Sport

Cristi Coste scrie de la Ovidiu cronica meciului Farul – FCSB 3-1. Louis Munteanu a fost „Rege” cu râșii Dawa și Tamm

Farul și FCSB s-au întâlnit la Ovidiu în derby-ul rundei cu numărul 8 din SuperLiga. A fost un meci intens, dominat în prima parte de Farul, ceva mai echilibrat după pauză. S-au impus gazdele cu un clar 3-1!
31.08.2022 | 23:58
Cristi Coste scrie de la Ovidiu cronica meciului Farul  FCSB 31 Louis Munteanu a fost Rege cu rasii Dawa si Tamm
Bucurie a fotbalistilor constanteni dupa un gol marcat cu Dan Sirbu, Louis Munteanu si Denis Alibec in meciul de fotbal dintre Farul Constanta si FCSB, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, miercuri 31 august 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

La circa o oră după ce campioana CFR Cluj a făcut scor și spectacol cu niște Voluntari rătăciți prin SuperLiga, Farul și FCSB au dat startul unui meci care a încins aerul mării. Sold-out la Ovidiu! Nu că ar fi greu pentru cocheta arenă a lui Hagi, dar a venit FCSB care face asistențe-record la aproape orice vizită în provincie.

Farul – FCSB, cronica unui meci între liderul dinaintea rundei și o formație pe loc de baraj în SuperLiga! Furtună încă din primele minute

Situație surprinzătoare în privința locurilor din clasament ale celor două adversare înainte de primul fluier al lui Cătălin Popa. Farul lui Gică Hagi era liderul din SuperLiga la începutul rundei a 8-a, FCSB „vegeta” pe locul 13, zona locurilor de baraj! E drept, cu un meci mai puțin, dar cu o zestre de 7 puncte cu care s-ar mulțumi poate Hermannstadt sau Chindia la acest moment.

ADVERTISEMENT

Nu a fost loc de amabilități sau de studiu prelungit. Radunovici scoate primul corner al meciului în minutul 4, gazdele răspund la secundă cu ocazia lui Doukoure. Conexiunea Alibec – Louis Munteanu pare să fie arma principală a „Regelui”.

Minutul 12 aduce două ocazii mari de ambele părți. A fost mai întâi situația lui Doukure, față în față cu Târnovanu. Pe contraatacul care a urmat, Florinel Coman l-a găsit excelent, pe linia careului mic, pe Cordea, dar acesta a ratat cadrul porții.

ADVERTISEMENT

Radu Boboc „a uitat” că s-a transferat de la Farul la FCSB, iar din mingea pierdută de acesta Dawa „a semnat” penalty-ul transformat de Alibec

Dar vine și golul. La mijlocul primei reprize. Atac pozițional al celor de la FSCB, Boboc, fostul „farist”, pierde o minge din care se naște contraatacul-minune. Louis Munteanu îl păcălește pe Dawa, care-l faultează… abia în careu, deși o putea face mai devreme.

Popa vede bine și repede. Penalty pentru Farul, transformat impecabil de Alibec în minutul 23. 1-0 Farul! Legione Marina și toți cei circa 4000 de fani din tribune simt mirosul de sânge și cer desprinderea. O „are” din nou Munteanu, unu la unu cu Dawa, peste 3 minute, dar acum camerunezul e mai atent și mai inspirat.

ADVERTISEMENT

Apare o fisură și de cealaltă parte, în minutul 32, și tot cu Dawa în prim-plan. Aioani nu „citește” bine o centrare a lui Radunovic, dă pe lângă minge, dar Dawa nu se aștepta la asemenea cadou. Doar aut de poartă. Dawa e „peste tot”. Ia și un galben peste alte 3 minute pentru faulturi repetate. Ba îl mai pune și pe Coman să ceară socoteală în calitate de căpitan, de se trezește și Florinel avertizat.

Compagno ratează egalarea la primul șut spre poartă al FCSB, iar imediat Doukoure fructifică munca lui Louis Munteanu, cel mai bun jucător al Farului

Pierdere importantă pentru Hagi cu câteva minute înainte de pauză. Dragoș Nedelcu rămâne pe gazon după un tackling mai dur la Coman, cere schimbare și intră Artean. Putea fi 1-1 în minutul 45, la primul șut trimis pe poarta Farului, „cap” Compagno, dar s-a făcut… 2-0!

ADVERTISEMENT

Louis Munteanu a centrat perfect în al doilea minut de prelungire al reprizei, mingea l-a depășit pe Tamm, nici Radunovici nu a „simțit” pericolul, iar Doukoure a pus capul pentru dublul avantaj. Se intră la cabine cu un 2-0 meritat, după o primă parte în care Farul a fost mult mai viu, iar FCSB a scrâșnit fără să sperie pe nimeni.

Doar o schimbare la pauză pentru FCSB. Nefiresc pentru culorile roș-albastre… Oaidă în locul lui Dulca. Farul este mult mai liniștită acum, și în joc, și în exprimare. Echipa lui Hagi așteaptă calmă în propria jumătate să vadă ce poate FCSB!

FCSB marchează prin Andrea Compagno la singura fază serioasă de fotbal pe care a creat-o. Speranța a durat 4 minute!

După 10 minute din partea secundă, Hagi trimite energii noi pe teren. Grameni și Borza. Dică schimbă imediat sistemul prin scoaterea lui Boboc și introducerea lui Miculescu. FCSB se apără în 3 acum, cu Tamm, Dawa și Radunovici. Formula se dorește mult mai ofensivă.

Chiar și așa, tot Farul are o ocazie mare, de 3-0, dar șutul lui Louis Munteanu este parat de Târnovanu (min. 63). Lipsa de formă a „creierului” Olaru este taxată de banca tehnică abia în minutul 67 când intră tot un ex-farist: Radaslavescu.

Există reacție imediat din partea echipei. Coman accelerează în banda stângă pe lângă Sîrbu, iar centrarea pe 6 metri e reluată în plasă de Compagno: 2-1, minutul 69! Hagi vine la scurt timp cu încă două schimbări: Corinus la gafeurul Sârbu și Pitu la Munteanu, omul meciului.

Inspirația lui Hagi a închis definitiv conturile unui meci câștigat la pas de Farul! FCSB e în smârcurile clasamentului, iar „vulcanul” Becali fumegă!

Și la prima situație importantă, inspirația „Regelui” își face efectul. În minutul 76, Pitu croșetează în partea dreaptă, centrarea sa găsindu-l singur în mijlocul careului „apărat” de râșii Dawa și Tamm pe Grameni. Nicio șansă pentru Târnovanu: 3-1 Farul!

Mai avem timp de o gafă reparată a centralului Cătălin Popa, care fluieră un penalty văzut doar de el la duelul Grameni – Radunovic. De data asta, noroc cu VAR! Nu prea mai are ce să se întâmple. Tamm și Dawa parcă imploră să se termine calvarul de la malul mării.

Farul bate lejer FCSB și redevine lider. FCSB e groggy, departe de play-off și de fotbalul adevărat. Urmează deplasarea de la Londra, pentru meciul cu West Ham, dar până atunci e de urmărit evoluția „vulcanului” Gigi Becali. Fumegă!


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,07 este cota pentru „ambele marchează” la West Ham United – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT