, dar a fost trădat de toată armata! Chiar la ultimul asalt.

ADVERTISEMENT