Sport

Cristi Coste scrie de la Craiova cronica meciului Universitatea – CFR Cluj 3-2. Olteniada lui Reghe mai pune puțin piper pe lupta la titlu!

Craiova și Clujul au jucat în Bănie derby-ul etapei a 4-a în play-off-ul de Casa Pariurilor Liga 1. Un meci la fel de important pentru ambele echipe, cu campioana încă departe de al cincilea titlu consecutiv în Gruia.
10.04.2022 | 22:30
Cristi Coste scrie de la Craiova cronica meciului Universitatea  CFR Cluj 32 Olteniada lui Reghe mai pune putin piper pe lupta la titlu
Alexandru Cretu se bucura dupa un gol marcat alaturi de Paul Papp si Screciu Vladimir Ionut in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si CFR Cluj, contand pentru Play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminica 10 aprilie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

După o victorie mare pe „Arena Națională”, în fața celor de la FCSB, Craiova a adus în tribune peste 20.000 de olteni fierbinți. Cam acesta e efectul unor speranțe ce dau târcoale în jur de „Oblemenco” la începutul derby-ului cu campioana CFR Cluj.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, derby-ul care practic putea decide multe, dar teoretic nu a decis nimic

Clujul a bătut Piteștiul în scrâșnet de dinți și a venit pe terenul din Bănie fără antrenor. Dan Petrescu a rămas la hotel, fiind suspendat cu o săptămână mai târziu decât era regulamentar. Că așa funcționează legile prin fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Nu este prima oară când „Bursucul” ratează un meci al CFR-lui la Craiova. S-a mai întâmplat pe 3 august 2020, când cele două adversare au jucat cu titlul pe masă. Deși Dan era sceptic că echipa va putea bate cu el în spital la Cluj, ei bine CFR a luat titlul în acea vară pandemică.

Ce va fi acum în Craiova – CFR tot fără Petrescu pe bancă? Meciul începe cu 12 puncte între cele două după înjumătățire și cu prima ocazie bună pentru gazde, „acolada” lui Ivan din minutul 9 trecând puțin peste transversala lui Hindrich.

ADVERTISEMENT

Alex Crețu, jucătorul aruncat de Gigi Becali, deschide scorul și menține măcar o repriză (și) speranțele FCSB la titlu

Avertismentul celui mai în formă jucător al oltenilor nu este prea mult băgat în seamă de apărarea condusă de Burcă. În minutul 18 același Andrei Ivan îl uită pe drum pe Susic, centrează în fața porții, iar Alex Crețu este omul potrivit la locul potrivit.

Jucătorul aruncat de Gigi Becali de la FCSB pentru că-și dăduse autogol Vinicius cu Rapidul l-a anticipat pe Hindrich și a deschis scorul în „Vulcan”. Investiția lui Mihai Rotaru în Crețu a primit deja primele dividente. Craiova are 1-0 și este la un punct de FCSB și la 9 de „muntele” CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Ardelenii acuză lovitura, dar și absența lui Petrescu de la marginea terenului. Una e să stea cu gura pe tine Petrescu și alta e să te roage să joci secundul Curelea sau team-managerul Panin. Dovada unei oarecare indiscipline este discuția pe care Omrani o purta cu arbitrul de rezervă și cu banca oltenilor în loc să-și vadă de joc. Îi striga „Bursucul” câteva „indicații” de alerga Billel apoi de rupea gazonul!

Billel Omrani, băiat rău, băiat bun! Din pasa talentatului francez, Bordeianu face rezultatul pauzei, apoi Petrila îi bate obrazul lui Dan Petrescu

Vin totuși riposta campioanei până la pauză. Mai întâi în minutul 38, când șutul lui Bordeianu este scos în afara cadrului porții lui Pigliacelli de… Omrani. Dar Omrani nu rămâne dator. Cu două minute înainte de odihnă, trece ușor de Vătăjelu, îi pasează aceluiași Bordeianu care, cu stângul, găsește „lungul” italianului.

ADVERTISEMENT

Totuși, antrenorii nu sunt mulțumiți cu acest 1-1 la pauză. Și au dreptate. Trei mâini moarte rămân la cabine, Koljic și Nistor de la gazde, Neguț de la CFR. Reghecampf mută cu valul doi al entuziasmului, Baiaram și Markovic, la fel face și Dan Petrescu de la „Ramada”: intră Petrila, omul care nu ar lipsi din primul 11 dacă nu ar fi antrenat de „Bursuc”.

Dovada? O primim în minutul 57, când micuțul Petrila aduce Clujul în avantaj pentru prima oară în acest meci. Gol cu capul în admirația cuplului de stoperi Papp – Screciu, la care Reghe trebuie să umble mai ales că s-a refăcut Găman.

Ante Roguljic decide derby-ul în minutul 96! Olteniada lui Reghecampf mai pune puțin piper pe lupta la titlu, când mai sunt 18 puncte puse în joc

Dar Reghe umblă deocamdată la atac. E condus cu 2-1. Intră și Câmpanu, are acum pe teren artileria grea. Și e normal să producă „creme de la creme”. Din colaborarea Baiaram – Markovic, iese execuția din minutul 69 a ultimului care aduce egalarea și-l titularizează pe Bălgrădean etapa viitoare, cu FCSB.

Se simte schimbarea de tonus. Produsă și de gol, și de forța care vine din peluza din spatele porții oaspeților. Screciu e aproape de lovitură, apoi Radu Petrescu se joacă de-a cornerele nevăzute pentru olteni, pentru ca Ivan să încerce în zadar lobul cu care să-l rușineze definitiv pe Hindrich. Mai sunt 10 minute. Plus prelungiri.

Vine transversala lui Markovic din minutul 82. CFR respiră tot mai greu. Și Radu Petrescu respiră la fel de greu. Greșește aproape tot pe final. Dan Petrescu vrea să taie jocul, bagă tot ce are defensiv pe bancă, ultimul fiind Sigurjonsson în minutul 95. Dar, bombă! În minutul 96 Ante Roguljic face 3-2. Gol în minutul 96! La fel ca pe 5 februarie!

Olteniada lui Reghecampf mai pune puțin piper pe lupta la titlu. Vine la un punct de FCSB și la 9 de CFR cu 18 puncte în joc până la final! Avem încă adrenalină.


  • (P) Cota BETANO pentru Farul Constanța – Universitatea Craiova: 2,02 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT