Sport

Cristi Coste scrie de la Craiova cronica derby-ului de Cupă Universitatea – CFR Cluj 1-0. True Lyes Houri!

Universitatea Craiova, deținătoarea trofeului și CFR Cluj, campioana en-titre și-au disputat în Bănie ultimul bilet pentru optimile de finală ale ediției actuale de Cupa României. Merge mai departe echipa lui Laurențiu Reghecampf.
23.09.2021 | 23:28
Cristi Coste scrie de la Craiova cronica derbyului de Cupa Universitatea  CFR Cluj 10 True Lyes Houri
ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf și Dan Petrescu s-au întâlnit la 3 zile după meciul de la Cluj, din campionat, adjudecat de CFR Cluj cu 1-0. „Bursucul” a anunțat că va schimba în totalitate primul 11 pentru meciul de Cupă și a fost aproape să se țină de cuvânt. Doar Deac a rămas titular, dar asta la insistențele decarului, așa cum a dezvăluit FANATIK.

Surprizele mari au fost în formula de start a oltenilor. Și Reghecampf a trecut la remanieri, Screciu și Houri fiind singurii titulari care au jucat și în Gruia. În rest linia a doua a „albaștrilor”, de parcă miza ar trece în plan secund. Dar, cu siguranță, nu e cazul. Sau…

ADVERTISEMENT

Dacă punem în balanță asistența ușor anemică de pe „Central” – aproape 4.000 de oameni pentru un meci care oricând poate fi o finală – te-ai putea gândi la multe. Să luăm în calcul însă ora târzie, scenariul roșu al Craiovei și ziua din mijlocul săptămânii. Să votăm cu fotbalul!

Craiova – CFR Cluj, cronica unui derby jucat cu garniturile secunde de către Reghecampf și Petrescu

Chiar dacă se începe prudent, trec doar 8 minute până la prima fază de poartă. Construită de Vână în partea dreaptă, cu o centrare perfectă pentru Markovic, dar tânărul de viitor nu găsește spațiul porții. A fost doar un foc de paie.

ADVERTISEMENT

Nu avem derby-ul pe care-l așteptam. Nu avem fotbalul șampanie la care visam. E drept că s-a întors și Dan Petrescu în fotbalul românesc, dar nici cu ai lui Reghecampf nu ți-e rușine. Când în linia de mijloc a CFR-ului nu ai nici un „inventiv”, iar de partea opusă îl bifezi doar pe Houri la categoria aceasta, nu prea te poți aștepta la altceva.

Oricum, mai activă decât joaca de pe gazon a fost prestația ultrașilor din peluză, care și-au fixat cei doi dușmani. „Dan Petrescu, ești o mizerie!” și – cum altfel? – Mititelu, mai ales că vine MECIUL în week-end-ul următor. Probabil că injectați de sloganuri, ultrașii au ratat golul anulat lui Baiaram în minutul 22, ofsaid semnalizat prompt de asistentul Marinescu.

ADVERTISEMENT

Reghecampf dă „all-in” la pauză cu Ivan, Koljic și Gustavo, „Bursucul” răspunde cu… Gâdea!

Iar surpriza primei părți a fost faptul că Dan, care nu suportă puștii, l-a uitat în teren pe Gondiu, un internațional moldovean de tineret care fusese împrumutat la Hunedoara… Chiar nu are soluții dacă rezerva acestuia e Dusan Celar, pe care Petrescu nu-l cunoaște, după cum singur a recunoscut…

Puține speranțe să se schimbe ceva și după pauză… Pentru asta ar trebui ca „Reghe” să umble la bancă, acolo unde chiar are „greii”. Nu la fel se poate spune despre CFR, unde Petrescu și-a adus, în mare, ce-a găsit la creșa de la stadion…

ADVERTISEMENT

Reghecamp însă vrea mai mult… Are și cu ce… Trei oameni noi intră la gazde după revenirea de la cabine, și nu orice oameni. Tripleta ofensivă cu Gustavo, Koljic și Andrei Ivan! De partea cealaltă, Gâdea! Cam asta e diferența de bănci.

„True Lyes Houri” a aprins lumina în întunericul unui derby fără șuturi pe poartă! Parafrazând titlul filmului, Houri a fost singurul „adevărat”!

Se urcă puțin liniile, clujenii par mai temători, se strâng în cerc în jurul propriului careu. Încearcă să absoarbă cu calm presiunea care vine, vine, vine… E și normal… Surprinzător sau poate nu, lumina în întunericului derby-ului este adusă de singurul inventiv care a fost titular.

E minutul 63 când Vătăjelu îi pasează în centru lui Lyes Houri, acesta îl privește cu coada ochiului pe Cristiano, portarul CFR-ului, și îl execută cu un șut de la 25 de metri. 1-0 Craiova! E rezultatul schimbărilor de la pauză, venit destul de rapid.

Dan Petrescu e ca un leu în cușcă, dar nu are dinți la meciul ăsta. Deși faza din minutul 72 putea schimba impresia. Centrarea-acoladă a lui Deac este reluată cu capul de Cestor, dar Lazar scoate miraculos de la rădăcina barei! S-a jucat mai departe pentru că trebuia jucat. Nu pentru altceva…

CFR a încercat, dar nu a avut gloanțe, șutul disperat al lui Deac din minutele de prelungire fiind blocat de defensiva olteană. Dar a fost timp pe contraatac și pentru ratarea de generic a lui Koljic, singur cu portarul Clujului. Reghecampf își ia revanșa în fața lui Petrescu la doar 3 zile, tot cu 1-0, dar cu „handicap” evident de partea CFR-ului de data asta. Dar nu mai contează acum.

Rămănem cu reușita lui Houri, care duce Craiova în optimi, în cursa de apărare a trofeului. Parafrazând titlului celebrului film „True lies” (Minciuni adevărate), rămânem cu acest „True Lyes Houri”, singurul „adevărat” dintr-un derby cu mult mai multe umbre decât lumini.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Dinamo: 1,37 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT