Sport

Cristi Coste scrie de la Craiova cronica super-meciului Universitatea – FCSB 2-3. Derby-ul care a bătut Asia Express!

Universitatea Craiova și FCSB s-au întâlnit în derby-ul rundei cu numărul 17 pe un „Oblemenco” cu spectatori. S-a impus FCSB cu 3-2, la capătul unui meci care lasă Oltenia la 9 puncte de echipa lui Gigi Becali.
28.11.2021 | 22:09
Cristi Coste scrie de la Craiova cronica supermeciului Universitatea  FCSB 23 Derbyul care a batut Asia Express
Stefan Baiaram si Iulian Lucian Cristea in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FCSB, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminica 28 noiembrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Primul „meci” dintre Universitatea Craiova și FCSB l-a avut „arbitru” pe Raed Arafat, care în minutele de prelungire a arătat „punctul de la 11 metri”. În traducere, a permis fanilor, care primiseră liber pe stadion, să poată asista la toată partida, nu să fie nevoiți să plece la pauză.

Apoi a început meciul de fotbal. Cu circa 6.000 de olteni în tribună de la primul fluier al lui Feșnic și  100 de ultrași roș-albaștri veniți de la București și ajunși când era deja 1-1.

ADVERTISEMENT

Derby-ul Craiova – FCSB a început ca un foc de artificii, cu goluri de fiecare parte în sfertul academic

Derby-ul a început tare, cu nerv, dar și cu goluri. Ritm, ocazii, driblinguri, atmosferă. A fost mai întâi penalty-ul scos de Koljic în minutul 13 și transformat de golgeterul Andrei Ivan.

Riposta oaspeților a fost imediată. În minutul 16. Mingea recentrată pe 6 metri de Iulian Cristea a fost deviată în plasă de Dumiter, marea surpriză a lui Toni Petrea ca vârf de careu după ce Keșeru a rămas la București.

ADVERTISEMENT

Focul de artificii de care am avut parte în sfertul academic a continuat și ulterior. Nu mai avem ploaie de goluri, dar avem ocazii și implicare totală din partea ambelor echipe. Reghe și Petrea se agită mult pe margine, parcă fac același efort ca și elevii lor.

Ce a ieșit din „voi sunteți sclavii lui Gigi”? Gol Șut, din pasa căpitanului Florin Tănase și mișto-ul lui Pigliacelli!

Cei doi adversari își împart perioadele de posesie, dar FCSB e mai decisă în dueluri. Dumiter nu a dat doar gol, dar a scos și „galben” la Marius Constantin, calmând puțin intrările prea energice ale veteranului.

ADVERTISEMENT

Și tocmai când galeria Craiovei a găsit de cuviință să-i ia la mișto pe oaspeți, cu clasicul deja „voi sunteți sclavii lui Gigi”, și-a luat și Pigliacelli la mișto colegii și fanii. Italianul nu a ieșit pe o minge aruncată de Tănase în careul mic, iar Șut a pus piciorul pentru 1-2 în minutul 39.

Pentru a doua oară într-o săptămână, de la revenirea lui Toni Petrea, FCSB pornește meciul de la 0-1 și face 2-1. Acum, la Craiova, e doar pauză, mai urmează o repriză, cu Botoșaniul s-a câștigat în minutul 90! Sunt așteptări mari și pentru partea secundă din U – FCSB…

ADVERTISEMENT

Reghe, trei dintr-o lovitură! Gol Câmpanu, apoi Andrei Ivan ratează remontada în 2 minute!

Reghecampf e foc și pară. Face trei schimbări la pauză, dând oxigen echipei cu Houri, Vână și Câmpanu.  Petrea îl lasă la cabine doar pe Vali Gheorghe, care-i face loc lui Cordea.

Reacția pe tabelă a oltenilor vine tot în primul sfert de oră al reprizei. Nou-intratul Câmpanu pune latul pentru 2-2, iar peste mai puțin de 2 minute Andrei Ivan, singur cu Vlad, putea face remontada!

Și Toni Petrea simte nevoia de a aduce un suflu nou celor din teren, prin introducerile lui Budescu și Ianis Stoica în minutul 64. Chiar avem spectacol, așa cum merită un derby.

Fanii care au renunțat la finala Asia Express pentru a veni la derby-ul Craiova – FCSB au luat decizia corectă! Doar Cordea le-a stricat seara!

În partea secundă, odată cu golul egalizator, Craiova dă impresia unei mari siguranțe în joc. Probabil impulsionată și de spectatorii care au renunțat la finala Asia Express pentru a vedea de pe stadion, cu foamea fanului, fotbal pe pâine.

Ocaziile mari vin pe bandă rulantă. FCSB are două în mai puțin de 30 de secunde, în minutul 71, mai întâi Ianis Stoica, apoi Șut. Răspunsul este rapid, cu Bancu blocat de Andrei Vlad, care ulterior intervine și la Câmpanu. Mai e ceva mai mult de un sfert de oră. 2-2.

Și mai avem ce vedea. Acolada lui Vână din minutul 81 găsește o intervenție de mare portar la Vlad. Parcă Reghecampf, în disperarea rezultatului de la pauză, dar și a ultimelor două insuccese, a avut mână mai bună la schimbări. Și totuși…

S-a terminat 2-3, pentru că în minutul 91 Budescu și-a arătat utilitatea cu o pătrundere și o pasă care au adus stângul de aur al lui Cordea.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – UTA Arad: 1,57 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT