ADVERTISEMENT
Fotbal international

Cristi Coste scrie de la Cluj cronica meciului primăverii, CFR – Sevilla 1-1. VAR-remiza care ne ține în viață o săptămână!

Autor: Cristi Coste | 20.02.2020 | 21:55
Cristi Coste scrie de la Cluj cronica meciului primăverii, CFR - Sevilla 1-1. VAR-remiza care ne ține în viață o săptămână!
Fernando si Billel Omrani in meciul de fotbal dintre CFR Cluj si Sevilla din 16-imile Europa League, manșa tur, disputat pe stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, joi, 20 februarie 2020. © FOTO:Flaviu Buboi / Sport Pictures

CFR Cluj a primit FC Sevilla la tragerea la sorți din decembrie, astfel că iarna (vorba vine!) a trecut greu în Gruia în așteptarea titratului adversar. Iar după FCSB (1-0) și Viitorul (0-0), nucile din campionat, a venit prima manșă cu andaluzii.

ADVERTISEMENT

Ca o ironie (sau nu?) a cifrelor, CFR – Sevilla a fost programat pe 20.02.2020 și trebuia să înceapă la ora 19:55. Dar tot destinul a defectat sistemul VAR și turcul-neamț Deniz Aytekin a fluierat debutul la 20:02! A fost meciul în care am suferit mare parte din prima repriză, am stat pe cai mari după golul lui Deac, vreme de aproape jumătate de ceas, apoi a venit reușita de 1-1 care lasă loc (doar) de speranță.

CFR – Sevilla, meciul primăverii la 2 grade Celsius. Surpriza Manea, titularul cu palpitațiile pentru Dan Petrescu!

Minutul 6 aduce prima conexiune dintre Omrani și Traore, cu mingea așezată de ivorian pentru șutul năprasnic al lui Bilel deviat în corner. Iar urmarea produce prima fază în care se cere din toți bojocii, cu Dan Petrescu la pupitru, intervenția năstrușnicului VAR. Burcă aleargă după Aytekin să-l atenționeze, dar nu se întâmplă nimic. E cald în tribune, deși sunt două grade „de primăvară”.

Spaniolii și-au fixat bine reperele. Știu că Manea a adunat minute de-un meci în ultimele 6 luni, așa că Ocampos forțează spargerea blocadei gazdelor la fisura din dreapta. Fostul „Messi” stă încă în picioare, dar intră apă multă pe partea aia. Petrescu simte teamă pentru că e agitat la fiecare acțiune a italienilor. Iar De Jong, în mai puțin de un minut (20-21), trece pe lângă deschiderea scorului.

ADVERTISEMENT

Norocul invocat de „Bursuc” la conferința de presă și-a luat număr pe tricoul CFR-ului:)) Bară De Jong!

Diferența de forță este evidentă, în special la mijlocul terenului. Ai noștri încearcă să compenseze cu aglomerarea de spații și cu multă inimă. Iar când se ivește șansa unei mingi aruncate peste uriașii Kounde și Diego Carlos, Deac nu are piciorul drept și nu găsește spațiul porții. E șansa din minutul 25.

Petrescu mai echilibrează puțin banda dreaptă, pentru că-i cere decarului său să coboare în ajutorul lui Manea. Dar presiunea Sevillei e constantă. Iar norocul invocat de „Bursuc” s-a prezentat la meci. Șutul lui Suso din minutul 33 este deviat cu călcâiul de Luck De Jong, dar transversala este a lui Arlauskis.

Niciun șut pe poartă din 13 încercări în prima repriză! Cu 63 la sută posesie Sevilla și un galben pentru Fernando

Ne mutăm rapid dincolo, pentru că tribuna pune presiune. E frig tare și e mai bine să strigi decât să faci pe spectatorul de teatru. Deac intră în dreapta în minutul 38, dar nu-l vede pe Djokovic central și e doar corner. Din care căpitanul Camora nu găsește bomba serii. De fapt încă nu o găsește nimeni, pentru că prima repriză se termină fără niciun șut pe vreuna dintre porți, din 13 încercări, 5 noi, 8 ei! Cu 63 la sută posesie pentru spanioli și un galben, în ultimul minut, pentru Fernando.

ADVERTISEMENT

Repriza a doua începe altfel decât ne-am obișnuit, cu CFR punând puțin țeava la capul adversarului. Două cornere în primele trei minute, Sevilla masată în propria jumătate și lovitură pe 22 metri în minutul 51. Dar Deac nu poate depăși zidul spaniol și-l plesnește pe Burcă. Petrescu îl trimite pe Rondon la încălzire.

Ciprian Deac! Cipriannnn Deac! Cipriannnn Deac! Cipriannn Deac!

Inclusiv Manea și-a intrat în ritm, pentru că e mai sigur pe el și mult mai dezinvolt. Iar în minutul 55 vine cu centrarea care aduce nebunie în Gruia. Mingea îi cade pe mână lui Kounde, plasat între Omrani și Traore, tot stadionul vede penalty din prima, nu și arbitrul. Dar merge VAR! Iar îngrijorarea spaniolilor se transformă în certitudine.

ADVERTISEMENT

Minutul 58. Cipriannnn Deac! Cipriannnn Deac! Cipriannnn Deac! 1-0 CFR Cluj! Cel mai iubit scor pentru Dan Petrescu. Iar acum tranșeele trebuie întărite. Cum Lopetegui e nevoit să forțeze, Dan e nevoit să ridice baricade suplimentare. Iar primul ales e Hoban, care se duce direct fundaș central. E minutul 73.

Ultimele 10 minute sunt cu inima în gât. Sevilla se prăvălește peste careul nostru, jucătorii lor trag din toate părțile, iar o deviere nefericită creează faza golului pe care nu doream să-l vedem niciodată. Biliardul aduce mingea la De Jong, care-l lasă cu poarta goală pe El Nesyri. Așteptăm VAR-ul, abia mai respirăm, dar VAR-ul nu mai vine… E 1-1. E scorul care ne ține în joc pentru returul de peste o săptămână de pe „Ramon Sanchez Pizjuan”, dar…

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!