Sport

Cristi Coste scrie cronica meciului România – Muntenegru 0-3: Plecați cu toții! Ați măcelărit fotbalul românesc!

În ultimul meci din seria de 4 în doar 11 zile, România a întâlnit Muntenegru acasă, revanșa după acel rușinos 0-2 de la Podgorica. Dar a urmat dezastrul, 0-3 pe Giulești! Comă profundă în fotbalul românesc!
14.06.2022 | 23:37
Cristi Coste scrie cronica meciului Romania  Muntenegru 03 Plecati cu totii Ati macelarit fotbalul romanesc
Unii federalii se distrau în timp ce erau înjurați de tot stadionul la România - Muntenegru 0-3! Foto: Răzvan Nicolae
ADVERTISEMENT

Care o fi fost ultima imagine pe care tricolorii au avut-o în fața ochilor când au ieșit din vestiar pentru România – Muntenegru? Probabil, neputința de acum câteva zile când au părăsit bătuți și umiliți arena din Podgorica. Ne gândim la revanșă, sperăm chiar la o nouă victorie, la trei puncte care să reseteze totul.  S-o putea, oare?

România – Muntenegru, cronica unui meci ce se vrea revanșa împotriva unora care au râs de noi acum 11 zile

Iordănescu începe deja să construiască un schelet de echipă, coloana fiind formată din Niță, Chiricheș și Burcă în fața lui, „italianul” Marius Marin la închidere și Pușcaș vârf de lance. Echipa câștigătoare cu Finlanda a mai suferit câteva „implanturi” ici-colo, cel mai surprinzător fiind debutul ca titular al lui Marius Ștefănescu.

ADVERTISEMENT

Muntenegru se prezintă, ca lot, chiar mai slab decât la meciul tur. Atunci au lipsit vedetele Savic și Jovetic, acum celor doi li s-au adăugat Marusic și Haksabanovic. Deci avem argumente și cam deloc scuze să bifăm încă trei puncte după cele cruciale de sâmbătă în fața Finlandei.

Cele două aripi de mare viteză, Mihăilă și Ștefănescu, sunt găselnițele cu care Iordănescu vrea să-l surprindă pe Radulovic. Într-adevăr, jucăm mai mult pe flancuri pe început de meci. Primul corner abia în minutul 11, șut pe poartă încă nu avem. Dar interii noștri, Maxim și Răzvan Marin, nu-și asumă prea multe responsabilități, joacă prea mult înapoi, nu spre poarta lui Mijatovic.

ADVERTISEMENT

După jumătate de oră în care am pasat fără să supărăm pe nimeni, le-am dat nas și au venit peste noi

Putem profita de gafele pe construcție ale oaspeților, dar Maxim e lent (min. 20), dar „sania” lui Vujacic are clasă. Stăm destul de sus în teren, așa că Niță nu e deranjat în prima jumătate de oră. Nu producem pozițional, așa că îi invităm să urce puțin și să-i prindem pe contraatac. Dar Pușcaș (min. 28) nu are viteză.

Iar când le dai nas celor din jumătatea cealaltă, își creează în nici 60 de secunde două ocazii cum noi nu am avut încă. Mai întâi Chiricheș îl blochează pe Vesovic, iar la cornerul ce a urmat „capul” lui Krstovic a trecut razant cu bara din dreapta lui Niță (min. 31). Trebuie mult mai multă atenție! E mult mai greu meciul decât își închipuiau unii.

ADVERTISEMENT

Mugosa, nemarcat în 4 metri la fază fixă!, deschide scorul, apoi Răzvan Marin lovește transversala. Suntem liderii grupei la bare! 0-1 la pauză!

Sunt ceva probleme cu Jovovic, care putea vedea două galbene în două minute pentru faulturi la același Bancu. Portughezul judecă în spiritul jocului, dar tensiunea crește. Muntenegrenii devin mai răi, mai vocali, simt că se poate mai mult. Și chiar se poate! Corner Jovovic, cap Mugosa din careul mic, nemarcat! 1-0 Muntenegru, minutul 42!

Avem replică, dar nu pe tabelă. În primul minut de prelungire al reprizei, șutul lui Răzvan Marin lovește transversala, iar mingea revenită în careul mic nu poate fi reluată cu capul, în plasă, de Ștefănescu. Suntem liderii grupei la bare. Cinci bucăți deja, dar doar un gol! Am cam rămas fără replici, poate ne ajută pauza.

ADVERTISEMENT

Rămâne Maxim la cabine, pur și simplu deranjat de convocare și de titularizare, și intră Florin Tănase. Golgeterul Ligii 1 pe post de inter. Ne înviorăm puțin. Cerem penalty la șutul lui Ștefănescu din minutul 51, dar portughezul de la centru gesticulează cu ambele brațe.

La 0-3 a început meciul tribunei: „Plecați cu toții!” „România suntem noi”, „Burleanu, ești o mizerie!”, „Burleanu și ai lui, cascadorii râsului!”

E nevoie de mai mult din partea noastră. Iar când ne pregăteam de tripla schimbare, Mugosa pune capul de lângă același Chiricheș și face 2-0! Mai putem face ceva? Cu nou-intrații Sorescu, Tavi Popescu și Olaru. Minutul 60. Putea fi 1-2, dar golul lui Pușcaș nu e validat din cauza unui ofsaid. Dar se ajunge la 0-3 la faza imediat următoare. Același Mugosa își definitivează opera și face hattrickul!

Din acest moment începe meciul tribunei. Se cer demisii, poporul vrea capete, iar ținta principală este FRF și căpetenia Răzvan Burleanu. Este cerut Gică Hagi selecționer, sunt înjurați toți, de la primul la ultimul. „Plecați cu toții!” „România suntem noi”, „Burleanu, ești o mizerie”, „Burleanu și ai lui, cascadorii râsului!”, „La pușcărie, Burleanu la pușcărie!”

Totul se petrece în aceleași momente în care Ungaria face chiar 4-0 în Anglia! Că tot ne comparăm cu investițiile lui Viktor Orban.

În acest punct am ajuns. Într-o groapă de unde nu se vede nici luminița. De aici nu se mai poate merge mai departe decât cu seisme și cu demisii. Dar cine să și le dea?

ADVERTISEMENT