Fotbal intern

Cristi Coste scrie de la Giurgiu cronica meciului FCSB – Craiova 0-0. Oltenii și-au depus actele pentru titlu, Vlad nu le-a semnat!

04.04.2021 | 22:29
Cristi Coste scrie de la Giurgiu cronica meciului FCSB  Craiova 00 Oltenii siau depus actele pentru titlu Vlad nu lea semnat
ADVERTISEMENT

FCSB și Craiova s-au întâlnit în derby-ul penultimei runde din sezonul regulat, de fapt o avanpremieră a play-off-ului, unde cele două formații, alături de CFR Cluj, se vor bate pentru titlu. S-a terminat 0-0, dar cu o formație oaspete ce pare decisă să se bată cu șanse la titlu în turneul final ce bate la ușă.

Meciul a fost mutat la Giurgiu cu circa 48 de ore înainte de start, decizia venind după ce Primăria București a închis Arena Națională. Oricum, roș-albaștrii erau deja pregătiți de mutarea pe terenul Astrei de o lună, pentru că aici vor disputa meciurile care decid coroana.

ADVERTISEMENT

FCSB – Craiova 0-0, cronica unui derby pornit de la definiția complexului în fotbal. Ouzounidis s-a pregătit să schimbe istoria

Craiova vine de ani de zile pe terenul celor de la FCSB pentru a mai bifa încă un eșec. Albaștrii Olteniei înregistraseră o singură remiză, și aia de prăsilă pe vremea lui Mangia, în rest numai victorii ale celor de la FSCB. Este cea mai clară definiție a complexului în fotbal.

La partida de la Giurgiu, Craiova a dat impresia din start că se prezintă puțin altfel. Poate datorită lui Ouzounidis, poate orgoliul zonei a reușit în sfârșit să ridice nivelul de concentrare. Că dorință există din plin. Și nu de ieri, de azi, ci de la revenirea Craiovei în elită.

ADVERTISEMENT

Gazdele de pe foaie încep mai avântat, elevii grecului sunt pe așteptare. Știu că vor avea oportunități. Cicâldău îl încearcă pe Vlad, apoi Mateiu pune capul la o centrare care a încălzit puternic galeria oficială a Craiovei. Vlad e în formă însă. Încet-încet, oaspeții urcă liniile și Pigliacelli e ceva mai liniștit. Sau ar trebui să fie.

Florin Tănase, aproape să se ia de gât cu Pigliacelli, apoi FCSB s-a aruncat pe arbitrul Cojocaru, cerând eliminarea lui Mateiu!

Portarului italian nu-i place deloc tupeul lui Florin Tănase, astfel că luptele de cocoși se mută puțin pe teren. Sunt potoliți amândoi, dar tensiunea crește. Asta și pentru că oltenii joacă ceva mai dur, iar Cojocaru e o biată găină trimisă la un derby care merita un ecuson FIFA. Probabil că Vassaras, conaționalul lui Ouzounidis, știe mai bine de ce l-a delegat, dar sigur nu vom afla vreodată „marea mutare”.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu face prima faptă bună și scoate un „galben” la Mateiu, care e prea excitat de derby și se aruncă peste câteva zeci de secunde și la picioarele lui Oaidă. Banca roș-albaștrilor ia foc, Tănase și Ovidiu Popescu sunt la fel de vocali pe gazon, dar e greu totuși de dat al doilea galben pentru o astfel de intervenție la mijlocul terenului.

E minutul 29 când nervii par întinși la maximum. Ceva mai devreme Tănase e blocat în 10 metri lateral dreapta, pentru ca în minutul 37 Andrei Ivan să ne arate că n-are stângul. O repriză cu mai multe cartonașe galbene (1-3) decât ocazii clare de gol.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali își face „pohta” la pauză cu tripla schimbare care se vrea decisivă. Pentru FCSB sau pentru Craiova?

La pauză Gigi Becali își face numărul. Ies fundașii laterali și Oaidă, intră Crețu, Panțîru și Vînă. Urmarea? Coincidență sau nu, în două minute Craiova are două ocazii cât roata carului. Mai întâi, în minutul 50, Camara își bate joc de șansă, iar peste două minute Vlad blochează șutul lui Andrei Ivan.

FCSB pare ruptă la mijloc, nu are atacant, nu mai are viteză, echipa e stoarsă și după convocări. FCSB ține tot mai greu de minge. Recitalul oltenilor continuă. Miron îi dă peste picioare lui Ivan și e penalty clar. Îl bate Cicâldău, dar Vlad îl domină mental pe „Cic”. Rămâne 0-0 în minutul 62 cu Craiova mai putenică, mai vie, mai prezentă la derby.

Istrate și Florin Tănase au „egalat” la ocazii mari de gol pe finalul unui derby care și-a meritat banii

Probabil că și Toni Petrea a avut dreptul la o schimbare, pentru că FCSB are vârf de atac pentru finalul de meci. Intră tânărul Istrate, care putea da lovitura în minutul 77, dar ajunge târziu la centrarea excelentă a lui Panțâru. Avem atacant de careu și de partea cealaltă, pentru că Elvir Koljic revine pe teren după accidentarea teribilă din toamnă.

Surprinzător poate, ocaziile mari ale ultimului sfert de oră aparțin gazdelor. Craiova dăduse impresia că este în control, dar, paradoxal, schimbările lui Ouzounidis au dat puțin peste cap jocul oltenilor.

Tănase putea fi iar eroul în minutul 84, dar a fost blocat incredibil, în 2 metri, de „clientul” său Pigliacelli. Dar și Ivan a ratat statutul de erou, în primul minut de prelungiri, când și-a trimis „gheata” în tabela de marcaj! O să avem show și în play-off. Garantat!


  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi – FCSB: 1,44 este cota pentru „peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT